LIVE SCORES

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Επιασε δουλεία..





Με τα μούτρα στη δουλειά έπεσε ο νέος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού Κάρλος Φρέιτας, ο οποίος από την Παρασκευή (25/6) είναι και επισήμως στέλεχος του Τριφυλλιού. «Μιλάω απευθείας με Παναθηναϊκό» επιβεβαίωσε στη «Εξέδρα» ο μάνατζερ του Ρόμενταλ. Τζένοα καλεί Τζόρβα, σε αναμονή του Πέζκο.

Πάντως, όπως ήταν λογικό, από την Πορτογαλία προέκυψαν και τα πρώτα ονόματα. Του Περουβιανού διεθνούς κεντρικού αμυντικού Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ και του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού Αλαν! Μάλιστα, ο δεύτερος ήταν και στη λίστα με τα… παιδιά του Φρέιτας!

Για τον Αλαν οι Πορτογάλοι λένε ότι η Μπράγκα ζητάει 2,5 εκατ. ευρώ (πριν από λίγες ημέρες υπήρξε πρόταση 1,8 εκατ. ευρώ από ομάδα του Ντουμπάι, αλλά απορρίφθηκε παρότι ο παίκτης ήταν θετικός). Ενδιαφέρον έχει δείξει και η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, καθώς ο Βραζιλιάνος με πορτογαλικό διαβατήριο ήταν από τους κορυφαίους μεσοεπιθετικούς του περσινού Πρωταθλήματος.

Για τον Ροντρίγκεζ ενδιαφέρον είχε δείξει η Πόρτο, αλλά φαίνεται ότι έχει ατονήσει... Το σημαντικό της ιστορίας είναι ότι αμφότεροι θέλουν να αλλάξουν περιβάλλον και το δηλώνουν συνεχώς και πως η Μπράγκα τους έχει βγάλει στο σφυρί.Το δημοσίευμα της πορτογαλικής «Correio do Minho» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εάν ο Παναθηναϊκός θέλει να αποκτήσει τον Αλαν, θα πρέπει να βιαστεί, καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός είναι κοντά σε συμφωνία με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Αντιθέτως, δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος για βιασύνη στην περίπτωση του Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ, για τον οποίο δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια πρόταση από άλλη ομάδα». Η επιστροφή του Φρέιτας πάντως το Σάββατο (26/6) στην Πορτογαλία είναι πολύ πιθανό να δρομολογήσει εξελίξεις και να αποκαλύψει και άλλους στόχους.

Σενάρια για Ρόμενταλ και Φερνάντες

Στον Παναθηναϊκό θέλουν να πραγματοποιήσουν την πρώτη μεταγραφή πριν από την έναρξη της προετοιμασίας (2 Ιουλίου). Στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας τους, είναι ο Δανός διεθνής μεσοεπιθετικός Ντένις Ρόμενταλ , που έμεινε ελεύθερος από τον Αγιαξ. Οι Πράσινοι είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον μάνατζέρ του Σόρεν Λέρμπι, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος σε επικοινωνία που είχε η «Εξέδρα» μαζί του : «Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι μιλάω απ’ ευθείας με τις διοικήσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού», βάζοντας φυσικά φωτιές στην Ελλάδα. Στον Παναθηναϊκό πέρα από τα χρήματα (διετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 800.000 ευρώ) δίνουν στον 32χρονο άσο και το κίνητρο της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πληροφορίες θέλουν και τον Ρενέ Χένρικσεν να έχει μεσολαβήσει για να πειστεί ο Ρόμενταλ να έρθει στο Τριφύλλι.

Από την άλλη, πρόταση στην Μπόχουμ για την εξαγορά της ρήτρας (400.000 ευρώ) ετοιμάζει ο Παναθηναϊκός για την απόκτηση του Πορτογάλου τερματοφύλακα Ντάνιελ Φερνάντες. Ο πρώην πορτιέρο του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή όπως είχε αποκαλύψει η «Εξέδρα» από τις 12 Απριλίου είχε συμφωνήσει σε όλα με τον Κώστα Αντωνίου και απέμενε το τελικό «ΟΚ» της διοίκησης για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Εντέλει ο Αντωνίου έφυγε, αλλά ο Φερνάντες παρέμεινε στα πλάνα.

Τζένοα καλεί Τζόρβα

Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού εμφανίζεται στους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους της Τζένοα, αφού μετά τους Νίνη, Βύντρα και Κατσουράνη η ιταλική ομάδα ενδιαφέρεται και για τον Αλέξη Τζόρβα. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η ιταλική ιστοσελίδα II Secolo, τονίζοντας: «Πρώτος στόχος είναι ο Σορεντίνο, ωστόσο η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν άλλες επιλογές, όπως ο Αργεντινός Ρομέρο, που δεν έχει οριστικοποιήσει τη συμφωνία του με την Αλκμααρ, αλλά και ο Ελληνας Αλέξανδρος Τζόρβας».

Αναμονή για Πέζκο

Η απόφαση του Παναθηναϊκού να κρατήσει σταντ μπάι τον Σλάβομιρ Πέζκο έχει βάλει σε μπελάδες τη Λεχ Πόζναν. Η πολωνική ομάδα δεν ξέρει εάν μπορεί να υπολογίζει στον 25χρονο άσο για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις τόσο στο πρωτάθλημα όσο και για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (2ος γύρος) ή εάν θα κληθεί να τον αντικαταστήσει, εάν φυσικά δεχτεί πρόταση για εξαγορά της ρήτρας του (500.000 ευρώ). Πάντως, ο τεχνικός της ομάδας Γιάτσεκ Ζιελίνσκι έχει ζητήσει από τη διοίκηση να κρατήσει τον Πέζκο, τουλάχιστον μέχρι τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, και εάν η ομάδα αποκλειστεί, τότε να τον παραχωρήσει..