LIVE SCORES

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Δεσμεύσεις Τζίγγερ αλλά και οπαδών!





Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η δεύτερη συνάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τους εκπροσώπους των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού και από αυτή βγήκαν πολλά και ενδιαφέροντα. Τόσο από την πλευρά του Τζίγγερ, ότι θα βρεθεί πρόεδρος κοινής αποδοχής μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ οι οπαδοί δεσμεύτηκαν πως θα στηρίξουν την ομάδα, αν γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις ενίσχυσης.

Η συζήτηση ήταν πολλές φορές σε έντονο ύφος αλλά από αυτή βγήκαν τα εξής συμπεράσματα: οι οπαδοί δεσμεύτηκαν για στήριξη εφόσον γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις, ενώ υπήρξε η τοποθέτηση του Τζίγγερ, πως θα βρεθεί Πρόεδρος κύρους (μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας) και λαϊκής αποδοχής.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟ επίσης ξεκαθάρισε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχιστεί η πολυμετοχικότητα, αφού το παλιό «συγκεντρωτικό» μοντέλο έχει πεθάνει. Ενώ τέλος για την αγοραπωλησία υπάρχει ένα δίκαιο και εύλογο τίμημα, με το σκεπτικό πως δεν μπορεί να πέσει ο πήχης κάτω από τον ΟΣΦΠ, ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερες προοπτικές. Εξάλλου τα λεφτά δεν θα πάνε στην τσέπη κανενός και πολύ περισσότερο του Τζίγγερ, αλλά ισχύει η δέσμευση πως θα δοθούν στον Ερασιτέχνη και σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στο θέμα του προέδρου και των προσπαθειών για την επιστροφή του Νικόλα Πατέρα, είπε χαρακτηριστικά: «Η συνάντηση της Τρίτης στο σπίτι του Γ. Νίκα ήταν προσχηματική από την στιγμή που επέμενε στα ονόματα του Θανάση Κανελλόπουλου και του Γιάννη Κόντη ονόματα που ειδικά το πρώτο θα ήταν αδύνατο να γίνει αποδεκτό με βάση την προϊστορία του. Ο νέος Πρόεδρος δεν θα είναι γλάστρα!! Το παλιό μοντέλο έχει πεθάνει και δεν θα γυρίσουμε πίσω. Ο νέος Πρόεδρος θα είναι άνθρωπος με κύρος που μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του το βάρος του Παναθηναϊκού. Ο νέος Πρόεδρος πρέπει να βοηθηθεί από όλους - ακόμα και από τον Ν. Πατέρα ο οποίος πέτυχε κάποια πράγματα στον Παναθηναϊκό και αυτή την γνώση θα μπορούσε να την μεταφέρει στον επόμενο πρόεδρο. Γιατί να μην επιστρέψει ο Ν. Πατέρας στο Δ.Σ. εφόσον ο Πρόεδρος είναι άνθρωπος κύρους, σωστός που θα φτάσει ψηλά τον Παναθηναϊκό; Από την πλευρά μου έχω εξαντλήσει κάθε υπομονή και όλα τα περιθώρια με το θέμα επιστροφής του Ν. Πατέρα».

Για την πολυμετοχικότητα είπε: «Μην πολεμάτε την πολυμετοχικότητα. Αυτοί που έφυγαν ήταν φευγάτοι. Να έχετε υπομονή θα γίνουν οι σωστές κινήσεις σε όλα τα επίπεδα υπάρχει η πολυμετοχικότητα (Γιαννακόπουλος, Δάβαρης, Πολέμης, Βαρδινογιάννης, Νίκας) και είναι εδώ δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω στο παλιό μοντέλο διοίκησης από την στιγμή που έγινε η πολυμετοχικότητα».

Στους οπαδούς έδειξε για μια ακόμα φορά πως κάνει άνοιγμα καλής θέλησης: «Εσείς έχετε στο μυαλό σας το καλό του Παναθηναϊκού - έχετε τον Παναθηναϊκό πάνω από όλα, να έχετε καθαρό μυαλό και να βοηθήσετε την ομάδα - είστε καλοί συνομιλητές και σας τα συγχωρώ όλα γιατί εσείς πραγματικά νοιάζεστε για το καλό του Παναθηναϊκού- κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος μην προεξοφλείτε καταστάσεις».
Από την πλευρά των φιλάθλων υπήρξε να στηρίξουνε την διοίκηση εφόσον γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις. «Εάν γίνουν οι σωστές ενέργειες εμείς θα τις στηρίξουμε».

Ενώ για τον Ανδρέα Βγενόπουλο ο Τζίγγερ είπε: «Δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής - δεν υπήρξε ποτέ ευθύς στις τοποθετήσεις του- λειτουργούσε υπόγεια».

Και για την αγοραπωλησία ο Γ. Βαρδινογιάννης τόνισε πως υπήρξε ομόφωνη αποδοχή της ΑΜΚ, δέχτηκαν όλοι οι μέτοχοι την αποτίμηση για να καταλήξουν στην αύξηση των 15 εκ. Ευρώ. Υπήρχε ήδη έλεγχος συμβάσεων από την Grand Thornton και ο Ν.Πατέρας που έτσι και αλλιώς θα έβαζε Πρόεδρο ο Βγενόπουλος έτρεχε το μαγαζί δύο χρόνια - άρα υπήρχε γνώση. Δεν θα βάλει ο Τζίγγερ τα λεφτά στην τσέπη η δέσμευση για τον Ερασιτέχνη και τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες ισχύει!!

Και ολοκλήρωσε: «Δεν έγινε ποτέ καμία πρόταση ενώ εγώ έχω ξεκάθαρα τοποθετηθεί. Αλλά δεν δέχομαι να βάζουμε χαμηλότερα τον πήχη από τον Ολυμπιακό!! Όλα τα υπόλοιπα (ορκωτές λογιστές κλπ) είναι προσχηματικά από την πλευρά του Βγενοπουλου».