LIVE SCORES

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Βήμα πρόκρισης η Παραγουάη, 2-0 τη Σλοβακία




Η Παραγουάη είναι από σήμερα το μεγάλο φαβορί του 6ου ομίλου για την πρόκριση στους «16″ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα του Χεράρδο Μαρτίνο, στο πλαίσιο της 2ης ημέρας, επικράτησε 2-0 της Σλοβακίας, η οποία κυριολεκτικά ήταν ανύπαρκτη στον αγωνιστικό χώρο του «Φρι Στέιτ Στέιντιουμ» του Μπλουμφοντέιν. Στο 27΄ ο Βέρα άνοιξε το σκορ και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος ο Ριβέρος έκανε το 2-0. Πλέον, η Παραγουάη έφτασε τους 4 βαθμούς και προηγείται στον όμιλο, έναντι 1 των Σλοβάκων, ενώ εκκρεμεί η αναμέτρηση Ιταλία-Νέα Ζηλανδία, που αρχίζει σε λίγο (17:00).



Η καλύτερη ομάδα ήταν αυτή που μετά τα πρώτα 45 λεπτά είχε το προβάδισμα στο σκορ. Η Παραγουάη, εμφανώς καλύτερη στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ανέλαβε από το ξεκίνημα του αγώνα την πρωτοβουλία και είχε την πρώτη καλή φάση μόλις στο 3΄, με το σουτ του Σάντα Κρους να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ ο Μούχα.

Η ομάδα του Μαρτίνο συνέχισε να πιέζει και στο 5΄ το σουτ του Βαλντές έφυγε άουτ, ενώ νέα μεγάλη επέμβαση είχε ο Μούχα στο 19΄ σε σουτ του Ριβέρος. Το γκολ δεν άργησε να έρθει για τους Παραγουανούς, οι οποίοι πανηγύρισαν στο 27΄. Από ασίστ του Μπάρος, ο προωθημένος Βέρα με άψογο πλασέ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μούχα (0-1). Οι Σλοβάκοι ήταν ανύπαρκτοι και μετά το γκολ που δέχτηκαν και στο 37΄ ο Μούχα τους κράτησε «ζωντανούς» γι΄ άλλη μια φορά, όταν «νίκησε» στο τετ -α- τετ τον Σάντα Κρους.

Ο ρυθμός των Παραγουανών έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, κυρίως λόγω της κόπωσης των παικτών της μεσαίας γραμμής. Οι Σλοβάκοι, πάντως, που συγκριτικά με το πρώτο μέρος ήταν σαφώς καλύτεροι, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ούτε μία φορά την εστία του Βιγιάρ, ο οποίος πέρασε ένα από τα πιο ευχάριστα απογεύματα της καριέρας του. Στο 72΄ ο Βέρα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη για την ομάδα του, όταν μετά από σέντρα του Σάντα Κρους έπιασε την κεφαλιά από το πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Ό,τι δεν κατάφερε ο Βέρα, το πέτυχε ο Ριβέρος με αριστερό δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, στο 86΄ (0-2). Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οι Σλοβάκοι είχαν μια καλή ευκαιρία να σκοράρουν, αλλά ο Βιγιάρ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Βίτεκ.