LIVE SCORES

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Δεν έκανε στην Ξάνθη ο Χουάρες





Βγάζει μάτια με το Μεξικό και βρίσκεται μια ανάσα από τους «16» του μουντιάλ αγωνιζόμενος ως βασικός. Ο λόγος για τον δεξιό μπακ, Εφρέν Χουάρες, ο οποίος πριν δύο χρόνια απορρίφθηκε από την Ξάνθη.



Ο Χουάρες αποτέλεσε μέλος της Εθνικής ομάδας του Μεξικού κάτω των 19 ετών που κατέκτησε το παγκόσμιο κύπελλο το 2005. Εναν χρόνο μετά υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τεσσάρων ετών με την Μπαρτσελόνα, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει θέση στην πρώτη ομάδα και του έγινε πρόταση να παίξει δανεικός σε μικρότερο σύλλογο. Εκείνος δεν δέχθηκε και τελικά το συμβόλαιό του λύθηκε.

Επόμενη κίνηση; Η Ελλάδα και η Ξάνθη στην οποία τον έφερε ο Στέλιος Κατρακυλάκης το 2008. Επί μία εβδομάδα έπαιρνε μέρος στις προπονήσεις των Ακριτών, όμως ο Νίκος Κεχαγίας έκρινε ότι δεν ήταν αρκετά καλός για να παίξει στην ομάδα και για να κερδίσει το συμβόλαιο που ζητούσε. Ο 20χρονος άσος μετά από δύο χρόνια στην Βαρκελώνη και το αποτυχημένο trial στην Ελλάδα πήρε τον δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα για λογαριασμό της Πούμας.

Εκτός από την Ξάνθη, που έχασε τον παίκτη μέσα από τα χέρια της, στο δυναμικό της θα μπορούσε να τον έχει εντάξει και η ΑΕΚ, που όμως δεν μπήκε καν στον κόπο να τον δει αφού έπιασε θέση ξένου. Ο Χουάρες έχει παίξει βασικός και για 90' λεπτά στους αγώνες των Αζτέκων με Νότιο Αφρική (1-1) και Γαλλία (2-0), όμως θα χάσει το τρίτο ματς κόντρα στην Ουρουγουάη καθώς έχει ήδη αντικρίσει δύο κίτρινες κάρτες και είναι τιμωρημένος.