LIVE SCORES

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Με τη συνοδεία Αστυνομίας στο Παρίσι




Επέστρεψε στο Παρίσι υπό αστυνομική προστασία η αποστολή της εθνικής Γαλλίας, ύστερα από τον αποκλεισμό της στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το τσάρτερ της γαλλικής ομοσπονδίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λε Μπουρζέ, 20 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, ύστερα από πτήση διάρκειας 15 ωρών από τη Νότια Αφρική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους Τρικολόρ περίμεναν λίγοι φίλαθλοι, οι οποίοι κρατήθηκαν σε απόσταση, ενώ δεκάδες φωτογράφοι, καμεραμέν και δημοσιογράφοι ήταν συγκεντρωμένοι πίσω από έναν φράκτη από σύρμα.

Άμα τη αφίξει της αποστολής, ο Φρανκ Ριμπερί επιβιβάστηκε σε ιδιωτικό αεροσκάφος με προορισμό το Μόναχο, όπου αύριο θα υποβληθεί σε επέμβαση στη βουβωνική χώρα. Από το περιβάλλον της εθνικής Γαλλίας δεν έγιναν γνωστά η φύση και η σοβαρότητα του προβλήματος του μεσοεπιθετικού της Μπάγερν, ο οποίος στη διάρκεια της παρελθούσας σεζόν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό στο αριστερό γόνατο.

Πάντως πρέπει να αναφερθεί ότι οι Τρικολόρ αποφάσισαν να μην δεχτούν το πριμ που τους αναλογούσε για την παρουσία τους στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Οι τραγικές εμφανίσεις τους είχαν αρνητικό αντίκτυπο στο γαλλικό κοινό, που είχε ίσως την ατυχία να δει τη χειρότερη Γαλλία όλων των εποχών, και ως εκ τούτου προτίμησαν να προβούν σε αυτή τη συμβολική κίνηση, προκειμένου να μην προκαλέσουν το κοινό αίσθημα.