LIVE SCORES

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

«Τους έκοψε τα φτερά»!


Με αυτό τον τίτλο περιγράφει τη νίκη της Εθνικής μας ομάδας εις βάρος της Νιγηρίας η L’Equipe!

Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων έκαναν λόγο για μια ιστορική νίκη ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα τόσο στο γκολ της νίκης του Τοροσίδη όσο και στην αποβολή του Καϊτα που στοίχισε στην Νιγηρία.

H γαλλική εφημερίδα αναφέρει: «Η Ελλάδα έκοψε τα φτερά των Σούπερ Αετών της Νιγηρίας νικώντας για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο! Το λάθος του νεαρού Καϊτα ίσως στοίχισε την πρόκριση στην ομάδα του. Πλέον τα πράγματα γίνονται πολύ ρευστά στο δεύτερο όμιλο».

Η ιστοσελίδα του γερμανικού «Kicker» αναφέρει: «Η Ελλάδα και ο Ρεχάγκελ έχουν ακόμα δουλειά»: «Η Ελλάδα απέδειξε πως μπορεί ακόμα να σουτάρει και να βάλει γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ που επικρίθηκε τόσο σκληρά, στραγγάλισε με 2-1 τη Νιγηρία και πλέον μπορεί να ονειρεύεται την πρόκριση στην φάση των 16. Ο Τοροσίδης χάρισε την νίκη για την Ελλάδα η οποία για μια ώρα έπαιζε με παίκτη περισσότερο, ύστερα από την αποβολή του Καϊτα».


Η «Bild» τονίζει: Η ομάδα του Ρεχάγκελ νίκησε με 2-1 τη Νιγηρία. Υστερα από την άθλια εμφάνιση κόντρα στη Νότια Κορέα, η Ελλάδα πήρε τους πρώτους της τρεις βαθμούς στη Νότια Αφρική και την πρώτη της νίκη σε Mundial! Η νίκη αυτή έκανε τρελό από την χαρά του Βασιλιά Οτο!».

Το βρετανικό «skysports» κάνει λόγο για ιστορική στιγμή για την «ηρωική» Ελλάδα: «Η θαρραλέα Ελλάδα τιμώρησε τη Νιγηρία. Η Ελλάδα έκανε την ανατροπή κόντρα στη Νιγηρία και έγραψε ιστορία στο Μπλουμφοντεϊν, παίρνοντας παράλληλα την ευκαιρία για πρόκριση στην επόμενη φάση».
Η αφρικανική ιστοσελίδα «kick off»: «Εσπασαν οι καρδίες του Σούπερ Αετών». «Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Βασίλης Τοροσίδης σκόραραν για την Ελλάδα που έκανε την ανατροπή κόντρα στην Ελλάδα και πήρε τη νίκη εις βάρος της Νιγηρίας στο Μπλουμφοντεϊν».

Το πρακτορείο «Reuters» αναφέρει: «Ο Βασίλης Τοροσίδης πέτυχε το νικητήριο γκολ της Ελλάδας η οποία μετά το 2-1 κόντρα στη Νιγηρία πήρε την πρώτη της νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση από τον 2ο όμιλο».

«Η Ελλάδα κάνει όνειρα για την επόμενη φάση» τιτλοφορεί το σχετικό κομμάτι της ισπανικής «As» ενώ μέσα προσθέτει: «Η αποβολή του Κεϊτα με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού σημάδεψε τον αγώνα. Ο Σαλπιγγίδης πέτυχε το πρώτο ελληνικό γκολ σε Mundial».
Το αμερικανικό ESPN κάνει λόγο για «έξτρα βοήθεια στην Ελλάδα»: «Η Νιγηρία χτύπησε πρώτη αλλά η κόκκινη κάρτα του Καϊτά, έδωσε ξεκάθαρο πλεονέκτημα στην Ελλάδα και την οδήγησε στην πρώτης νίκη σε Παγκόσμιο Κύπελλο».
Η ιταλική «Gazzeta dello Sport» στέκεται περισσότερο στην αποβολή του Καϊτα: «Εκανε χαρακίρι η Νιγηρία και η Ελλάδα ξαναμπαίνει στο κόλπο».