LIVE SCORES

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Σκληρό πόκερ για Κοντρέρας






Ο Πάμπλο Κοντρέρας είναι ίσως η πιο εμπορική περίπτωση ποδοσφαιριστή από αυτές που ο ΠΑΟΚ έβγαλε ουσιαστικά στο σφυρί και απ’ ό,τι φαίνεται είναι και αυτός που έχει κινήσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού. Εδώ και ημέρες φημολογείται ενδιαφέρον από ομάδα της Τουρκίας και συγκεκριμένα από την πρωταθλήτρια Μπουρσασπόρ, όμως για πρώτη φορά χθες τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, το θέμα απόκτησης του Κοντρέρας από την Μπουρσασπόρ θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, μια και το ενδιαφέρον παραμένει έντονο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στον ΠΑΟΚ δηλώνουν άγνοια για το θέμα, όμως δεν το αποκλείουν από τη στιγμή που έχουν εξουσιοδοτήσει αρκετούς μάνατζερ για να προχωρήσουν το ενδεχόμενο πώλησης ενός εκ των Κοντρέρας – Μουσλίμοβιτς, ενώ κάποιοι εξ αυτών διατηρούν τα δικαιώματα πώλησης στην Τουρκία.

Το θέμα είναι πως ουδείς μάνατζερ από το μέτωπο της Τουρκίας έχει ζητήσει κάποιο έγγραφο από τον ΠΑΟΚ έτσι ώστε να προχωρήσει στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων, κάτι που συμβαίνει με την αγορά της Ευρώπης. Ο Ζήσης Βρύζας ενημερώθηκε πρόσφατα για ενδιαφέρον τουλάχιστον δύο ομάδων για την απόκτηση του Χιλιανού κεντρικού αμυντικού, πράγμα που σημαίνει πως δεν αποκλείεται να υπάρχουν άμεσα νέα για το συγκεκριμένο θέμα. Οσο για τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, υπάρχει φιλολογικό ενδιαφέρον από διάφορες αγορές, χωρίς ωστόσο να μπορεί να φανεί κάτι συγκεκριμένο άμεσα.

Αυτό που γίνεται κατανοητό, πάντως, είναι πως η προεργασία που έκανε ο ΠΑΟΚ για να προχωρήσει στην πώληση τουλάχιστον ενός ποδοσφαιριστή φαίνεται να βρίσκει αντίκρισμα και εφόσον προχωρήσει μέχρι τέλους, σύντομα θα γίνουν και οι τελικές επαφές για τους παίκτες που επιθυμούν να αποκτήσουν οι Θεσσαλονικείς.

Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, ναι μεν θέλει να πουλήσει, όχι όμως να ξεπουλήσει αφού μέχρι σήμερα πρόταση για πώληση ποδοσφαιριστή υπήρχε, αλλά όχι στα χρήματα που επιθυμούν οι Θεσσαλονικείς. Το ζητούμενο στο ενδεχόμενο να «θυσιαστεί» ένας καλός παίκτης είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να αποκτηθούν τουλάχιστον δύο εξίσου καλοί και όχι να υπάρξει μία απλή αντικατάσταση, η οποία δεν θα δώσει μεγαλύτερο ποιοτικό βάθος στην ομάδα.

Και πάλι στον πάγκο Κοντρέρας

Παρά τα όσα γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε ιστοσελίδες της Χιλής, ο Πάμπλο Κοντρέρας δεν βρισκόταν ούτε καιτην Παρσκευή (25/6) στο αρχικό σχήμα της εθνικής ομάδας της πατρίδας του. Οι Κόκκινοι αντιμετώπιζαν την Ισπανία, αλλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μαρσέλο Μπιέλσα, επέλεξε για ακόμη μία φορά να κρατήσει τον αμυντικό του ΠΑΟΚ στον πάγκο. Οσον αφορά τον ίδιο τον παίκτη, αναμένεται να ενσωματωθεί στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Δικεφάλου του Βορρά, στο Μπαντ Μπρουκενάου, καθώς έχει εξασφαλίσει κάποιες μέρες όπως και οι άλλοι διεθνείς (Σαλπιγγίδης, Χαλκιάς, Μαλεζάς) για να ξεκουραστεί.

