LIVE SCORES

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Φορλ-αν έμπαινε...





Για τέταρτη φορά στην ιστορία της μετά το 1934, το 1970 και το 2006 η Γερμανία τερματίζει τρίτη σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα Πάντσερ ανατρέποντας το σκορ επικράτησαν στον μικρό τελικό της Ουρουγουάης με 3-2. Γκολ ποίημα και δοκάρι στο 93’ από τον Φορλάν, την προσωπικότητα του εφετινού Μουντιάλ!

Πιστός στην παράδοση που θέλει τους μικρούς τελικούς των Μουντιάλ να προσφέρουν θέαμα και πολλά γκολ, ήταν και ο εφετινός. Συστατικά στοιχεία του, δύο ομάδες, όπου η μία έβλεπε το ματς σαν μια ευκαιρία για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις του αποκλεισμού της από τον έναν ημιτελικό. Και η άλλη έπαιζε σαν να βρισκόταν στον μεγάλο τελικό. Αυτό το μίγμα έδωσε έναν ευχάριστο αγώνα, χωρίς σκοπιμότητες και αποτέλεσε το τέλειο πρόγευμα για το κυρίως πιάτο που έρχεται αύριο.

Η Ουρουγουάη ήταν αυτή που ήθελε περισσότερο την τιμητική τρίτη θέση, ωστόσο ένα λάθος του Μουσλέρα έδωσε την ευκαιρία στη Γερμανία να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ. Τα Πάντσερ όμως στη συνέχεια πλήρωσαν την χαλαρότητά τους και πριν το καταλάβουν, βρέθηκαν πίσω με 2-1! Την αρχή έκανε ο Καβάνι στο πρώτο ημίχρονο και τη συνέχεια έδωσε στις αρχές του δευτέρου η μαγεία του Φορλάν!

Ενας λόγος να θυμόμαστε το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής

Ο επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, ήταν μακράν του δεύτερου η προσωπικότητα του εφετινού Μουντιάλ. Ηταν ο παίκτης που αν δεν υπήρχε στο ρόστερ της Ουρουγουάης, τότε η Σελέστε θα σταματούσε πολύ συντομότερα την ξέφρενη πορεία της στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Και το απίστευτο γκολ του στον σημερινό αγώνα με σουτ πάνω στην κίνηση ήρθε σαν επισφράγισμα, στις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2010, το οποίο εκτός των… βουβουζέλων θα το θυμόμαστε και για τις ποδοσφαιρικές πινελιές που μας προσέφερε ο ξανθομάλλης άσος!

Με όποιους και αν πάιζει είναι... η Γερμανία

Η Γερμανία όμως είναι τόσα χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο, γιατί είτε παίζει με τον Μπράιτνερ και τον Μπεκενμπάουερ, είτε με τον Μπόατενγκ και τον Αόγκο, παρουσιάζει την ίδια σοβαρότητα. Όταν η γη άρχισε να φεύγει από τα πόδια τους, λειτούργησε η βαριά φανέλα και για να είμαστε ειλικρινείς και πάλι η… αστάθεια του Μουσλέρα.

Οι παίκτες του Λεβ χωρίς να χρονοτριβήσουν ιδιαίτερα, ισοφάρισαν με τον Γιάνσεν και στα δύσκολα, όταν πλέον οι Ουρουγουανοί έμεναν από δυνάμεις, ήταν αποφασιστικοί και με τον Κεντίρα έκαναν το 3-2! Τον τελευταίο λόγο βέβαια δεν θα μπορούσε να τον έχει άλλος εκτός του Ντιέγκο Φορλάν. Ο 31χρονος άσος με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 93ο λεπτό παραλίγο να στείλει το ματς στην παράταση, όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Μπουτ και η Γερμανία πέτυχε να βρίσκεται για τρίτη διαδοχική φορά στην πρώτη τριάδα του Μουντιάλ (2η το 2002, 3η το 2006), επίτευγμα που καταφέρνει για πρώτη φορά!

Στο κλαμπ με τα 5 γκολ και η χαμένη ευκαιρία

Ο Φορλάν μαζί με τον Μίλερ τερμάτισαν με 5 γκολ στη διοργάνωση, επομένως αν δεν σκοράρουν αύριο ο Βίγια και ο Σνάιντερ θα μοιραστούν την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ. Ενώ ο 32χρονος πλέον Κλόζε, ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Λεβ, μάλλον χάνει την ευκαιρία να πιάσει τον Ρονάλντο, που με 15 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε Παγκόσμια Κύπελλα. Τέλος αναφέρουμε ότι η Ουρουγουάη παραμένει χωρίς νίκη απέναντι σε ευρωπαϊκή ομάδα για 40 και πλέον χρόνια! Τελευταία της νίκη ήταν πίσω το 1970 στο Μεξικό, όταν επικράτησε της Σοβιετικής Ενωσης με 1-0.