LIVE SCORES

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

"Να τους εκπλήξουμε"





Ο Σάκης Πρίττας τόνισε πως η Εθνική Ελλάδας θα πρέπει να εκπλήξει την Εθνική Αργεντινής, ενώ ο Μαλεζάς στάθηκε και στην τύχη που θα χρειαστούν οι διεθνείς μας για να πάρουν την πρόκριση κόντρα στην ομάδα του Μαραντόνα.



Σάκης Πρίττας: Κάθε λεπτό είναι δύσκολο όταν δεν αγωνίζεσαι. Έχεις τη δικιά σου αγωνία να βοηθήσεις ακόμα και όταν δεν παίζεις.

Έκανα μια συζήτηση για το μεταξύ μας παιχνίδι (Ελλάδας-Αργεντινής) με τον κ. Κούπερ όταν έγινε η κλήση μου και εγώ τον ευχαριστούσα για το πως βοήθησε να βελτιωθώ. Χαριτολογώντας είχε γίνει μια μικρή κουβέντα. Οπωσδήποτε πίστευε στην Αργεντινή. Είπε ότι είναι το φαβορί και ότι δεν θα μπορούσε να μην πιστεύει στη χώρα του.

Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Μπορώ να πω ότι με υποδέχθηκαν εξαιρετικά τα παιδιά και ένιωσα αμέσως σαν ένα μέλος της οικογένειας. Σε κάθε αρνητικό αποτέλεσμα ο καθένας μπορεί να βρει ευκαιρία να παρουσιάσει όπως θέλει το κλίμα, αλλά στο δεύτερο παιχνίδι φάνηκε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει (δηλαδή άσχημο κλίμα).

Αυτό που πρέπει κυρίως να προσέξουμε είναι η αμυντική μας λειτουργία. Να κρατήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε το μηδέν πίσω. Αν καταφέρουμε να αιφνιδιάσουμε την Αργεντινή, ίσως καταφέρουμε να την εκπλήξουμε. Σίγουρα είναι το πιο δύσκολο ματς για το οποίο έχω προετοιμαστεί στη καριέρα μου. Ελπίζω να έρθουν και δυσκολότερα.

Στα πρώτα της παιχνίδια η Αργεντινή φάνηκε πολύ δυνατή. Σίγουρα η επίθεση δεν είναι ένα από τα αδύναμα σημεία της και γι' αυτό πρέπει να τους αποτρέψουμε να σκοράρουν με κάθε τρόπο. Σε συσχετισμό, η άμυνά της δεν είναι το ίδιο καλή με την επίθεσή της.

Καταλαβαίναμε ότι μπορεί να μας χρειαστεί και ένα τρίτο γκολ (στο παιχνίδι με τη Νιγηρία). Έπρεπε όμως να προσέξουμε και την άμυνά μας, καθώς οι Νιγηριανοί θα ρίσκαραν για να σκοράρουν με κάθε τρόπο. Κάναμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε.

Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα όταν έχεις να αντιμετωπίσεις έναν ποδοσφαιριστή, όπως ο Μέσι. Χρειάζεται ομαδική δουλειά και βοήθειες στον παίκτη που τον μαρκάρει".

Στέλιος Μαλεζάς: "Είναι ένα όνειρο που βιώνω εδώ και λίγες μέρες μαζί με τα παιδιά. Τους παρακολουθούσα σε όλη τη διαδικασία των προκριματικών. Το πιο σημαντικό είναι οι εμπειρίες που μπορείς να πάρεις και να χρησιμοποιήσεις στο μέλλον.

Το ότι είναι αδιάφορη η Αργεντινή δεν έχει καμία σημασία. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είτε αγωνιστούν οι πρωτοκλάσατοι, είτε οι αναπληρωματικοί. Θα χρειαστούμε προσπάθεια και τύχη για να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Δεν μας έχει πει κάτι ιδιαίτερο ο προπονητής μας. Όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή ομάδα με παίκτες που αγωνίζονται σε κορυφαία πρωταθλήματα. Δυστυχώς δεν έχουμε να τα βάλουμε με έναν καλό παίκτη, αλλά με 11 εξίσου καλούς".