LIVE SCORES

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ο εισαγγελέας ψάχνει τα 14 εκατομμύρια ευρώ





Οσμή σκανδάλου και μάλιστα, έντονη αναδύει η υπόθεση της διοργάνωσης από την Ελλάδα της τελετής απονομής των ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPRO), για το έτος 2006.

Μια διοργάνωση, η οποία αναλήφθηκε από τη χώρα μας, κόστισε συνολικά το ποσό των 6,3 εκατομμυρίων ευρώ, πλην όμως δεν έγινε ποτέ με συνέπεια το κόστος να εκτιναχθεί στα 14 εκατομμύρια, λόγω των αγωγών που ασκήθηκαν.

Η συγκεκριμένη υπόθεση στάλθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στον εισαγγελέα, αλλά και στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και πλέον απομένει να ξεκαθαρίσει, αν εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα.

Και αυτό γιατί, όταν ανατέθηκε και δεν έγινε η διοργάνωση, υπουργός Αθλητισμού ήταν ο Γιώργος Ορφανός, ενώ όταν τα δικαστήρια γίνονταν το ένα μετά το άλλο και τα πρόστιμα αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο, στο υπουργείο ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Και, φυσικά, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ευθύνες, τότε ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί και στη Βουλή, προκειμένου να συσταθεί προανακριτική επιτροπή.

Σε πρώτη φάση, πάντως, τα σχετικά έγγραφα στάλθηκαν από τη ΓΓΑ στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον Ειδικό Γραμματέα Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, ύστερα από εντολή του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου.