LIVE SCORES

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Κάνοντας μια μεγάλη ανατροπή στο 2ο ημίχρονο, η Ολλανδία πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, αφήνοντας εκτός συνέχειας ένα από τα μεγάλα φαβορί του το






Το παιχνίδι είχε δύο εντελώς διαφορετικά ημίχρονα, με τους «καριόκας» να κυριαρχούν στο πρώτο και στην επανάληψη να χάνουν εντελώς την αυτοσυγκέντρωσή τους και να αποχαιρετούν πρόωρα το Μουντιάλ. Οι «οράνιε», που η αλήθεια είναι ότι δεν εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους και είχαν στο πλευρό τους και τη… Θεά τύχη, περιμένουν πλέον τον αντίπαλό τους στους «4» από τη βραδινή αναμέτρηση της Ουρουγουάης με την Γκάνα.



Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Βραζιλία ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και ευτύχησε να προηγηθεί σε μια απ’ τις πρώτες ευκαιρίες της στο παιχνίδι, με «δράστη» τον Ρομπίνιο. Το γρήγορο γκολ βοήθησε τη «σελεσάο» να ελέγξει καλύτερα τον ρυθμό και σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους «οράνιε», ενώ είχε και κάποιες ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμά της.

Στην επανάληψη, χωρίς οι Ολλανδοί να βελτιώσουν… τρομακτικά την απόδοσή τους, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην. Η ομάδα του Μπερτ Φαν Μάρβεϊκ ισοφάρισε γρήγορα (53’) σε μια ανύποπτη φάση και κέρδισε πολύ σε αυτοπεποίθηση. Το μομέντουμ του αγώνα ήταν πλέον για την Ολλανδία, η οποία στο 68’ έφτασε στην ολική ανατροπή, από ακόμα μία στημένη φάση.

Στη συνέχεια δεν άργησε να έρθει και ο εκνευρισμός στο βραζιλιάνικο «στρατόπεδο» και στο 73’ ο μοιραίος του αγώνα, Φελίπε Μέλο, «κρέμασε» την ομάδα του, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα για εκτός φάσης χτύπημα στον Ρόμπεν. Στα τελευταία λεπτά, η Βραζιλία έπαιξε τα… ρέστα της και βγήκε όλη μπροστά, αλλά ήταν πλέον αργά. Οι Ολλανδοί είχαν «οχυρωθεί» στην άμυνά τους και θα μπορούσαν να έχουν διευρύνει το προβάδισμά τους, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις που έβγαλαν.

Η ΦΑΣΗ

Το γκολ της ισοφάρισης των Ολλανδών άλλαξε όλη την εικόνα του παιχνιδιού. Μέχρι εκείνο το σημείο οι «οράνιε» δεν είχαν απειλήσει καθόλου την αντίπαλη εστία και κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι σε μια ανύποπτη φάση, αφού ο Φελίπε Μέλο την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του χωρίς να πιέζεται από κανέναν αντίπαλο, αλλά από έναν… συμπαίκτη του, τον Ζούλιο Σέζαρ! Μάλιστα, το αυτογκόλ του μέσου της Γιουβέντους ήταν το πρώτο της «σελεσάο», στα 80 χρόνια ιστορίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Ο άνθρωπος που έκρινε τον αγώνα, αναμφίβολα ήταν ο Φελίπε Μέλο. Ο μέσος της Γιουβέντους έδωσε μια εξαιρετική ασίστ για το γκολ του Ρομπίνιο, αλλά στη συνέχεια έβαλε το αυτογκόλ, που ξαναέβαλε στο παιχνίδι την Ολλανδία, ενώ λίγα λεπτά μετά το 2-1, αποβλήθηκε για αψυχολόγητο εκτός φάσης χτύπημα στον Ρόμπεν.

ΤΟ ΦΙΛΜ

10’ ΓΚΟΛ (0-1) Υπέροχη κάθετη μπαλιά του Μέλο στην πλάτη της ολλανδικής άμυνας, ο Ρομπίνιο μόνος προ του Στεκέλενμπουργκ πλάσαρε εύστοχα.
26’ Γύρισμα του Αλβες στην «καρδιά» της ολλανδικής άμυνας, πρώτος στη φάση μπήκε ο Ζουάν, αλλά το σουτ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
31’ Καλό σουτ του Κακά λίγο έξω απ' την περιοχή, πετάχτηκε στο «παραθυράκι» του και έδιωξε ο Στεκέλενμπουργκ.
36’ Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Σνέιντερ από μακρινή θέση, μπλόκαρε σταθερά ο Σέζαρ.
45’ Σουτ του Μαϊκόν από πλάγια θέση, έδιωξε σε κόρνερ ο Στεκέλενμπουργκ, ο Ιάπωντας διαιτητής όμως έδειξε άουτ.
53’ ΓΚΟΛ (1-1) Ο Σνέιντερ σέντραρε στην περιοχή, την μπάλα διεκδίκησαν ο Σέζαρ και ο Φελίπε Μέλο, με τον δεύτερο να τη στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του.
66’ Ο Κακά πήρε την μπάλα έξω απ’ την περιοχή από λάθος απομάκρυνση του Όιερ, αλλά δεν του κάνει το χατίρι η μπάλα, καθώς πέρασε λίγο δίπλα απ' το αριστερό «γάμα».
68’ ΓΚΟΛ (2-1) Κόρνερ του Ρόμπεν, ο Κάουτ ακούμπησε λίγο την μπάλα στο πρώτο δοκάρι και στην «καρδιά» της βραζιλιάνικης άμυνας πετάχτηκε πρώτος ο Σνέιντερ, στέλνοντάς την με «καρφωτή» κεφαλιά στα δίχτυα του Σέζαρ.
73’ «Βρώμικο» εκτός φάσης χτύπημα του Φελίπε Μέλο στον Ρόμπεν, δικαίως πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ολλανδία – Βραζιλία 2-1
53’ αυτ. Φελίπε Μέλο, 68’ Σνέιντερ – 10’ Ρομπίνιο
Ολλανδία (4-2-3-1): Στεκέλενμπουργκ 7 – Φαν ντερ Βιλ 7, Χέιτινγκα 7, Όιερ 6, Φαν Μπόνκχορστ 6 – Φαν Μπόμελ 7, Ντε Γιόνγκ 6 – Ρόμπεν 7, Σνέιντερ 8, Κάουτ 7 – Φαν Πέρσι 5 (85’ Χούντελαρ).
Βραζιλία (4-2-3-1): Ζούλιο Σέζαρ 6 – Μαϊκόν 6, Ζουάν 6, Λούσιο 6, Μπάστος 6 (62’ Ζιλμπέρτο 6) – Φελίπε Μέλο 4, Ζιλμπέρτο Σίλβα 6 – Ντάνιελ Αλβες 7, Κακά 6, Ρομπίνιο 7 – Λουίς Φαμπιάνο 5 (77’ Νιλμάρ).

Διαιτητής: Γιουίτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)
Κίτρινες κάρτες: Χέιτινγκα, Φαν ντερ Βιλ, Ντε Γιονγκ, Όιερ – Μπάστος
Κόκκινη κάρτα: 73' Φελίπε Μέλο