LIVE SCORES

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Φουρι-όζοι Ρόχας στους «16»






Η Ισπανία είναι πλέον στους «16» του Μουντιάλ καθώς νίκησε 2-1 την Χιλή και προκρίνεται ως πρώτη από τον Η’ όμιλο. Από την άλλοι οι λατινοαμερικάνοι περνούν και αυτοί ως 2οι. Τα γκολ για τους Φούριας Ρόχας πέτυχαν οι Βίγια (25’), και Ινιέστα (37’). Μείωσαν με τον Μιγιάρ (47’) οι Χιλιανοί που έπαιζαν και με 10 παίκτες από το 38’ λόγω αποβολής του Εστράδα.


Δυνατά οι Ισπανοί από το πρώτο λεπτό...

Φουριζα ξεκίνησε το πρώτο 10λεπτο η Ισπανία καθώς ήταν αυτή που ήθελε οπωσδήποτε το τρίποντο. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Τσάβι εκτέλεσε φάουλ, ο Τόρες έπιασε την ανάποδη κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Καπτεβίλα έβγαλε μπαλιά 40 μέτρων στον Τόρες αυτός βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπράβο αλλά ο Βιδάλ σαν από μηχανής Θεός έκοψε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Η σειρά της Χιλής…

… για να απαντήσει στις ευκαιρίες της Ισπανίας ήρθε στο 10ο λεπτό όταν βγήκε κάθετη μπαλιά στον Μποσεζούρ, αυτός έκανε τη σέντρα από τα δεξιά βρήκε μόνο του τον Μαρκ Γκονζάλες, ωστόσο η μπάλα του ήρθε πιο πίσω και η προβολή που έκανε ήταν κακή και πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Εστράδα έκανε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Κασίγιας μπλόκαρε. Στο 14' ο Σάντσες έκανε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ και πάλι είπε «όχι» διώχνοντας σε κόρνερ.

Αν δεν βάζεις το γκολ…

… το δέχεσαι. Ετσι και οι Χιλιανοί που το δέχτηκαν στο 25ο λεπτό. Ηταν η μεγάλη μπαλιά από τον Αλόνσο για τον Τόρες, ο τερματοφύλακας της Χιλής, Μπράβο, βγήκε πολύ μακριά από την περιοχή για να κόψει τον Ισπανό, το κάνει, αλλά έρχεται ο Βίγια και με ένα υπέροχο τεχνικό σουτ (από 30 μέτρα) σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για τους Φούριας Ρόχας. Ωστόσο, ο γκολκίπερ των Χιλιανών φέρει μεγάλη ευθύνη για το τέρμα που δέχτηκε καθώς υπήρχε αμυντικός πάνω στον Τόρες οπότε δεν υπήρχε λόγος να βγει τόσο έξω από το τέρμα του.

Συνέχισαν στο ίδιο τέμπο οι Ισπανοί…

…καθώς στο 34’ μετά από κόρνερ του Ινιέστα ο Πικέ έπιασε την κεφαλιά από την καρδιά της μικρής περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε άουτ…

….και στην αντεπίθεση…

… η Χιλή έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση καθώς ο Μποσεζούρ βρέθηκε απέναντι από τον Κασίγιας έκανε και το πλασέ, ωστόσο η μπάλα κόντραρε στον Πικέ και έφυγε κόρνερ.

Και πάλι μετά από ευκαιρία δέχτηκε γκολ…

… όταν μετά από μια πολύ ωραία αντεπίθεση για τους Φούριας Ρόχας, η μπάλα φτάνει στα αριστερά στον Βίγια από τον Ινιέστα (την είχε πάρει από τον Τόρες που μαρκαρίστηκε), αυτός κάνει την πάσα και πάλι στον άσο της Μπαρτσελόνα ο οποίος με ένα υπέροχο πλασέ στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπράβο κάνοντας το 2-0. Στην φάση του γκολ η Χιλή έμεινε και με 10 παίκτες καθώς στην αντεπίθεση των Ισπανών ο Εστράδα ανέτρεψε τον Τόρες που ήταν δεξιά και ο Μεξικανός διαιτητής τον απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με αλλαγή και γκολ...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με διπλή αλλαγή για την Χιλή. Στην θέση του Βαλδίβια μπήκε ο Παρέδες, ενώ σε αυτήν του Μαρκ Γκονζάλες, ο Μιγιάρ. Ο τελευταίος ήταν και ο σκόρερ του γκολ της ομάδας του Μαρσέλο Μπιέλσα στο 47’, όταν μετά από πάσα του Σάντσες από δεξιά προς το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Χιλιανός άσος έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στο γόνατο του Πικέ, ξεγέλασε τον Κασίγιας και μείωσε για τους Λατινοαμερικανούς. Ωστόσο, από κει και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε δραματικά, ειδικά εφόσον και οι δύο ομάδες γνώριζαν ότι η Ελβετία με την Ονδούρα ήταν στο 0-0. Ετσι το σκορ παρέμεινε μέχρι το τέλος και η Ισπανία μαζί με την Χιλή είναι οι ομάδες που προκρίνονται στους «16» αντιμετωπίζοντας Πορτογαλία και Βραζιλία αντίστοιχα.

* Ο Νταβίντ Βίγια σκόραρε για 6η φορά σε Μουντιάλ και έγινε ο πρώτος σκόρερ της Ισπανίας στην ιστορία της διοργάνωσης, ξεπερνώντας τους Μπουντραγκένιο, Ιέρο, Ραούλ και Μοριέντες που έχουν από 5

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Χιλή (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Ίσλα, Μέντελ, Πόνσε, Βιδάλ, Μαρκ Γκονζάλες (46' Μιγιάρ), Εστράδα, Χάρα, Βαλντίβια (46' Παρέδες), Μποσζούρ, Σάντσες (65' Ορεγιάνα).
Ισπανία (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Τσάμπι Αλόνσο (73' Χάβι Μαρτίνεθ), Τσάβι, Ινιέστα, Μπούσκετς, Τόρες (55' Φάμπρεγας), Βίγια.
Διαιτητής: Μάρκο Ροντρίγκες (Μεξικό)
Γήπεδο: «Loftus Versfeld Stadium», Πραιτώρια

MVP: Ινιέστα: Μπορεί να ταλαιπωρείται με τον τραυματισμό του από την αρχή της διοργάνωσης, ακόμη κι έτσι όμως ο Αντρές Ινιέστα παραμένει υπερπολύτιμο κφάλαιο για την Ισπανία όποτε παίζει. Το απέδειξε και σήμερα κόντρα στην Χιλή, όχι μόνο με το γκολ που πέτυχε και εδραίωσε τη νίκη-πρόκριση της ομάδας του (2-1), αλλά με όλες τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο κι έτσι αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.

Στατιστικά

Χιλή-Ισπανία
1 Γκολ 2
4 Σουτ στο τέρμα 3
5 Αστοχα σουτ 6
21 Φάουλ (κατά) 13
3 Κόρνερ 4
3 Οφσάιντ 1
3 Κίτρινες 0
1 Κόκκινες 0
42% Κατοχή μπάλας 58%
Θεατές: 42.000