LIVE SCORES

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Τελικά, Pirelli!





Η Pirelli ήταν τελικά η νικήτρια στη μάχη για τον επίσημο προμηθευτή ελαστικών της Formula 1. Ετσι, η ιταλική εταιρία επιστρέφει στο χώρο του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ παγκοσμίως, έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/060 η FIA.

Η Pirelli ήταν τελικά η νικήτρια στη μάχη για τον επίσημο προμηθευτή ελαστικών της Formula 1. Ετσι, η ιταλική εταιρία επιστρέφει στο χώρο του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ παγκοσμίως, έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/06) η FIA.

Πάντως, η απόφαση αυτή ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη, καθώς η FOTA ήταν υπέρ της συγκεκριμένης λύσης. Ομως, η FIA ήθελε να έχει αυτήν τον τελευταίο λόγο, εξαιτίας της πρόθεσής της να ελέγξει ενδελεχώς τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας, Τελικά, «ψήθηκε» και αυτή από τους Ιταλούς, με αποτέλεσμα να έχουμε την οριστική αυτή εξέλιξη.

Με αυτόν τον τρόπο, η Pirelli επιστρέφει στην Formula 1 έπειτα από το 1991, έχοντας στο ενεργητικό της 41 νίκες στο θεσμό, ξεκινώντας την παρουσία της από τη δεκαετία του 50. Από την άλλη, η Michelin πρέπει να μένει με ένα πικρό χαμόγελο στα χείλη, καθώς ήταν η μεγάλη ανταγωνίστρια σε αυτήν τη μάχη, ενώ η Cooper Avon ήξερε εξ’ αρχής ότι δύσκολα θα ήταν η «εκλεκτή».

Πλέον, οι ομάδες μπορούν να ξεκινήσουν τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό τους για την επόμενη χρονιά, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το είδος γόμας που θα φορούν τα μονοθέσια. Μάλιστα, τρανή απόδειξη αυτού, ήταν το πρόσφατο Γκραν Πρι στον Καναδά.