LIVE SCORES

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Λίνεν: "Πρωτάθλημα και πάλι!"





Μία μέρα πριν αναχωρήσει ο Ολυμπιακός για την Γερμανία όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ο Εβαλντ Λίνεν μίλησε, για πρώτη φορά σε ελληνικό Μέσο. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», έχοντας ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, απάντησε στις ερωτήσεις του SPORTNET για τους στόχους της νέας χρονιάς. «Δεν είναι μυστικό ότι ο Ολυμπιακός θέλει το πρωτάθλημα και καλή πορεία στην Ευρώπη» τόνισε.

Κύριε Λίνεν, αναλάβατε τον Ολυμπιακό, ποιοι είναι οι στόχοι σας για τη νέα χρονιά;

«Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη. Είναι μεγάλο κίνητρο για εμένα να εργαστώ στον Ολυμπιακό. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να επιστρέψει στους στόχους της και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Τι σκεφτήκατε όταν ο μάνατζερ σας, σας μετέφερε την πρόταση του Ολυμπιακού;

«Οι πρώτες αντιδράσεις και ο ενθουσιασμός αφορά κυρίως του νέους! Εγώ δεν είμαι ούτε νέος, ούτε νέος προπονητής! Σίγουρα ήταν μεγάλη τιμή για μένα και ήθελα πολύ να δουλέψω για τον Ολυμπιακό. Για κάθε προπονητή είναι τιμή να δέχεται μία πρόταση από μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός»

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απογοητευμένος από την περσινή χρονιά και φέτος θέλει να κατακτήσετε το πρωτάθλημα…

«Δεν είναι μυστικό αυτό! Ο Ολυμπιακός πρέπει να κατακτά τίτλους. Αυτό θέλουν οι άνθρωποι της ομάδας, οι προπονητές, οι παίκτες κι ο κόσμος! Είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και πρέπει να κατακτά τα πρωταθλήματα. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας».

Οι υποχρεώσεις ξεκινάνε από το Γιουρόπα Λιγκ. Θα αντιμετωπίσετε την Μπέσα. Τι βλέψεις έχετε για την διοργάνωση;

«Πρωταρχικός μας στόχος μας είναι να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά με στόχο να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Θέλουμε μαζί με το πρωτάθλημα να κάνουμε πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη».

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει αρχίσει και τα ονόματα που ακούγονται είναι πάρα πολλά. Εσείς έχετε κάνει την εισήγησή σας για πόσους παίκτες θα θέλατε να αποκτηθούν;

«Δεν είναι δυνατόν να πω δημοσίως το ποιούς παίκτες θέλω και πόσους έχω ζητήσει από την διοίκηση. Αυτά μένουν στην ομάδα και δεν μπορώ να σας πω τίποτα».

Θα θέλατε να μας κάνετε ένα σχόλιο για θέμα που προέκυψε με τον Ραμντάν;

«Όχι! Δεν έχω να πω κάτι γι αυτό το θέμα! Σας ευχαριστώ πολύ!»