LIVE SCORES

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ – ΙΣΠΑΝΙΑ 0-1 – Αγιος Ικερ, άξιος Βίγια!





Η ομορφιά του ποδοσφαίρου σε όλο της το μεγαλείο! Μετά από ένα απίστευτο παιχνίδι, που μέχρι το 55’ ήταν -επιεικώς- ανιαρό, η Ισπανία έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Παραγουάης με 1-0, με γκολ (ποιού άλλου;) του Ντάβιδ Βίγια στο 83’ και πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία.

Οι δύο ομάδες έχασαν από ένα πέναλτι, στο φινάλε ο Κασίγιας έδειξε γιατί στην πατρίδα του τον αποκαλούν «Αγιο Ίκερ» και τελικά τη διαφορά έκανε το 5ο γκολ του πρώτου σκόρερ της φετινής διοργάνωσης, ο οποίος σκοράρει σε κάθε ματς μετά την ήττα των «φούριας ρόχας» στην πρεμιέρα από την Ελβετία.

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Παραγουάη ήταν αυτή που «έκλεψε» την παράσταση στο πρώτο ημίχρονο, καθώς κατάφερε να βγάλει έξω απ’ τα «νερά» της την Ισπανία, η οποία σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να επιβάλει το παιχνίδι της. Με ασφυκτικό πρέσινγκ και πολύ καλές αλληλοκαλύψεις, οι παίκτες του Χεράρδο Μαρτίνο έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Βιγιάρ, ο οποίος δε χρειάστηκε να επέμβει καθόλου στο πρώτο ημίχρονο.

Οι «φούριας ρόχας», απ’ την πλευρά τους, άργησαν να μπουν στο πνεύμα του αγώνα και όταν τα κατάφεραν, είχαν απλά μια ανούσια κατοχή, χωρίς ουσιαστικά να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, παρά μόνο με κάποια μακρινά σουτ των Βίγια και Τόρες, που δεν ανησύχησαν καθόλου τον Παραγουανό γκολκίπερ.

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου διατηρήθηκε και στο ξεκίνημα της επανάληψης, ώσπου το ματς ξαφνικά πήρε... φωτιά και μέσα σε ένα τρίλεπτο έγιναν απίστευτα πράγματα. Στο 57’ η Παραγουάη κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Κασίγιας κράτησε ζωντανή την ομάδα του, μπλοκάροντας το σουτ του Καρντόσο, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε η σειρά των Ισπανών να στηθούν στην άσπρη βούλα, με τον Βιγιάρ, αυτή τη φορά, να γίνεται ήρωας, αποκρούοντας τη (δεύτερη) εκτέλεση του Τσάμπι Αλόνσο!

Ο αγώνας απέκτησε πλέον φρενήρη ρυθμό, με τους «φούριας ρόχας» να δείχνουν πολύ ανεβασμένοι, παρά το χαμένο πέναλτι του Τσάμπι Αλόνσο. Η δικαίωση ήρθε τελικά στο 83’, με τον Βίγια να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ ένα λεπτό πριν το φινάλε ο Κασίγιας έβαλε... φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη-πρόκριση των Ιβήρων, κάνοντας μια σπουδαία διπλή επέμβαση σε προσπάθειες των Μπάριος και Σάντα Κρουζ.