LIVE SCORES

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ο Ζιντάν ο υποκινητής



Τα αποδυτήρια της Γαλλίας δεν λένε να ηρεμήσουν με τίποτα, ακόμη και μετά την απομάκρυνση του Νικολά Ανελκά. Τα “άπλυτα” των “τρικολόρ” συνεχίζουν να βγαίνουν στη δημοσιότητα...




Εκτός απο το επεισόδιο του επιθετικού της Τσέλσι με τον τεχνικό της ομάδας, κυκλοφόρησε πως οι Ριμπερί και Γκουρκίφ τσακώθηκαν κατά τη διάρκεια της προπόνησης και ήρθαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση των συμπαικτών τους για να τους χωρίσουν. Με το που κυκλοφόρησε η συγκεκριμένη φήμη, οι παράγοντες της ομάδας έσπευσαν να το διαψεύσουν κατηγορηματικά πως συνέβη το οτιδήποτε.

Υπήρχε όμως και συνέχεια. Η “Liberation” έφερε στην επιφάνεια το εξής σενάριο: Παραμονές του αγώνα με το Μεξικό, ο Ζινεντίν Ζιντάν είχε συνάντηση με παίκτες της ομάδας και τους προέτρεψε να προσπαθήσουν να πείσουν τον Ρεϊμόν Ντομενέκ να κάνει αλλαγές, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας. Αυτές θα ήταν οι εξής: Οι Ανρί και Βαλμπιουενά να παίξουν βασικοί στη θέση των Γκουργκίφ και Γκοβού, ενώ και το σύστημα απο 4-2-3-1 να αλλάξει σε 4-4-2.Οι Πατρίς Εβρά, Τιερί Ανρί, Φρανκ Ριμπέρι και Βίλιαμ Γκαλάς συναντήθηκαν με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Γαλλίας, ο οποίος τους άκουσε με προσοχή και δέχθηκε αρχικά τις προτάσεις τους, ευελπιστώντας και αυτός σε αλλαγή της αγωνιστικής εικόνα της Γαλλίας. Λίγο αργότερα όμως ενημερώθηκε πως η ιδέα αυτή δεν ήταν των παικτών, αλλά του Ζινεντίν Ζιντάν, κάτι που φυσικά δεν του άρεσε καθόλου απο τη στιγμή που ο “Ζιζού” του έχει ασκήσει σκληρή κριτική το τελευταίο διάστημα.

Έτσι, αποφάσισε να αναιρέσει την απόφασή του και να καταστρώσει νέα πλάνα, χωρίς ωστόσο να στεφθούν με επιτυχία, καθώς οι “τρικολόρ” γνώρισαν την ήττα με 2-0. Φυσικά, αν το συγκεκριμένο σενάριο επιβεβαιωθεί, τότε θα πρόκειται για ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα στους φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 2006.