LIVE SCORES

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Προτάσεις ημέρας 22.07.2010






137 Ντάτσια Τσιτσινάου - Κάλμαρ (2)
133 Ντνεπρ Μογκίλεφ - Στάμπαεκ (2)
138 Σιμπένικ - Ανόρθωση (2)
150 Μπανγκόρ - Χόνκα (2)
153 Μπόρατς - Λωζάνη (1)

ANALITIKA
Στα ματς της Πέμπτης, η βασική μας επιλογή είναι το διπλό της Κάλμαρ στην αναμέτρηση με τη Ντάτσια Τσιτσινάου. Η τελευταία μπορεί να κατάφερε με μαζική άμυνα να αποσπάσει ισοπαλία με 0-0 στο πρώτο ματς, αλλά τώρα αν θέλει να πετύχει κάτι καλό θα πρέπει να παίξει πιο ανοιχτά και αυτό σαφώς και μπορεί να το εκμεταλλευτεί η Κάλμαρ. Η τελευταία έχει συμπληρώσει 13 σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς ήττα, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα της Σουηδίας εκτός έδρας, μετρώντας έξι ισοπαλίες και δύο νίκες. Στα τελευταία της πέντε ματς δε έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ και η εξαιρετική της γραμμή μπορεί να την βοηθήσει και τώρα. Τουλάχιστον ένα γκολ θα το βάλει η Κάλμαρ και μπορεί να είναι αρκετό, αφού έτσι όπως παίζει η Ντάτσια πολύ δύσκολα θα βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Πολύ καλή περίπτωση δείχνει και το διπλό της Στάμπαεκ κόντρα στη Ντνεπρ Μογκίλεφ. Η τελευταία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση στη Λευκορωσία, ήτοι μόλις στην 7η θέση της βαθμολογίας και με τον τραγικό

απολογισμό τερμάτων 16-29 σε 18 ματς, ενώ στα ευρωπαϊκά κύπελλα δεν έχει να επιδείξει το παραμικρό. Το γεγονός ότι με σύμμαχο και την τύχη κατάφερε να αποσπάσει εκτός έδρας ισοπαλία με 2-2 στο πρώτο ματς στη Νορβηγία δεν λέει πολλά πράγματα και κυρίως δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι κακή ομάδα. Η Στάμπαεκ σκοράρει κατά... ρυπάς σε όλα της τα ματς και αν αυτή τη φορά είναι λίγο προσεκτική στα μετόπισθεν θα φύγει από τη Λευκορωσία με τη νίκη και την πρόκριση στις αποσκευές της.

Συνεχίζουμε με το διπλό της Χόνκα κόντρα στη Μπανγκόρ. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και πέρυσι στην ίδια φάση της διοργάνωσης, με τη Χόνκα να προκρίνεται με δύο νίκες, αμφότερες με 1-0. Φέτος όμως η... μαγιά χάλασε για τους Φινλανδούς, αφού δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το υπέρ τους προβάδισμα με 1-0 στο πρώτο ματς και τελικά παραχώρησαν ισοπαλία με 1-1. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ξαφνικά η Μπανγκόρ έγινε... ομαδάρα, αφού παραμένει μια απλά καλή ουαλική ομάδα, αλλά μόλις περνάει τα σύνορα της χώρας της την πιάνει... πλημμύρα. Οι ημί-ερασιτέχνες της Μπανγκόρ πολύ δύσκολα θα αντέξουν για δεύτερο σερί ματς κόντρα σε ένα σαφώς ανώτερο αντίπαλο, ο οποίος βρίσκεται σε φουλ αγωνιστική δράση. Λογικά, οι γηπεδούχοι θα παίξουν συντηρητικά για το 0-0, αλλά κάποια στιγμή θα το κάνουν το λάθος και εκεί θα τελειώσουν όλα.

Από εκεί και πέρα, η Στήλη θα πάρει εκ νέου το ρίσκο με την Ανόρθωση. Η ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος εμφανίστηκε υπερβολικά αγχωμένη στο πρώτο ματς, με αποτέλεσμα να γνωρίσει οδυνηρή εντός έδρας ήττα με 0-2 και πλέον τα περιθώρια της πρόκρισης να έχουν στενέψει απελπιστικά. Έχουμε την εντύπωση όμως ότι εξακολουθεί να διαθέτει καλύτερη ομάδα από την Σιμπένικ, η οποία για πρώτη φορά παίζει στα ευρωπαϊκά κύπελλα και στο πρώτο ματς κατάφερε να αιφνιδιάσει. Τώρα όμως θα της λείψει αυτό το στοιχείο. Η Ανόρθωση με ένα γρήγορο γκολ μπορεί να παλέψει ακόμα στα ίσια για την πρόκριση. Σε κάθε περίπτωση όμως μπορεί τουλάχιστον τη νίκη γοήτρου για να εγκαταλείψει την Ευρώπη με το κεφάλι ψηλά.

Για το τέλος, θα κρατήσουμε τον άσο της Μπόρατς, στην αναμέτρηση με τη Λωζάνη. Η τελευταία είναι μια από τις πλέον αδύναμες ομάδες αυτής της φάσης, αφού αγωνίζεται στην 2η κατηγορία της Ελβετίας και συμμετέχει στο θεσμό ως φιναλίστ του Κυπέλλου Ελβετίας. Στο πρώτο ματς μπορεί να κατάφερε με σύμμαχο και την τύχη να επικρατήσει με 1-0 της αντιπάλου της, όμως ο επαναληπτικός αναμένεται... καυτός. Η Μπόρατς, όπως κάθε βοσνιακή ομάδα που... σέβεται τον εαυτό της, είναι πολύ δυνατή στην έδρα της και σαφώς μπορεί να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα. Δεν παίρνουμε... όρκο αν μπορεί να πάρει και την πρόκριση, όμως τη νίκη της σε αποδόσεις στο 2,20+ σαφώς και αξίζει να την ποντάρουμε.