LIVE SCORES

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Απαντες αναλώσιμοι εκτός του Κούπερ





Αν δεν έχεις έστω γονιδιακή ομοιότητα με τους απόγονους του Γκαίμπελς ή δεν κατέχεις την τέχνη της προπαγάνδας των ινστρουχτόρων της Σοβιετικής Ενωσης, τότε η μοναδική οδός που έχεις να πείσεις εκείνους που σε στηρίζουν είναι να τους πεις ξερά την αλήθεια.

Πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι η αποχώρηση του Κάμπορα από τον Αρη δεν ήταν αποτέλεσμα της … συζυγικής επιθυμίας να μην επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά η πρόταση της ΠΑΕ για μείωση αποδοχών στο νέο συμβόλαιο που του είχε προτείνει προ τριών μηνών, το οποίο παρεμπιπτόντως ο Αργεντινός ακόμη δεν είχε υπογράψει.

Οσο κι αν ο Κόντης χθες διέψευδε μετά μανίας τη δεύτερη εκδοχή, ας υποθέσουμε ότι είναι αληθής. Κι ότι μαζί με την εκπεφρασμένη επιθυμία της γυναίκας του Κάμπορα να μην περάσει ξανά τον Ατλαντικό στην απόφασή του να αποχωρήσει συνετέλεσε και η πρόταση της ΠΑΕ να μειωθεί κατ’ αναλογίαν το 1 εκατ. ευρώ που η ίδια του πρότεινε για διετές συμβόλαιο. Τι απλούστερο θα μπορούσε να πράξει στις σημερινές συνθήκες αβεβαιότητας από το να δημοσιοποιήσει αυτήν την πρόταση, την οποία παρεμπιπτόντως επανέλαβε και σε άλλους ποδοσφαιριστές με υψηλά συμβόλαια.

Και να θέσει όχι τον Κάμπορα αλλά οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή ενώπιον των ευθυνών του. Και ενώπιον των οπαδών.«Κι ο Κούπερ πώς αντιδρά;», υποστηρίζουν οι οπαδοί, «από τη στιγμή που φεύγει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας». Ο Κούπερ στη συζήτηση που είχε με τους διοικούντες γνώριζε ακριβώς τα οικονομικά δεδομένα όταν συμφωνούσε να ανανεώσει τη συνεργασία του.

Οπως επίσης γνώριζε ότι για να πληρωθεί το γενναίο για τα δεδομένα του Αρη δικό του συμβόλαιο θα έπρεπε να ισοσκελιστεί το συνολικό μπάτζετ από αλλού. Κι επειδή τα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ, η χαρτική ύλη και οι μετακινήσεις μάλλον δεν έβγαζαν ισοσκελισμένους ισολογισμούς, η επόμενη επιλογή θα ήταν οι περικοπές ή οι αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών που σήμερα η ΠΑΕ Αρης αδυνατεί να ικανοποιήσει. Εκτός κι αν ως ελαστική δαπάνη εκλαμβάνεται η ετήσια αποζημίωση του προπονητή και των συνεργατών του. Μάλλον όχι όμως...

Κι επειδή η ΠΑΕ Αρης ενσυνείδητα επέλεξε την οδό της ακριβής επένδυσης στο βαρύ χαρτί του Κούπερ κι επειδή αυτή η απόφαση χαιρετίστηκε μετά βαΐων από την πλειονότητα των μελών της Λέσχης και των οπαδών, όλοι οι υπόλοιποι είναι αναλώσιμοι. Την ημερομηνία λήξης τους ας την αποφασίσει ο Κούπερ.