Τα φιλικά του ΠΑΟΚ

Την Παρασκευή (25/6) έγιναν γνωστές οι ημερομηνίες των φιλικών που θα πραγματοποιήσει ο ΠΑΟΚ στα βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Μπαντ Μπρουκενάου της Γερμανίας, από τις 7 μέχρι τις 22 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, στις 9 Ιουλίου ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει μια μικτή ομάδα της περιοχής (περισσότερο για ξεμούδιασμα), ενώ στις 12 είναι προγραμματισμένο το φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Στις 15, ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί εναντίον της Ερφουρτ, στις 17 -όπως έχει γίνει γνωστό από τις προηγούμενες μέρες- θα παίξει εναντίον της Οφενμπαχ, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι πριν από την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ο Δικέφαλος του Βορρά αντιμετωπίζει τη Νυρεμβέργη στο πιο δυνατό φιλικό επί γερμανικού εδάφους.

Μέσα από τα φιλικά που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας ο Μάριο Μπερέτα θα έχει την ευκαιρία να τεστάρει τους παίκτες του, καθώς με την επιστροφή τους στη Θεσσαλονίκη θα γνωρίζουν ήδη τον αντίπαλό τους για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις 16 Ιουλίου ο ΠΑΟΚ θα έχει μάθει τον αντίπαλό του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στο πρώτο παιχνίδι στις 27 ή στις 28 και στον επαναληπτικό στις 3 ή στις 4 Αυγούστου. 17,18 ή 19 Αυγούστου θα γίνει το τρίτο ευρωπαϊκό παιχνίδι και στις 24, 25 ή 26 ο επαναληπτικός (ανάλογα με τη διοργάνωση που θα αγωνίζεται), ενώ 28 και 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

«Η προσφορά της Ραπίντήταν πολύ ελκυστική»

Ο Γκουστάβο Βερονέζι βρίσκεται από προχθές στη Ρουμανία και μέχρι αργά χθες το βράδυ αναμενόταν να ανακοινωθεί και επίσημα από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου η συμφωνία για συμβόλαιο τριων χρόνων. Ο Βραζιλιάνος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα prosport.ro, φορώντας φανέλα της Ραπίντ, μίλησε για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. «Η προσφορά που μου έγινε ήταν πολύ ελκυστική και είμαι πολύ ευχαριστημένος για την επιλογή που έκανα. Γνωρίζω ότι στόχος της Ραπίντ κάθε χρονιά είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος ή τουλάχιστον η έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ξέρω ότι υπάρχουν αρκετοί παίκτες που μιλάμε την ίδια γλώσσα. Γνωρίζω τον Μάρκος Αντόνιο, με τον οποίο έχουμε συναντηθεί στην Ελλάδα», είπε.

Μάλιστα, ο τίτλος του κειμένου είναι «Ο Μαϊκόν της Ραπίντ», κάνοντας μια σύγκριση του Βραζιλιάνου με τον συμπατριώτη του. Ο ίδιος ο Γκουστάβο τόνισε σχετικά: «Ο Μαϊκόν είναι το πρότυπό μου. Είτε αγωνίζεται με τη Βραζιλία είτε με την Ιντερ, έχει πολύ καλή απόδοση. Παλαιότερα μου άρεσε ο Καφού. Ελπίζω η Βραζιλία να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Πάντως, όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, και αυτή η περίπτωση χάθηκε και ο 28χρονος κατέληξε οριστικά στη Ραπίντ, παρότι είχε θεωρηθεί κλεισμένος από τον Δικέφαλο του Βορρά. Εξάλλου, ο παίκτης δεν μπορούσε να περιμένει άλλο τον ΠΑΟΚ και αποφάσισε να πει το «ναι» στην πρόταση των Ρουμάνων και να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο τριών χρόνων

