LIVE SCORES

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Σουάρες-ε;





Εμάς πάντως, πολύ! Τι κι αν Ουρουγουάη και Νότια Κορέα δεν συμπεριλαμβάνονται στα «βαριά» ονόματα του Μουντιάλ, έδωσαν εκπληκτικό θέαμα και έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο. Το τελικό 2-1 για τους Σελέστε, που τους δίνει και την πρόκριση στους «8», ήρθε με ένα εκπληκτικό γκολ του Λουίς Σουάρες (το δεύτερο στο ματς), σαν το κερασάκι σε μια πολύ νόστιμη «τούρτα».

Η ροή του αγώνα

Γερό μπάσιμο από Ουρουγουάη, αλλά κορεατική αντίσταση

Οι Νοτιοαμερικανοί μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή, εκμεταλλευόμενοι την δύναμη και την τεχνική τους κατάρτιση. Από την πλευρά τους, οι Νοτιοκορεάτες προσπάθησαν βασιζόμενοι στην φυσική κατάσταση και τα… ατελείωτα τρεξίματά τους να περιορίσουν τις ενέργειες των Ουρουγουανών και σε γενικές γραμμές τα κατάφεραν. Μάλιστα, κατάφεραν να έχουν πρώτοι τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς με δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Γι Σουνγκ Παρκ (5’).

Ο Σουάρες άνοιξε το δρόμο

Ωστόσο, η ποιότητα των παικτών του Ταμπάρες αποδείχθηκε καθοριστική στην μοναδική ολοκληρωμένη φάση του πρώτου μέρους, και πιο συγκεκριμένα στο όγδοο λεπτό, όταν ο Ντιέγκο Φορλάν έκανε από τα αριστερά παράλληλη σέντρα, ο Λι Γιουνγκ Σουν αδράνησε με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει μπροστά του και ο επερχόμενος Σουάρες δεν δυσκολεύθηκε να ανοίξει το σκορ με κοντινό πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Προσπάθησαν να δώσουν απάντηση οι Ασιάτες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα

Στην συνέχεια, οι Ασιάτες επιχείρησαν να αντιδράσουν, κυρίως με προσωπικές ενέργειες του Παρκ Γι Σουνγκ και του Ντου Ρι Τσα, ωστόσο η αμυντική λειτουργία των Ουρουγουανών ήταν άριστη, με αποτέλεσμα να μην δεχθεί πίεση ο Μουσλέρα, εκτός από μερικά άστοχα σουτ από μεγάλη απόσταση.

Οι Νοτιοαμερικανοί έδωσαν χώρο…

Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τους Ουρουγουανούς να δίνουν περισσότερο χώρο στους Νοτιοκορεάτες, που απείλησαν στο 50` με τον Παρκ (δεν πρόλαβε την μπάλα) και στο 52ο λεπτό με τον Γιουνγκ Σου που αστόχησε από πλεονεκτική θέση μετά από λάθος του Λουγκάνο. Οι Νοτιοαμερικανοί, που περιορίσθηκαν σε παθητικό ρόλο προκειμένου να κρατήσουν το προβάδισμα και την πρόκριση, δεν απείλησαν τον Γιουνγκ Σουνγκ, με εξαίρεση ένα σουτ του Σουάρες (48`) που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Νότιας Κορέας.

… και το πλήρωσαν

Στο 57` οι Ασιάτες, που συνέχιζαν να πιέζουν ασφυκτικά, έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Μουσλέρα μπλόκαρε την μπάλα από την κεφαλιά του Παρκ μετά από σέντρα ακριβείας του Ντου Ρι Τσα. Η πίεση των Νοτιοκορεατών είχε αποτέλεσμα στο 68ο λεπτό, όταν μετά από φάουλ του Παρκ από τα αριστερά, ο Λουγκάνο προσπάθησε να διώξει δίνοντας ύψος στην μπάλα, που πήρε τροχιά προς τον Λι Τσουνγκ Γιονγκ, ο οποίος με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Μουσλέρα.

Η Σελέστε πήρε ξανά τον έλεγχο

Οι Ουρουγουανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 73ο λεπτό ο Σουάρες μόνος προ του Γιουνγκ Σουνγκ δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Νοτιοκορεάτης τερματοφύλακας, ενώ δύο λεπτά αργότερα η μπάλα είχε την ίδια κατάληξη μετά από μακρινό σουτ του Φορλάν.

Και με τη «φωτοβολίδα» του Σουάρες και τη νίκη

Δέκα λεπτά πριν την λήξη του αγώνα κι ενώ οι Νοτιοαμερικανοί πίεζαν για ένα τρίλεπτο με διαδοχικά κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Σουάρες, που μέσα από την περιοχή και αριστερά έκανε μία εκπληκτική προσποίηση και με δεξί φαλτσαριστό σουτ, έστειλε την μπάλα «συστημένη» στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα των Ασιατών, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Οι Ταεγκούκ δεν είχαν πολύ χρόνο να αντιδράσουν

Η τελευταία αξιόλογη στιγμή της αναμέτρησης, σημειώθηκε στο 87ο λεπτό, όταν ο Παρκ Τσου Γιουνγκ πλάσαρε προς την εστία της Ουρουγουάης, ο Μουσλέρα ακούμπησε την μπάλα που πήρε τροχιά προς τα δίχτυα, αλλά ο Λουγκάνο πρόλαβε και απομάκρυνε τον κίνδυνο, διατηρώντας την νίκη-πρόκριση για τους Νοτιοαμερικανούς.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν (46` Βικτορίνο), Φουτσίλε, Μαξιμιλιάνο Περέιρα, Πέρες, Αρεβάλο, Καβάνι, Αλβάρο Περέιρα (74` Λοντέιρο), Σουάρες (84` Φερνάντες), Φορλάν
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Χου Γιουνγκ Μου): Γιουνγκ Σουνγκ, Τσα Ντου Ρι, Τσο Γιονγκ Χιουνγκ, Λι Γιουνγκ Σου, Λι Γιουνγκ Πιο, Λι Τσουνγκ Γιονγκ, Κι Σουνγκ Γιονγκ (60` Λι Ντονγκ Γκουκ), Κιμ Γιουνγκ Γου (86` Γέομ Κι Χουν), Παρκ Γι Σουνγκ, Γέομ Κι Χουν, Παρκ Τσου Γιουνγκ

Διαιτητής: Βόλφγκανγγκ Σταρκ (Γερμανία)
Βοηθοί: Σάλβερ, Πίκερ
Τέταρτος: Αγκιλάρ
Γήπεδο: «Νέλσον Μαντέλα Μπέι» (Πορτ Ελίζαμπεθ)
Κίτρινες : Γιουνγκ Σου, Ντου Ρι Τσα, Τσο Γιονγκ

MVP: Πέτυχε και τα δύο γκολ της Ουρουγουάης στη νίκη επί της Νότιας Κορέας. Το ένα μάλιστα ήταν αριστούργημα. Ο λόγος για τους Λουίς Σουάρες, ο οποίος ήταν ο κύριος… υπαίτιος της πρόκρισης της Ουρουγουάης στους «8» του Μουντιάλ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Σουτ εντός εστίας : 7 - 4
Σουτ εκτός εστίας : 3 - 8
Κατοχή (%) : 46 - 54
Κόρνερ : 3 - 3
Οφσάιντ : 1 - 0
Φάουλ : 11 - 12
Κίτρινες : 0 - 3
Κόκκινες : 0 - 0