LIVE SCORES

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Αir force one...






Με ένα γκολ του Ντόνοβαν στο 91', οι ΗΠΑ επικράτησαν 1-0 της Αλγερίας στο Loftus Versfeld Stadium και όχι μόνο πανηγύρισαν την πρόκριση στη φάση των «16» του Μουντιάλ, αλλά πέρασαν και σαν πρώτοι από τον 3ο όμιλο! Δίκαιη η νίκη των Αμερικάνων, που τους ακυρώθηκε και πάλι, κανονικό στο γκολ στο 21', ενώ δεν τους δόθηκε πέναλτι στο 82' σε αγκωνιά του Γιαχία στον Ντέμπσεϊ.


Aτυχος ο Τζιμπούρ

Οι δύο αντίπαλοι μπήκαν αρκετά δυνατά μες στο παιχνίδι με κυρίαρχο στόχο να πάρουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Από εκεί και πέρα αμφότερες προσπάθησαν να βγουν είτε σε οργανωμένες επιθέσεις είτε σε αντεπιθέσεις για να σημειώσουν ένα γρήγορο γκολ με την Αλγερία να φτάνει πιο κοντά σε αυτό, με το δοκάρι του Τζιμπούρ στο 5΄. Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να απαντήσουν γρήγορα. Αρχικά μ' ένα γκολ, που κακώς ακυρώθηκε ως οφ σάιντ από τον Γκόμεζ στο 21’ αλλά με σωρεία χαμένων εύκαιρων, τόσο στο 35' με τον Ντέμπσεϊ, που απέτυχε να νικήσει τον Μ'Μπόχι, όσο και στο 36' με τον Άλτιντορ που μπερδεύτηκε με τον Ντόνοβαν, με αποτέλεσμα το σουτ του, από το ύψος της μικρής περιοχής περνάει πολύ ψηλά, άουτ. Στα υπόλοιπα λεπτά που ακολούθησαν, καμία από τις 2 ομάδες δεν κατάφερε ουσιαστικά να απειλήσει και το 0-0 φαντάζει ως δίκαιο αποτέλεσμα για το πρώτο μισό του παιχνιδιού.

Από μηχανής θεός:

Οι Αμερικανοί δεν είχαν άλλη επιλογή, γνωρίζοντας το σκορ του άλλου παιχνιδιού, αφού το 1-0 της Αγγλίας επί της Σλοβενίας τους άφηνε εκτός συνέχειας Μουντιάλ ανέβασαν ρυθμούς. Ξεκίνησαν και πάλι να πρεσάρουν στενά τους αντιπάλους τους και να δημιουργούν ευκαιρίες. Στο 57΄ έχασαν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν με τον Ντέμπσεϊ, ο οποίος «σημάδεψε» το δοκάρι του Μπολχί, ενώ στη συνέχεια πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα άουτ. Αγαλμα στον Ντόνοβαν θα πρέπει να στήσουν οι Αμερικανοί αφού ο άσος των Λος Αντζελες Γκάλαξι «λύτρωσε» τις ΗΠΑ στο 90+1 και την έστειλε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μέσα σε ένα απίστευτο ντελίριο ενθουσιασμού!

Ο Ντόνοβαν πήρε το ριμπάουντ από την ασταθή απόκρουση του Μπολχί στο πλασέ του Ντέμπσεϊ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0), αλλά και την ομάδα του στην επόμενη φάση.Την στιγμή του γκολ πανηγύρισε έξαλλα μέχρι και ο Μπιλ Κλίντον που βρέθηκε στις εξέδρες, παρέα με τον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ. Λίγο νωρίτερα, πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήρθε «αντιμέτωπος» με τα πανό διαμαρτυρίας των Αλγερινών που ύψωσαν στον αέρα της Πρετόρια πλακάτ με το σύνθημα «Free Gaza»...

MVP o Ντόνοβαν

Ο Λάντον Ντόνοβαν αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) στη αναμέτρηση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Αλγερία. Ο Αμερικανός επιθετικός σημείωσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το μοναδικό γκολ του αγώνα, χάρη στο οποίο η ομάδα του κατέκτησε την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκτός από αυτό, όμως, ο 28χρονος επιθετικός ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στην αναμέτρηση, ενώ κάλυψε 11.276 μέτρα στον αγωνιστικό χώρο σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.