Στη πόρτα της εξόδου ο Αραμπατζής

Ο Νίκος Αραμπατζής είναι ένας από τους παίκτες που βρίσκονται υπό παραχώρηση από τον ΠΑΟΚ και έχει γίνει αποδέκτης αρκετών προτάσεων από ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. Κατά καιρούς έχει γίνει γνωστό το ενδιαφέρον του Πανσερραϊκού και της Κέρκυρας, ενώ πρόσφατα στα γραφεία της Τούμπας είχε φτάσει πρόταση και από τη Λάρισα.

Πάντως, από όσα προκύπτουν την καλύτερη πρόταση έχει καταθέσει η Ξάνθη, η οποία συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του Νίκου Αραμπατζή. Η πλευρά του παίκτη έχει ενημερωθεί και δείχνει θετική υπό κάποιες προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές; Ο Αραμπατζής δεν έχει πρόβλημα να μετακομίσει στην Ξάνθη εφόσον του προσφέρει τα ίδια λεφτά που προβλέπονται στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν, η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε Ξάνθη και Αραμπατζή είναι περίπου στα 30.000 ευρώ, ποσό που δεν μοιάζει ικανό να χαλάσει τη μεταγραφή. Αλλωστε, τα λεφτά που προβλέπει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ προέρχονται από μία μικρή χαριστική αύξηση που υπήρχε στις αποδοχές, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε (ρήξη χιαστών) πριν από δύο χρόνια, ούτως ώστε με αυτό τον τρόπο ο ΠΑΟΚ να ανεβάσει το ηθικό του παίκτη. Ετσι, δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα 24ωρα να υπάρξει οριστική εξέλιξη στο θέμα και ο Αραμπατζής να μετακομίσει στην Ξάνθη. Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί η υπόθεση, θα αδειάσει χώρος στο μπάτζετ και έτσι ο Ζήσης Βρύζας θα μπορεί να κινηθεί πιο άνετα για την απόκτηση δεξιού μπακ. Γκουστάβο δεν υπάρχει πλέον, αλλά ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ έχει βρει αρκετές λύσεις.

Χαβιέ Κάμπορα
Μπορεί το όνομα του Χαβιέρ Κάμπορα να παίζει πολύ έντονα για τον ΠΑΟΚ τα τελευταία 24ωρα, και ειδικά από τη στιγμή που ο παίκτης έμεινε ελεύθερος από τον Αρη, αλλά τα δεδομένα γι’ αυτή την υπόθεση είναι πάνω κάτω γνωστά. Ο Αργεντινός επιθετικός έχει προταθεί, αλλά στον Δικέφαλο του Βορρά δεν μπορούν να προχωρήσουν το θέμα της απόκτησής του άμα δεν γίνει κάποια πώληση η αποδέσμευση παίκτη. Ετσι, όπως γίνεται κατανοητό, από τη στιγμή που το πρόβλημα της ρευστότητας παραμένει, και το μεταγραφικό κομμάτι παραμένει στο ίδιο επίπεδο, δηλαδή στάσιμο.

Αλλωστε, όσον αφορά το ζήτημα της ενίσχυσης στο δεξί άκρο και ο Γκουστάβο Βερονέζι (που είχε συμφωνήσει προφορικά) χάθηκε, αφού θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ραπίντ Βουκουρεστίου, και έτσι ο Ζήσης Βρύζας πρέπει να στραφεί σε άλλες λύσεις.

