LIVE SCORES

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Απέρριψε ο Βγενόπουλος την αντιπρόταση ΒαρδινογιάννηΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Απέρριψε ο Βγενόπουλος την αντιπρόταση Βαρδινογιάννη

Με επιστολή που απέστειλε σήμερα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και κοινοποίησε στα ΜΜΕ, ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν έκανε αποδεκτή τη χθεσινή αντιπρόταση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αναφορικά με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Ο επιχειρηματίας χαρακτηρίζει μη αποδεκτό το χρονικό όριο των 48 ωρών που έδωσε χθες ο ιδιοκτήτης των «πρασίνων» (κάνει μάλιστα λόγο για τελεσίγραφο), ενώ αμφισβητεί και πάλι την αποτίμηση της Deloitte, βάσει της οποίας κοστολογήθηκε η εταιρεία στα 110 εκατομμύρια ευρώ. Αφήνει δε σαφώς να εννοηθεί ότι δεν θα επιστρέψει με νέα προσφορά, επισημαίνοντας ότι «… δεν θέλω να σου δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα στο να κάνεις το καλύτερο που νομίζεις εσύ για τον Παναθηναϊκό». Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρει στην επιστολή του την ΠΕΚ, την κίνηση που ο ίδιος δημιούργησε το 2008 και αργότερα προχώρησε στη διάλυσή της, μετά τη μετατροπή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε πολυμετοχική, μιλώντας μάλιστα σε πρώτο πληθυντικό «… εμείς της ΠΕΚ, αν μας χρειασθείς, θα είμαστε πάντα εδώ για να βοηθήσουμε». Καταλήγει με μία αιχμή και αφήνοντας ανοιχτό «παράθυρο» για το μέλλον: «Θα είμαστε εδώ για να αγοράσουμε τις μετοχές σου αν αποφασίσεις πραγματικά να πουλήσεις».
Αναλυτικά η επιστολή Βγενόπουλου προς τον Γ. Βαρδινογιάννη:

«Στη σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση που σου κατέθεσα, υποδεικνύοντας και τις συνήθεις διαδικασίες που ακολουθούνται σε συναλλαγές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, μου απάντησες δίνοντάς μου ένα τελεσίγραφο 48 ωρών που, φυσικά, δεν μπορεί να είναι αποδεκτό. Επίσης δεν μπορώ να υπαναχωρήσω από την προτεινόμενη διαδικασία, τη στιγμή που η αποτίμηση και οι εκθέσεις της Deloitte (που στην προκειμένη περίπτωση δεν ενήργησε σαν Ορκωτός Ελεγκτής και δεν έκανε έλεγχο) έχουν απορριφθεί από εμάς και προφορικώς αλλά και εγγράφως και έχουν αποτελέσει έναν από τους λόγους της επιδείνωσης των σχέσεών μας, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει ούτε πρόσφατος επίσημος ισολογισμός της ΠΑΕ επιβεβαιωμένος από τους μόνιμους ελεγκτές της εταιρείας. Ως προς το προπονητικό κέντρο της Παιανίας, η διαφορά μας θα μπορούσε ίσως να ξεπερασθεί μέσα από μία μακροχρόνια μίσθωση, αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι οι αρνητικές ταμειακές ροές που θα προκύψουν θα επηρεάσουν αντίστοιχα την αποτίμηση της ΠΑΕ, η οποία καλύπτει ήδη και όλα τα έξοδα και τα έργα συντήρησης και βελτίωσης της Παιανίας αυξάνοντας την αξία της. Αν αντιλαμβάνομαι καλά τη σκοπιμότητα του τελεσιγράφου και της απόρριψης της ορθής διαδικασίας που πρότεινα, υπό την προϋπόθεση ότι πράγματι επιθυμείς να ολοκληρώσουμε μια δίκαιη και ορθή συναλλαγή, φαίνεται ότι ανησυχείς για την αναστάτωση που μπορεί να προκύψει εν μέσω του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας που έχει ήδη καθυστερήσει. Παρότι δεν βλέπω τι εμποδίζει να γίνουν και τα δύο ταυτόχρονα, άλλωστε ήδη έχεις προσλάβει τον κ. Φρέιτας και προχώρησες στις διοικητικές αλλαγές που επιθυμούσες, σέβομαι την ανησυχία σου και δεν θέλω να σου δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα στο να κάνεις το καλύτερο που νομίζεις εσύ για τον Παναθηναϊκό. Τέλος συμφωνώ μαζί σου ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι στους φιλάθλους της ομάδας, θα προσέθετα δε ότι και η δική τους ανάμειξη υπό μορφή πιέσεων είτε προς τους Πωλητές είτε προς τους Αγοραστές δεν είναι εποικοδομητική. Σε διαβεβαιώνω ότι εμείς της ΠΕΚ, αν μας χρειασθείς, θα είμαστε πάντα εδώ για να βοηθήσουμε, όπως κάναμε και την τελευταία διετία με τα 67 εκατ. Ευρώ που βάλαμε στο ταμείο της ΠΑΕ και τη στήριξη της απόλυτα επιτυχημένης προεδρίας του κ. Ν. Πατέρα. Ακόμη, θα είμαστε εδώ για να αγοράσουμε τις μετοχές σου αν αποφασίσεις πραγματικά να πουλήσεις. Όμως, και η βοήθειά μας και η πιθανή εξαγορά μπορεί να προχωρήσουν μόνο με κοινά αποδεκτούς όρους. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία για τον Παναθηναϊκό μας».

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος καταλήγει απευθυνόμενος στον κόσμο της ομάδας: «Να μου επιτρέψουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να τους παρακαλέσω να μην βιάζονται να βγάζουν συμπεράσματα, να έχουν ψυχραιμία, υπομονή και να στηρίζουν την ομάδα ανεξάρτητα της οποιασδήποτε ιδιοκτησίας της ΠΑΕ».