LIVE SCORES

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

GRAND PRIX ΕΥΡΩΠΗΣ – Ο Αλόνσο το «πρώτο αίμα»





Μια ημέρα μετά τον ποδοσφαιρικό αποκλεισμό της Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ένας Ισπανός ανέλαβε να… αναπτερώσει το ηθικό των Ιταλών. Ο Φερνάντο Αλόνσο, μπροστά στους συμπατριώτες του στην πίστα της Βαλένθια, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα ελεύθερα δοκιμαστικά, δείχνοντας ότι η Ferrari είναι σε καλό δρόμο, ενώ το αναβαθμισμένο πακέτο που έχει η F10, φαίνεται να τον βολεύει.

Ο Αλόνσο σημείωσε χρόνο 1’39’’283, όντας μόλις 56 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορος από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, με τη Red Bull να επιστρέφει στις δυναμικές εμφανίσεις σε μια πίστα που δεν είναι και από αυτές που τη βολεύουν ιδιαίτερα. Τον τρίτο χρόνο έκανε ο έτερος πιλότος των «Ταύρων», Μαρκ Γουέμπερ, με τον Αυστραλό να είναι μόλις 144 χιλιοστά πιο αργός από τον Αλόνσο.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Νίκο Ρόζμπεργκ που ήταν ο ταχύτερος το πρωί και ακολούθησε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Λιούις Χάμιλτον. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κούμπιτσα, Μάσα, Σούτιλ, Μπάτον και Μπαρικέλο.

Για τον Μάσα η ημέρα δεν ήταν καλή, αφού είχε ένα σπινάρισμα στη στροφή 4 και σταμάτησε το μονοθέσιό του, προκαλώντας προσωρινή διακοπή της περιόδου. Παρόλα αυτά ο Βραζιλιάνος λίγο αργότερα επανήλθε στην πίστα και κατάφερε να σημειώσει τον έβδομο χρόνο.

Βέβαια, η Παρασκευή σχεδόν ποτέ δεν είναι ενδεικτική για το τι πρόκειται να ακολουθήσει τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές, όσο και στον αγώνα κι έτσι η αυριανή μέρα αναμένεται με αγωνία, για να δούμε και τι πρόοδο έχουν κάνει οι ομάδες με τα αναβαθμισμένα τους πακέτα.

Η αναφορά μας στο ποδόσφαιρο στην αρχή του κειμένου μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς τον αγώνα της Ιταλίας με τη Σλοβακία για το Παγκόσμιο Κύπελλο παρακολούθησαν χθες όλοι οι άνθρωποι της Ferrari, με την απογοήτευση να είναι εμφανής μετά τον αποκλεισμό των azzurri.

Μάλιστα, στο σχετικό κείμενο που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Σκουντερία, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι πλέον είναι δική τους υποχρέωση να κρατήσουν ψηλά τη σημαία της χώρας, με νίκη της ομάδας στην Ισπανία!