LIVE SCORES

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΠΑΟΚ – Βερόν και Κοντρέρας κρατούν τα “κλειδιά” των μεταγραφών





Οι μέρες περνούν, η “κλεψύδρα” πριν από το ξεκίνημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας σιγά-σιγά αδειάζει (μένει λιγότερο από μία εβδομάδα πλέον) και ο κόσμος δεν βλέπει μεταγραφές. Στον ΠΑΟΚ, όμως, περιμένουν μία οικονομική ανάσα είτε από τη συμφωνία με κάποιο χορηγό είτε από την πώληση ή αποδέσμευση κάποιου ποδοσφαιριστή.

Δεν φτάνει ο Γκουστάβο

Εντάξει, ο Γκουστάβο θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του δικεφάλου του βορρά, αλλά ο αμυντικός της Κέρυκυρας δεν είναι αυτός που θα καλύψει το κενό που έχει παρατηρηθεί στο ρόστερ στη συγκεκριμένη θέση. Ο Μπερέτα έχει ζητήσει ακόμα έναν αμυντικό, πριν περάσουν στο δεύτερο στάδιο του σχεδιασμού που περιλαμβάνει έναν μεσοεπιθετικό ή αριστερό μέσο κι έναν επιθετικό.

"Για να πάρεις πρέπει να πουλήσεις"

Για να βρεθεί το ποσό που χρειάζεται τουλάχιστον για τις δύο από τις τρεις αναγκαίες μεταγραφές, θα πρέπει να γίνει αυτό που διαμηνύει συνεχώς ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Δηλαδή, για να πάρουμε έναν παίκτη πρέπει πρώτα να πουλήσουμε ή να γλιτώσουμε το συμβόλαιο κάποιου άλλου.

Τρέχουν για το χορηγό

Υπάρχει πάντα και η οικονομική ανάσα που αναμένεται σύντομα με το κλείσιμο της συμφωνίας με το βασικό χορηγό της ομάδας. Γίνονται προσπάθειες να τελειώσει αυτό το θέμα όσο το δυνατόν πιο σύντομα, οι “στόχοι” έχουν εντοπιστεί και είναι ζήτημα χρόνου να βρεθεί η “χρυσή τομή”.

Έχει εντοπιστεί ο ένας στόχος

Από κει και πέρα, σίγουρα και αυτά τα λεφτά δεν θα είναι αρκετά για να γίνει και η μεταγραφή του μεσοεπιθετικού (έχουμε γράψει πως ο πολυπόθητος μεταγραφικός στόχος αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά και αυτή τη στιγμή συμμετέχει στο Μουντιάλ σε ομάδα της Λατινικής Αμερικής).

Η "ανάσα" του Βερόν

Έτσι, είναι αναγκαίο (κακό) να βγουν στο “σφυρί” οι Κοντρέρας και Μουσλίμοβιτς. Αυτά τα έχουμε ξαναγράψει, όπως και το γεγονός πως όταν οριστικοποιηθεί το διαζύγιο με τον Βερόν, ο ΠΑΟΚ θα βάλει στο συρτάρι ένα ποσό της τάξης 360 χιλιάδων ευρώ, όσα δηλαδή θα έπρεπε να πληρώσει στον Αργεντίνο μέσο για την επόμενη χρονιά.

Τα οφέλη από τις πωλήσεις Κοντρέρας-Μούσλι

Εάν συνυπολογίσουμε κι ένα ποσό της τάξης των 1-1,5 εκατομμυρίων ευρώ από την πώληση του “μουντιαλικού” Πάμπλο Κοντρέρας αλλά και περίπου ένα (ίσως και λιγότερο) από αυτή του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, τότε “μάνι-μάνι” μαζεύονται τουλάχιστον 2 εκατομμύρια στα ταμεία της ομάδας. Αυτά αρκούν για να προσεγγίσει ο ΠΑΟΚ δύο εξαιρετικούς παίκτες για τη μεσαία γραμμή και την επίθεση.

Σύντομα παρελθόν ο Αραμπατζής

Όλα αυτά, βέβαια, σε θεωρητικό επίπεδο, γιατί το πιο πιθανό είναι τελικά ο μοναδικός παίκτης που θα πουληθεί να είναι ο Γιάννης Αραμπατζής που επίσης θα αποφέρει ένα ποσό γύρω στα 200 χιλιάδες ευρώ.

* Τις 4628 έχουν φτάσει οι κάρτες διαρκείας που έχουν διατεθεί στον κόσμο της ομάδας που παρά τη σφιχτή οικονομική πολιτική της ομάδας στις μεταγραφές δεν χάνει τη δίψα του για να βρεθεί και φέτος στην Τούμπα. Οι 467, μάλιστα, που προσήλθαν στα γραφεία της ομάδας αποτελούν και νέο ρεκόρ προσέλευσης σε μία ημέρα.