LIVE SCORES

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Βραζιλία για κούπα





Μπορεί το ποδόσφαιρο που παίζει να μην έχει εκείνα τα στοιχεία που θα το χαρακτήριζαν «θεαματικό», μπορεί να στηρίζεται περισσότερο στην απλότητα και τους αυτοματισμούς, παρά στις περίτεχνες ενέργειες, μπορεί να μοιάζει πλέον πιο πολύ με ευρωπαϊκή, παρά με νοτιοαμερικανική ομάδα, όμως η Βραζιλία παραμένει μεγάλη.


Η «σελεσάο» δεν αντιμετώπισε την παραμικρή δυσκολία να κάμψει σαν σε προπόνηση με 3-1 την αντίσταση της Ακτής Ελεφαντοστού, να σφραγίσει το εισιτήριο για τους «16» του Παγκόσμιου Κυπέλλου και να δικαιώσει όσους τη θεωρούν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τρόπαιου.

Για να φτάσουν στην κάτι περισσότερο από άνετη τελική τους επικράτηση, οι παίκτες του Κάρλος Ντούνγκα έκαναν το απλούστερο που μπορούσαν στον αγωνιστικό χώρο του «Soccer City».
Ήτοι, έδειξαν ότι ήξεραν τι ακριβώς ήθελαν από το παιχνίδι και, κυρίως, τον τρόπο με τον οποίο θα το κατακτούσαν.

Πήραν τον έλεγχο του αγώνα σχεδόν από το πρώτο σφύριγμα του Λανουά, κυριάρχησαν στο χώρο του κέντρου και άνοιξαν το σκορ την πρώτη ουσιαστικά φορά που κατόρθωσαν να φανούν απειλητικοί για την εστία του Μπαρί.

Από εκεί και πέρα, το νερό είχε μπει στο αυλάκι, με τους Ιβοριανούς να αναλώνουν τις προσπάθειές τους σε μια άνευ ουσίας κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να κατορθώσουν να δημιουργήσουν κινδύνους.

Στον αντίποδα, οι Βραζιλιάνοι «καθάρισαν», ουσιαστικά, το παιχνίδι με το ξεκίνημα της επανάληψης με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Λουίς Φαμπιάνο και από εκεί και πέρα προσπάθησαν να παίξουν και λίγο? σαν Βραζιλιάνοι.

Εν μέρει το κατάφεραν κατά διαστήματα, διεύρυναν ακόμη περισσότερο το προβάδισμά τους και το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Έρικσον ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής.

Στα αρνητικά του αγώνα περνάει χωρίς αμφιβολία η κάκιστη διαιτησία του Γάλλου Στεφάν Λανουά, ο οποίος έχασε εντελώς τον πειθαρχικό έλεγχο, με συνέπεια το παιχνίδι να ξεφύγει στο τελευταίο δεκάλεπτο, να γίνουν ουκ ολίγα μικροεπεισόδια ανάμεσα στους παίκτες και να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κακά για εκτός φάσης χτύπημα στον Κεϊτά.
Τα λάθη, πάντως, του Γάλλου είχαν ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα, όταν «έχασε» το (δεύτερο) κοντρόλ με το χέρι που έκανε ο Λουίς Φαμπιάνο στο δεύτερο γκολ της Βραζιλίας, αστειευόμενος μάλιστα με τον Βραζιλιάνο για το ακούσιο πρώτο