LIVE SCORES

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Παιχνίδια... τακτικής






Οσο πλησιάζουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οπότε αναμένεται να τελειώσει (θετικά ή αρνητικά) η υπόθεση της απόκτησης του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ από την ΑΕΚ, τόσο θα αυξάνονται οι κινήσεις και τα παιχνίδια… τακτικής από τις εμπλεκόμενες πλευρές (και κυρίως από τις δύο ομάδες).

Στην Ενωση υποστήριζαν και χθες (25/6) ό,τι έλεγαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Δηλαδή ότι είναι αισιόδοξοι πως μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουν καταφέρει να αποκτήσουν τον 32χρονο Σενεγαλέζο αμυντικό μέσο χωρίς να δώσουν χρήματα στην Πόρτσμουθ. Ή έστω πληρώνοντας ένα συμβολικό ποσό, το οποίο δεν θα ξεπερνάει τα 200.000 - 300.000 ευρώ…

Στον αντίποδα, από την αγγλική ομάδα επιμένουν ότι δεν δίνουν τον παίκτη τσάμπα. Ο γενικός διευθυντής της Πόρτσμουθ Αντριου Ανδρονίκου δεν αλλάζει το... τροπάριο και δηλώνει ότι ο Ντιόπ δεν πρόκειται να παραχωρηθεί ως ελεύθερος στην ΑΕΚ. Αξιώνει πλέον 1 εκατ. ευρώ (στο πρόσφατο παρελθόν είχε κάνει λόγο για 700.000 ευρώ ή ακόμη και για 500.000 ευρώ) και ισχυρίζεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από γαλλικές ομάδες.

Πάντως, σχετικά με τα περί ενδιαφέροντος γαλλικών συλλόγων για τον «Ντουλάπα», οι ατζέντηδες του ποδοσφαιριστή έχουν διαψεύσει κατηγορηματικά ότι υφίσταται τέτοιο θέμα. Εξάλλου, οι μάνατζερ έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον Σταύρο Αδαμίδη και ασκούν καθημερινά πιέσεις στην Πόρτσμουθ ώστε να μείνει ελεύθερος ο πελάτης τους.

Σε αναμονή ο Σάλατιτς

Την ίδια ώρα πάντως ο Βέρο Σάλατιτς βρίσκεται στην αναμονή… Ο 25χρονος μέσος της Γκρασχόπερ, για τον οποίο -όπως αποκάλυψε η «Εξέδρα»- ενδιαφέρονται οι Κιτρινόμαυροι, αποτελεί την εναλλακτική λύση στην περίπτωση που ναυαγήσει η υπόθεση της απόκτησης του Ντιόπ. Οπως τονίζαμε (και) χθες, ο Σάλατιτς έχει ενημερωθεί για όλα και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να περιμένει. Και να ελπίζει βέβαια να μη γίνει η μεταγραφή του 32χρονου Σενεγαλέζου στην ΑΕΚ...

Προτάθηκε ο Κάμπορα αλλά...

Ο Χαβιέρ Κάμπορα κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος, αφού αρνήθηκε την πρόταση του Αρη για μείωση των αποδοχών του κι έτσι του έλυσαν το συμβόλαιο! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ατζέντηδες του 30χρονου Αργεντινού φορ, που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις την περασμένη σεζόν, χτύπησαν την πόρτα (και) της ΑΕΚ και πρότειναν τον πελάτη τους. Στην Ενωση πάντως απάντησαν αρνητικά, προτού καν γίνει πιο συγκεκριμένη η συζήτηση.

Η αλήθεια είναι πως οι Κιτρινόμαυροι δεν βρίσκονται σε αναζήτηση επιθετικού. Κι αυτό διότι στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν οι Ισμαελ Μπλάνκο, Ρέφικ Τζιμπούρ, Νίκος Λυμπερόπουλος, Μιχάλης Παυλής και αυτή τη στιγμή παραμένει και ο Νάτσο Σκόκο! Επίσης, ακόμη και να παραχωρηθεί κάποιος από τουςΜπλάνκο, Τζιμπούρ ή Σκόκο η εισήγηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς θα είναι να αποκτηθεί ένας «βαρύς» φορ και όχι ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Κάμπορα, για τον οποίο ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ.

Σε οικονομικό επίπεδο, ο 30χρονος επιθετικός αποτελεί προσιτή περίπτωση, αλλά η ΑΕΚ ξεκαθάρισε ότι δεν ασχολείται. Ο Μπάγεβιτς, αν τελικά αποκτηθεί επιθετικός, είναι ξεκάθαρο πως θα ήθελε να πάρει έναν φορ σαν τον... Μάντζιο.

• Στην τουρκική Μπούκασπορ, που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία, υπέγραψε για 1+1 χρόνια ο Λαντρί Μουλεμό, ένας από τους αριστερούς μπακ που είχε στη λίστα της η ΑΕΚ. Μάλιστα, οι Τούρκοι έγραψαν ότι τον ήθελαν και οι Τραμπζονσπόρ, Κόνιασπορ και Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ο Ντούσκο θέλει τον Μπερνς στην Αυστρία

Η παρουσία του στην Κέρκυρα, την περασμένη σεζόν, αποδείχτηκε καθοριστική στην πορεία ανόδου που διέγραψαν οι Φαίακες. Ο Νέιθαν Μπερνς ήταν από τους πρωταγωνιστές της Κέρκυρας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και με τις εμφανίσεις του... φώναξε στον Ντούσαν Μπάγεβιτς ότι αξίζει μία ευκαιρία στην ΑΕΚ (και... περισσότερες, αν κρίνουμε από τις ευκαιρίες που πήραν την περασμένη σεζόν άλλοι ποδοσφαιριστές...).

Βέβαια, στην Κέρκυρα αντιλαμβάνονται ότι θα χάσουν μια βασική επιλογή και γνωρίζουν καλά ότι δύσκολα θα καλύψουν το κενό του Αυστραλού μεσοεπιθετικού με έναν αντάξιο ποδοσφαιριστή, το ίδιο ποιοτικό και αποτελεσματικό στο δημιουργικό μέρος του παιχνιδιού. Γι’ αυτό έχουν ζητήσει από την ΑΕΚ την παράταση του δανεισμού του Μπερνς για άλλο ένα χρόνο.

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν ενημερώσει τους διοικούντες την Κέρκυρα πως η απόφαση θα ληφθεί αποκλειστικά από τον Μπάγεβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι υπολογίζει τον Αυστραλό μεσοεπιθετικό και τον θέλει στο Ζέεφελντ, στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ. Οι Κερκυραίοι ελπίζουν ότι η Ενωση δεν θα θελήσει να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Μπερνς και αισιοδοξούν πως ακόμη και μετά το τέλος της προετοιμασίας της ΑΕΚ ο παίκτης μπορεί να επιστρέψει στο νησί...