LIVE SCORES

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του Ηρακλή

Με δήλωση τους οι βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης και Ευαγγελία Αμανατίδου – Πασχαλίδου, εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα που δίνει η διοίκηση του Ηρακλή για να εξασφαλίσει την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά:

«1. Το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Ηρακλή δεν είναι ξεκομμένο από τη γενικότερη κατάσταση που χαρακτηρίζει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Συνεπώς οποιαδήποτε λύση πρέπει να κυμαίνεται εντός αυτού του πλαισίου με τους ίδιους όρους για όλους και όχι μεμονωμένα και σε βάρος μιας ΠΑΕ. Εξάλλου ο Ηρακλής έχει σοβαρούς λόγους να ζητά ανοχή και χρόνο προκειμένου να είναι τυπικώς εντάξει στις υποχρεώσεις του. Η αυστηρότητα των νόμων δεν μπορεί να εξαντλείται σε μία μόνο ΠΑΕ.

2. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί με τα τεκταινόμενα στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που μαστίζεται από ανομία, παραβάσεις κανονισμών και αναξιοπιστία. Για μία ακόμη φορά τονίζουμε την ανάγκη
εξυγίανσης όλων των φορέων που εμπλέκονται στο άθλημα αλλά και του
νομικού πλαισίου που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

3. Οποιαδήποτε λύση του προβλήματος του Ηρακλή πρέπει να δοθεί εντός του υπάρχοντος νομικού πλαισίου και των φορέων του αθλήματος. Συνεπώς οποιαδήποτε παρέμβαση εξωθεσμικών και πολιτικών παραγόντων δεν δικαιολογείται, περιπλέκει το πρόβλημα και δικαίως δημιουργεί αγανάκτηση στους φιλάθλους του Ηρακλή.

4. Συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθεια της διοίκησης του Ηρακλή και των φιλάθλων του προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να είναι τυπικώς εντάξει ως προς τη νομιμότητα που απαιτείται για την αδειοδότηση της ΠΑΕ.

5. Θεωρούμε ότι ο αγώνας όλων των Ηρακλειδέων είναι δίκαιος και πιστεύουμε πως οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να εξετάσουν όλα τα δεδομένα και σε καμία περίπτωση δεν θα αδικήσουν τον Ηρακλή».