LIVE SCORES

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

GRAND PRIX ΕΥΡΩΠΗΣ – Αγρίεψαν οι «ταύροι», poleman ο Φέτελ





Η Red Bull επέστρεψε στην κυριαρχία των κατατακτήριων δοκιμών με μια πολύ επιβλητική εμφάνιση και κάνοντας το 1-2 στην πίστα της Βαλένθια, όπου οι προβλέψεις έλεγαν πως δεν είναι από τις πιο δυνατές της. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα εκκινήσει από την πρώτη θέση, παίρνοντας την pole (τρίτη φετινή) από τον team mate του Μαρκ Γουέμπερ στις τελευταίες στιγμές των δοκιμών με χρόνο 1’37’’587.

Ο Γερμανός ήταν πανευτυχής και είναι χαρακτηριστικό ότι στην ενδοεπικοινωνία της ομάδας μόλις έπεσε η καρώ σημαία ακούστηκε η φράση: «καλωσόρισες Σεμπάστιαν», αφού από τη Μαλαισία (4/4) είχε να βρεθεί στην πρώτη θέση της εκκίνησης. Δίπλα του θα έχει τον Γουέμπερ, σε μια πίστα που τα προσπεράσματα είναι δύσκολα και με ένα καλό ξεκίνημα αύριο, το προβάδισμα νίκης των «Ταύρων», είναι φυσικά μεγάλο.
Η τρίτη θέση πήγε στον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ήταν τέσσερα δέκατα πιο αργός από τον Φέτελ, με τη McLaren να μη δείχνει ότι έχει την ταχύτητα για να πάρει την πρωτιά, αλλά φυσικά στον αγώνα τα πράγματα είναι διαφορετικά, όπως πολλάκις έχει αποδειχθεί. Ο έτερος των Βρετανών, Τζένσον Μπάτον, έμεινε μόλις έβδομος.

Οι δύο Ferrari δεν μπόρεσαν να βρεθούν πιο ψηλά από την τέταρτη και πέμπτη θέση με τους Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα, αντίστοιχα, με τον πρώτο να γνωρίζει την αποθέωση από τους χιλιάδες συμπατριώτες του που κατέκλυσαν τις εξέδρες. Από την έκτη θέση θα εκκινήσει ο πάντα σταθερός Ρόμπερτ Κούμπιτσα με τη Renault να δείχνει σημάδια βελτίωσης, αφού και ο Βιτάλι Πετρόφ μπήκε στη δεκάδα.