LIVE SCORES

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Προειδοποιεί τη Γαλλία η FIFA





Το περίφημο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου το είχαμε μάθει για τα καλά στην Ελλάδα όταν η FIFA είχε προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση και τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Φλωρίδη, ότι αν συνέχιζε να εμπλέκεται στα του ποδοσφαίρου, τότε η χώρα μας κινδυνεύει με αποκλεισμό από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Τώρα ήρθε όμως η σειρά των Γάλλων να γνωρίσουν την άλλη όψη της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου…

Στην Γαλλία, μετά τις τραγικές εμφανίσεις των Τρικολόρ στο Μουντιάλ και τα εσωτερικά προβλήματα που ήρθαν στην επιφάνεια, ο Νικολά Σαρκοζί ανέλαβε πρωτοβουλίες, συναντώντας μάλιστα τον Τιερί Ανρί, που παραγκωνίστηκε από τον Ρεϊμόν Ντομενέκ.

Η FIFA έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι σύμφωνη με τις πολιτικές παρεμβάσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου. Για αυτό προειδοποίησε τους Γάλλους ότι θα πρέπει να είναι πολύ λεπτοί οι χειρισμοί τους, καθώς πολιτική και αθλητισμός δεν συμβαδίζουν. Μάλιστα ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Ζερόμ Βακλ, είπε χαρακτηριστικά πως η Γαλλία θα βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση, διότι αν η πολιτική ηγεσία του τόπου παραβάλει το… χέρι της στο ποδόσφαιρο, τότε η γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου θα υποστεί τις συνέπειες, που επισύρει η άνωθεν πράξη.