LIVE SCORES

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Σ. ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ - “Επιτυχημένος ο Σάντος”





Κατάλληλος για την θέση του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος, είναι ο Φερνάντο Σάντος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο αμυντικός της Τζένοα τόνισε πως ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, ενώ για τον αποκλεισμό μας από το Μουντιάλ σχολίασε πως καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ήττα από την Ν. Κορέα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο NovaΣΠΟΡ FM ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος:

Για την εμπειρία του να παίζεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και για την πορεία της Εθνικής ομάδας είπε: “Είναι μια φανταστική εμπειρία που κάθε ποδοσφαιριστής θα πρέπει να έχει την τύχη να την ζήσει. Στο τρίτο παιχνίδι, προσωπικά κατάλαβα πως παίζω σε ένα Μουντιάλ. Το άγχος στην αρχή δεν μου το επέτρεψε. Έτσι κι αλλιώς ήταν δύσκολα για εμάς, γιατί δεν ήμασταν φαβορί. Είχαμε Αργεντινή και δύο ακόμα καλές ομάδες στον όμιλο. Το πρώτο ματς ήταν το κλειδί για να κάνουμε κάτι καλύτερο, αλλά δεν το πήραμε και αποκλειστήκαμε”.

Για την κριτική που ασκήθηκε στην ομάδα μετά την ήττα από τη Νότιο Κορέα δήλωσε: “Η κριτική είναι δεκτή πρέπει να υπάρχει γιατί μόνο έτσι γίνεσαι καλύτερος, δεν πρέπει όμως να φτάνει σε προσωπικό επίπεδο. Στο πρώτο ματς δεν ήταν η εικόνα της ομάδας αυτή που θα θέλαμε και δεχτήκαμε κριτική”.

Για το μαρκάρισμα του Μέσι που ανέλαβε στο ματς με την Αργεντινή και στο αν αντάλλαξαν φανέλες σχολίασε: “Φανέλα άλλαξα με τον Μιλίτο. Δεν είχα μιλήσει με τον προπονητή για τον τρόπο που θα μάρκαρα τον Μέσι. Ήθελα να δείξω τα καλά μου στοιχεία. Αν είσαι γρήγορος και δυνατός του αφήνεις λίγο χώρο. Έπρεπε αποφύγω την κλειστή ντρίπλα και στη συνέχεια να του δώσω την πάσα. Η παρουσία μου στην Ιταλία, που κυριαρχεί η άμυνα με βοήθησε. Με τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου έμαθα τακτική και να μαρκάρω. Με την εμπειρία γίνεσαι καλύτερος”.

Για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και τον Φερνάντο Σάντος: “Είναι τιμή να βρίσκεσαι στην Εθνική, το ότι έφυγε ένας προπονητής και θα έρθει ένας άλλος δεν σημαίνει τίποτα. Επιτυχημένος τεχνικός ο Σάντος, είναι κατάλληλος αφού γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα από την παρουσία του στη χώρα μας. Εγώ τον έχω ζήσει ως τεχνικό και έχω πολύ καλή άποψη, καθώς βρεθήκαμε για έξι μήνες στην ΑΕΚ. Θέλουμε να βρισκόμαστε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτή η ομάδα έχει το ταλέντο και τους παίκτες να βρίσκεται εκεί. Νομίζω ότι το δείξαμε στο δεύτερο και τρίτο ματς και στο Μουντιάλ”.