Το θέμα του δεξιού μπακ είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο στον μεταγραφικό τομέα. Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ έχει λύσεις για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά επί της ουσίας βρίσκεται με δεμένα τα χέρια, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν λεφτά για να πραγματοποιηθεί κάποια μεταγραφή.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει αποφασίσει ότι αν δεν υπάρξει πρώτα κάποια αποχώρηση δεν θα υπάρξει και καμία ενίσχυση, καθώς στον Δικέφαλο του Βορρά δεν θέλουν να πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο. Ετσι, το βάρος πέφτει στην πώληση κάποιου παίκτη (Κοντρέρας και Μουσλίμοβιτς οι δύο πρώτοι υποψήφιοι), καθώς επίσης και στις αποδεσμεύσεις.
Ρικάρντο Βερόν και Νίκος Αραμπατζής δεν θα συνεχίσουν στην Τούμπα, αλλά αναζητείται φόρμουλα για να λυθεί η συνεργασία μαζί τους και με αυτό τον τρόπο να ελαφρύνει το μπάτζετ και να προχωρήσει σε μεταγραφές. Εφόσον όμως δεν γίνει κάτι τέτοιο, η ενίσχυση φαντάζει δύσκολη, δεδομένης της έλλειψης ρευστότητας που υπάρχει.

Εκτόξευση στα διάρκειας

Οι τρεις τελευταίες μέρες δεν έχουν καμία σχέση με τις προηγούμενες, όσον αφορά τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας. Μέχρι την Τετάρτη (23/6), η κίνηση ήταν μέτρια, αλλά από την Τετάρτη και μετά οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δείχνουν να έχουν κατανοήσει ότι αυτοί είναι ο κυριότερος χορηγός και πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα μέσα από την αγορά εισιτηρίων διαρκείας. Χθες σημειώθηκε ημερήσιο ρεκόρ, αφού έφυγαν 527 καρτελάκια διαρκείας, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό στα 5.564, ενώ δημιουργήθηκαν ουρές στα γραφεία του γηπέδου της Τούμπας
.
Οπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ, τα γραφεία θα είναι σήμερα ανοιχτά από τις 09.00 μέχρι τις 15.00. Από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή (που είναι η τελευταία μέρα για τις ανανεώσεις των διαρκείας) θα είναι ανοιχτά από τις 09.00 μέχρι τις 19.00. Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου τα γραφεία θα λειτουργήσουν αποκλειστικά για τους περσινούς κατόχους εισιτηρίων της θύρας 2, ενώ από την Τρίτη 6 Ιουλίου όσα εισιτήρια διαρκείας δεν έχουν ανανεωθεί θα απελευθερωθούν για όλους.

Σενάρια για Πορτανόβα,Εσπόζιτο

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τον Μάριο Μπερέτα ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο να υπάρχουν συχνές αναφορές στα ιταλικά ΜΜΕ για παίκτες που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν τον Δικέφαλο του Βορρά. Βέβαια, οι Ιταλοί μας έχουν δικαιώσει (λίγο παραπάνω από το κανονικό...), καθώς καθημερινά προκύπτει και ένα καινούργιο όνομα. Ενίοτε και δύο, όπως συνέβη χθες...

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της «Gazzeta dello Sport» τονίζει ότι ο Μάριο Μπερέτα έχει απλώσει τα δίχτυα του στην ιταλική αγορά για παίκτες. Το «ενδιαφέρον» του ΠΑΟΚ αφορά τον 31χρονο κεντρικό αμυντικό της Μπολόνια Ντανιέλε Πορτανόβα, ο οποίος πέρσι είχε το απόλυτο με 36 συμμετοχές στο Καμπιονάτο ενώ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2013. Επίσης «ενδιαφέρον» υπάρχει και για τον 24χρονο κεντρικό αμυντικό Αντρέα Εσπόζιτο, που πέρσι αγωνίστηκε με τη φανέλα της Τορίνο, με την οποία είχε συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις 11 συμμετοχές.

Είναι σαφές ότι διάφοροι ατζέντηδες χρησιμοποιούν το όνομα του ΠΑΟΚ για να ανεβάσουν τα κασέ των παικτών τους, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον για κανέναν από τους δύο, ούτε και για όσους έχουν αναφερθεί κατά καιρούς