LIVE SCORES

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Νίκη για Δανία, 2-1 το Καμερούν




«Ζωντανή» στο κυνήγι της πρόκρισης για την 16άδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που φιλοξενείται στη Νότια Αφρική, παρέμεινε η Δανία. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 10ο λεπτό από το γκολ του Ετό, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 απέναντι στο Καμερούν, χάρη στα τέρματα των Μπέντνερ (33`) και Ρόμενταλ (61`). Ο αγώνας έγινε στην Πρετόρια και ήταν στο πλαίσιο της 2ης ημέρας για τον 5ο όμιλο της διοργάνωσης. Η Δανία με τη νίκη αυτή έφτασε τους τρεις βαθμούς, όσους και η Ιαπωνία με την οποία αναμετράται στις 24 Ιουνίου (21:30). Την πρόκριση από τον όμιλο αυτό έχει πάρει ήδη η Ολλανδία, ενώ εκτός έμεινε το Καμερούν που δεν έχει ακόμη βαθμό στην εφετινή διοργάνωση.


Καμερούν και Δανία έπαιζαν το τελευταίο τους «χαρτί» για να μείνουν στο παιχνίδι της πρόκρισης και αυτός ήταν ο λόγος που μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις στο ματς, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Η ομάδα του Μόρτεν Όλσον στο 7ο λεπτό «άγγιξε» το γκόλ όταν ο Ρόμενταλ «τρύπησε» την αντίπαλο άμυνα, όμως το σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Χαμιντού. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ετό, άνοιξε… λογαριασμό στον πίνακα των σκόρερ του Μουντιάλ 2010. Από λάθος του Κγιάερ, ο Εμανά έκλεψε την μπάλα και την γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Ετό, με τον άσο της Ιντερ να σκοράρει ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι (1-0). Οι Δανοί, παρά το γεγονός ότι απειλήθηκαν και στο 13` με το σουτ του Εμανά να περνάει ελάχιστα άουτ, κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στο 33ο λεπτό. Ο Κγιάρ έβγαλε εξαιρετική πάσα από την άμυνα στον Ρόμενταλ και εκείνος από πλάγια θέση με πάσα ακριβείας βρήκε τον επερχόμενο Μπέντνερ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με προβολή να ισοφαρίσει (1-1). Στο 42`, με εξουδετερωμένο τον Χαμιντού, το σουτ του Τόμασον κόντραρε στον Μπασόνγκ, για να λήξει το ημίχρονο με δύο ευκαιρίες για λογαριασμό του Καμερούν. Στο 43` το κοντινό πλασέ του Ετό χτύπησε στο δεξί δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σόρενσεν απέκρουσε το σουτ του Εμανά από πολύ καλή θέση.

Το Καμερούν έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα στο πρώτο 15λεπτο του β` ημιχρόνου, όμως η Δανία ήταν αυτή που πέτυχε γκολ. Στην πρώτη σημαντική στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο, η ομάδα του Όλσεν πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν στο 61ο λεπτό ο Ρόμενταλ απέφυγε με εξαιρετική κίνηση τον Μακούν και με υποδειγματικό πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χαμιντού (1-2). Η Δανία λίγο έλειψε να «κλειδώσει» τη νίκη στο 71` όμως το σουτ του Τόμασον από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε ο Χαμιντού για να έρθει η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Καμερούν στο 77`, με τον Σόρενσεν να διώχνει με εντυπωσιακή εκτίναξη το διαγώνιο σουτ του Εμανά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Μπασόνγκ, Μπια – Σόρενσεν, Κγιάερ

ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Πολ Λε Γκουέν): Χαμιντού, Ασού Εκοτό, Ν’ Κουλού, Μπασόνγκ (72′ Ιντρίσου), Αλεξάντερ Σονγκ, Γκέρεμι, Ετό, Εμανά, Γουέμπο (79′ Αμπουμπακάρ), Ενό (46′ Μακούν), Μπιά.

ΔΑΝΙΑ (Μόρτεν Όλσεν): Σόρενσεν, Κρίστιαν Πόουλσεν, Κγιάερ, Άγκερ, Γιάκομπσενν, Γκρόνκιερ (67′ Κάλενμπεργκ), Τόμασον (86` Τζ. Πόουλσεν), Γιόργκενσεν (46′ Γένσεν), Μπέντνερ, Σίμον Πόουλσεν, Ρόμενταλ.