LIVE SCORES

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

AEK - Απόλυτο φαβορί για Ντιόπ!





Ούτε σήμερα βρέθηκε άκρη στο ραντεβού των εκπροσώπων του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ με την Πόρτσμουθ, ωστόσο η αποδέσμευση του θεωρείται θέμα χρόνου και πλέον αναμένεται η τελική επαφή των Αγγλων με τον ίδιο τον παίκτη! Το Sportnet μάλιστα αποκαλύπτει τους 5 λόγους που κάνουν την ΑΕΚ το απόλυτο φαβορί για την απόκτηση του Σενεγαλέζου αμυντικού μέσου, αλλά και την μία αιτία που μπορεί να χαλάσει η μεταγραφή, μόνο αν το θελήσουν οι «κιτρινόμαυροι».

Εκτός από το αγγλικό δημοσίευμα της εφημερίδας του Πόρτσμουθ, που θέτει την «Ένωση» ως αφεντικό για την απόκτηση του 32χρονου αμυντικού χαφ, υπάρχουν δεδομένοι λόγοι με τους οποίους βάσιμα αισιοδοξεί η ελληνική ομάδα:

α) Οι «Πομπέις» πρέπει να ελαφρύνουν τον προϋπολογισμό τους άμεσα μετά τον υποβιβασμό τους από την Πρέμιερ Λιγκ και δεν μπορούν να σηκώσουν το συμβόλαιο των 800.000 ευρώ του Ντιόπ για την επόμενη σεζόν.

β)Οι Άγγλοι πιέζονται να τελειώσουν σύντομα το θέμα, καθώς δεν έχουν εξασφαλίσει καν άδεια εργασίας στον Σενεγαλέζο χαφ, όπως απαιτούν οι κανονισμοί της Ομοσπονδίας τους. Ο λόγος είναι πως ο Ντιόπ δεν είναι εν ενεργεία διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και δεν πληροί την συγκεκριμένη προϋπόθεση.

γ) Ο χαμηλός μέσος όρος συμμετοχών (24 ματς ανά σεζόν) του Ντιόπ στην τριετία του στην Πόρτσμουθ, αφήνει αδιάφορες άλλες ανταγωνιστικές ομάδες, καθώς αν και βασιικός όποτε είναι υγιής, ο παίκτης έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών.

δ) Αυτό είναι, ίσως, το τελευταίο καλό συμβόλαιο του 32χρονου Ντιόπ, που ψηφίζει φανατικά ΑΕΚ, καθώς είναι η μόνη ομάδα που του εξασφαλίζει διετές συμβόλαιο με τις τωρινές του αποδοχές και μάλιστα απαλλαγμένο από τους φόρους.

ε) Η ΑΕΚ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πλησιάσει τις απαιτήσεις της Πόρτσμουθ, η οποία ζητάει 1 εκ. ευρώ για να πάρει τελικά όσα περισσότερα μπορεί. Το «παιχνίδι» το κάνει ο Κύπριος εκτελεστικός διευθυντής, Άντριου Ανδρόνικου, ο οποίος μιλάει ελληνικά και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την «καψούρα» των «κιτρινόμαυρων». Έτσι ακόμα και τα 200.000 ευρώ που δίνει η ΑΕΚ στην Πόρτσμουθ, είναι καλύτερο από το... τίποτα.

Κριτήριο οι ιατρικές εξετάσεις

Αυτές είναι θετικές παράμετροι μιας επικείμενης σημαντικής μεταγραφής για την ΑΕΚ, η οποία όμως διατηρεί το δικαίωμα να κάνει πίσω, όταν ο Ντιόπ τελειώσει με την Πόρτσμουθ και έρθει στην Ελλάδα να υπογράψει. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι ο θηριώδης (1,94 μ.) Σενεγαλέζος έχει αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν προβλήματα με τον αχίλλειο τένοντα. Άρα, ιατρικές εξετάσεις που θα κάνει στην ΑΕΚ θα είναι σημαντικό κριτήριο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Ο Ντιόπ από το 2007 μέχρι το 2010 έχει παίξει συνολικά 72 επίσημα ματς με την Πόρτσμουθ, δηλαδή έχει μέσο όρο 24 αγώνες ανά σεζόν. Έπαιξε σχεδόν τα μισά ματς από όσα συνολικά έδωσε η ομάδα του κάθε χρονιά. Ο Ντιόπ ήταν βασικός παίκτης των «Πομπέις», όποτε παρουσιαζόταν έτοιμος, λόγω της αδιαμφισβήτητης αγωνιστικής ποιότητάς του. Ωστόσο, με 32 ματς την περίοδο 2007-08, με 21 ματς την περίοδο 2008-09 και με 19 ματς πέρυσι δημιουργεί έναν φυσιολογικό προβληματισμό. Φυσικά, άλλη η πίεση και οι συνθήκες στην Αγγλία και διαφορετικές στην Ελλάδα, όμως οι ιθύνοντες της ΑΕΚ θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι τα χρήματα που θα δώσουν θα πιάσουν τόπο.

Πάντως, έστω και με αυτά τα αριθμητικά δεδομένα ο Σενεγαλέζος μέσος κατάφερε, από το 2007 και μέχρι την σεζόν που τελείωσε, να πανηγυρίσει μια κατάκτηση του Κυπέλλου και έναν τελικό στην ίδια διοργάνωση. Μάλιστα, ήταν από τους διακριθέντες στην τελευταία αναμέτρηση της χρονιάς στον χαμένο τελικό κόντρα στην Τσέλσι.