LIVE SCORES

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ουτάκα, Ιλάν, Κεϊτά και... Μάντζιος





Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται προκειμένου να κλείσει το μέτωπο του τρίτου στράικερ της ομάδας, το οποίο άνοιξε μετά την παραχώρηση του Αντε Ρουκάβινα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά οι προτάσεις για παίκτες πέφτουν σαν βροχή στα γραφεία της ΠΑΕ και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ισπανική Μαγιόρκα με την οποία οι "πράσινοι" είχαν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας για την περίπτωση του κεντρικού αμυντικού Ιβάν Ράμις, πρότεινε στον Παναθηναϊκό δύο επιθετικούς της ομάδας της τον βραχύσωμο (μόλις 1.69μ.) , πλην όμως ταχύτατο και με ικανότητα στο σκοράρισμα, 27χρονο Αλασάν Κεϊτά που βρίσκεται στο στόχαστρο της Σέλτικ και τον διεθνή Καμερουνέζο Γουεμπό.

Η ισπανική ομάδα αντιμετωπίζει ως γνωστόν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και προσπαθεί να ξεφορτωθεί όσο το δυνατόν περισσότερα συμβόλαια γίνεται με προφανή σκοπό να ρίξει το "μπάτζετ" της και να ξαναφτιάξει την ομάδα της πάνω σε άλλες σαφώς πιο οικονομικές λογικές.

Ο Γουεμπό, πάντως, που ήταν βασικό στέλεχος του Καμερούν στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, κοστολογείται πάνω από 2 εκατ. ευρώ και η Μπορντό που προσφάτως προσπάθησε να τον προσεγγίσει, θεώρησε υπερβολικά τα νούμερα και αποσύρθηκε, ενώ για τον Κεϊτα η Σέλτικ έχει κάνει πρόταση για να τον αποκτήσει "πακέτο" με τον Ράμις έναντι 2 εκατ. ευρώ, ποσό όμως που ζητούσε η Μαγιόρκα μόνο για τον Ράμις...

Στον Παναθηναϊκό ήδη καταρτίζουν λίστα με επιθετικούς, δίχως να βιάζονται και γνωρίζοντας ότι ο χρόνος αποτελεί σύμμαχό τους και στη λίστα αυτή είναι δεδομένο ότι υπάρχουν οι περιπτώσεις του Ουτάκα της Πόρτσμουθ και του Ιλάν που έχει μείνει ελεύθερος από τη Γουέστ Χαμ κατόπιν δικής του απόφασης που ενδεχομένως να την πληρώνει τώρα, καθώς δεν υπολόγισε ότι θα είναι τόσο σημαντικά διαφοροποιημένες οι οικονομικές συνθήκες στην συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών συλλόγων. Ανεπισήμως, πάντως λέγεται ότι υπάρχει και ο Μάντζιος για τρίτος φορ στην ομάδα, αλλά η λογική υπαγορεύει ότι θα αποκτηθεί και άλλος στάικερ. Οπως και να έχει, πάντως, την παρούσα φάση όλο το βάρος δίνεται στο ξεσκαρτάρισμα του έμψυχου δυναμικού του Παναθηναϊκού και δη στις περιπτώσεις των Κλέιτον (έμεινε στην Αθήνα για να δει και ο ίδιος τις επιλογές που έχει) και Γκάμπριελ.