LIVE SCORES

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ - Ρεχάγκελ: «Μπορούμε την πρόκριση»





Διεκδικούμε την πρόκριση και μπορούμε να την καταφέρουμε. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα», τόνισε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ότο Ρεχάγκελ ενόψει της αναμέτρησης με την Αργεντινή, τελευταία για την φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Για την πρώτη νίκη της Εθνικής ομάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο: «Ήμασταν εκνευρισμένοι μετά το παιχνίδι με την Νότιο Κορέα που χάσαμε με δύο γκολ από σοβαρά λάθη και βγήκαμε από τον ρυθμό μας. Και με τη Νιγηρία δεχθήκαμε γκολ νωρίς, όμως από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα πάλεψε και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η αριθμητική υπεροχή, όμως και στο παρελθόν ομάδες που είχαν αριθμητική υπεροχή δεν γύρισαν αγώνες και ηττήθηκαν. Στα φιλικά που παίξαμε με τέσσερις αμυντικούς στην ευθεία δεν πήγαμε καλά και έτσι γυρίσαμε στο σύστημα που ξέρουμε. Όμως και μετά την αποβολή διαφοροποιήσαμε ξανά το σύστημά μας».

-Για την πρώτη επίσημη εμφάνιση του Σωτήρη Νίνη: «Είναι ωραία για τον Νίνη επειδή έφυγε από το γήπεδο σαν νικητής. Μπήκε σε μια δύσκολη στιγμή και σε γενικές γραμμές πήγε καλά. Είχε δυο τρεις καλές στιγμές. Έχω πει στον Νίνη και στον Σωκράτη (σ.σ. Παπασταθόπουλο) ότι το μέλλον τους ανήκει».

-Για την αναμέτρηση με την Αργεντινή: «Η Αργεντινή είναι μεγάλη ομάδα και στο παρελθόν πάντα προχωρούσε στα Παγκόσμια Κύπελλα. Έχει μεγάλη εμπειρία και διαθέτει έναν ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης, τον Μέσι. Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Πρέπει να μπούμε άνετοι σ΄ αυτόν τον αγώνα. Διεκδικούμε την πρόκριση και μπορούμε να την καταφέρουμε. Εννοείται ότι θα δώσω το χέρι μου στον Μαραντόνα. Είχα πανηγυρίσει δύο νίκες κόντρα στη Νάπολι επί εποχής Μαραντόνα. Εμείς τον αγαπούσαμε πολύ τον Μαραντόνα όταν ήταν παίκτης…».