LIVE SCORES

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Τους Καπέλο-σε






Ενα απόλυτο θρίλερ παίχτηκε στα τελευταία λεπτά του ματς της Σλοβενίας με την Αγγλία. Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο πήρε την πρόκριση για τους «16» του Μουντιάλ χάρη στη νίκη της με 1-0 (Ντεφόε 22’). Η ομάδα του Ματιάς Κεκ από την άλλη, προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση στο τέλος, δεν τα κατάφερε κα

Ενα απόλυτο θρίλερ παίχτηκε στα τελευταία λεπτά του ματς της Σλοβενίας με την Αγγλία. Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο πήρε την πρόκριση για τους «16» του Μουντιάλ χάρη στη νίκη της με 1-0 (Ντεφόε 22’). Η ομάδα του Ματιάς Κεκ από την άλλη, προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση στο τέλος, δεν τα κατάφερε και τελικώς έχασε και το εισιτήριο για την επόμενη φάση, αφού η ΗΠΑ επικράτησαν στις καθυστερήσεις της Αλγερίας.

Η ροή του αγώνα

Αλλη Αγγλία στο πρώτο ημίχρονο

Η μεταμόρφωση της εθνικής Αγγλίας ήταν ολοκληρωτική στο πρώτο ημίχρονο του ματς με τη Σλοβενία, σε σχέση με ότι είδαμε στα προηγούμενα δύο ματς. Παίζοντας ποδόσφαιρου υψηλού επιπέδου, κατάφεραν -σε κάποια διαστήματα- να «εξαφανίσουν» μια πολύ καλά δομημένη ομάδα, όπως η Σλοβενία.

Ο Ντεφόε έκανε τη δουλειά του

Το σκορ άνοιξε στο 23΄, μετά από παράλληλη μπαλιά του Μίλνερ και προβολή του Τζερμέιν Ντεφόου που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο κυριαρχούσαν, έχασαν κι άλλες ευκαιρίες με πιο σημαντική του σουτ του Στίβεν Τζέραρντ μέσα από την περιοχή, που εξουδετέρωσε ο Χαντάνοβιτς.

Κράτησε ο Χαντάνοβιτς

Η Αγγλία στο δεύτερο μέρος θα μπορούσε να ανοίξει κι’ άλλο τη διαφορά του σκορ, εάν δεν ήταν ο Χαντάνοβιτς. Ο γκολκίπερ της Ουντινέζε ήταν σε σπουδαία μέρα, έσωσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Τέρι στο 57΄ και στο επόμενο λεπτό, σε τετ α τετ με τον Ρούνι, άγγιξε τη μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στο... δοκάρι!

Οι Σλοβένοι «ξύπνησαν» αργά

Η καλύτερη στιγμή των Σλοβενων ήταν στο 68ο λεπτό, με τρία διαδοχικά σουτ μέσα στην περιοχή του Τζέιμς! Τα δυο (Νοβάκοβιτς, Ντέντιτς) προλαβαν να μπλοκάρουν οι Αγγλοι (Τέρι, Τζόνσον) και το τελευταίο (Νοβάκοβιτς) πέρασε ελάχιστα άουτ. Ισως αυτή η ευκαιρία να θορύβησε τον Καπέλο, ο οποίος λίγο αργότερα απέσυρε τον Ρούνεϊ, έριξε στο ματς τον Τζο Κόουλ και έκανε λιγότερο επιθετικό το σχήμα της Αγγλίας. Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, αφού η Σλοβενία δεν απείλησε έως το τέλος του αγώνα και τα Λιοντάρια εξασφάλισαν την πρόκριση.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Σλοβενία (Ματίας Κεκ): Σαμίρ Χαντάνοβιτς, Μίσο Μπέτσκο, Μάρκο Σούλερ, Μπόστιαν Σέζαρ, Μπόγιαν Τζόκιτς, Βάλτερ Μπόρσα, Ρόμπερτ Κόρεν, Αλεξάντερ Ραντοσάβλιεβιτς, Αντραζ Κιρμ (79’ Αντραζ Μάταβτς), Ζλάταν Λιουμπίγιανκιτς (62’ Ζλάτκο Ντέντιτς), Μιλιβόγιε Γιοβάνοβιτς
Αγγλία (Φάμπιο Καπέλο): Ντέιβιντ Τζέιμς, Γκλεν Τζόνσον, Τζον Τέρι, Ασλεϊ Κόουλ, Γκάρεθ Μπάρι, Τζέιμς Μίλνερ, Φρανκ Λάμπαρντ, Στίβεν Τζέραρντ, Ζερμέν Ντεφόε (86’ Εμίλ Χέσκεϊ), Γουέιν Ρούνεϊ (72’ Τζο Κόουλ)

MVP: Ο Ζερμέν Ντεφόε αναδείχθηκε Πολυτιμότερος Παίκτης της αναμέτρησης της Αγγλίας με την Σλοβενία (1-0). Ο επιθετικός της Τότεναμ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 23ο λεπτό μετά από σέντρα-ασίστ του Μίλνερ, ενώ είχε τρεις τελικές προσπάθειες προς το τέρμα του Χαντάνοβιτς και κάλυψε συνολικά 9.700 μέτρα. Μεγάλη η προσφορά του, δηλαδή, στο παιχνίδι και δίκαια ψηφίστηκε MVP.