LIVE SCORES

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΠΑΟ για άλλα...





Των ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΑΚΗ & ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΛΗ

Το «μήνυμα» της χθεσινής νέας επαφής των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με τον μάνατζερ του Γουιλιάμ Γκαλάς ως προς την πρότασή τους ήταν «take it or leave it» («δεχθείτε την ή αφήστε την») κι από τη στιγμή που η πλευρά του Γάλλου εμμένει στις απαιτήσεις της (2,3 εκατ. ευρώ το χρόνο), οι «πράσινοι» είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να στραφούν σε άλλες περιπτώσεις, προκειμένου να βρουν τον «ηγέτη» της άμυνάς τους.

Το κλίμα που έβγαινε χθες βράδυ από τον Παναθηναϊκό είναι πως υπάρχει μια ακόμη περίπτωση, εγνωσμένης αξίας και ανάλογων ικανοτήτων με αυτές των Γκαλάς και Κρις, λίγο μικρότερης ηλικίας, η οποία προχωράει και υπάρχει αισιοδοξία πως έως τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας θα φτάσει σε τελικό επίπεδο, προκειμένου να «κλείσει».

Δεδομένου ότι η περίπτωση του Κρις «τσάκισε», του Γκαλάς δεν προχωράει και του Ντα Κόστα «κάηκε» οριστικά από τον Νιόπλια, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προχωρούν τις συζητήσεις με άλλα ονόματα που ήταν λίγο χαμηλότερα στη λίστα τους όπως ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ της Λιόν και ο Φερνάντο Μέιρα της Ζενίτ, διατηρώντας πάντα ανοικτή «πόρτα» με τον Κάρλος Μαρτσένα της Βαλένθια.

ΜΠΟΥΜΣΟΝΓΚ: Η περίπτωσή του δείχνει ιδιαίτερα εφικτή, καθώς από τη στιγμή που η Λιόν κατάφερε να κρατήσει τον Κρις, είναι δεδομένο πως θα θελήσει ξεφορτωθεί το συμβόλαιο του 27 φορές διεθνούς Γάλλου αμυντικού. Ο Μπουμσόνγκ έχει αρκετά πλεονεκτήματα, καθώς το στυλ του ταιριάζει με το προφίλ του δυναμικού στόπερ που θέλει και ο Νιόπλιας, είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, αλλά δεν είναι τόσο άρτιος τεχνικά.

ΜΕΪΡΑ: Το όνομά του 32χρονου Πορτογάλου είχε «παίξει» πολύ και τον περασμένο Ιανουάριο. Είναι ένας παίκτης που αρέσει πολύ στον προπονητή του Παναθηναϊκού, καθώς έχει πολλές παραστάσεις από τοπ επίπεδο (2 χρόνια στην Μπενφίκα, 6,5 χρόνια στη Στουτγκάρδη, 1 χρόνο στη Γαλατάσαραϊ, 1,5 χρόνο στη Ζενίτ), είναι εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι και έχει τη δυνατότητα να καθοδηγεί εξαιρετικά την άμυνα. Το βασικό «αγκάθι» έχει να κάνει με τις απαιτήσεις της Ζενίτ και το κατά πόσο θα ήταν εύκολο να μείνει «ελεύθερος». Το γεγονός, πάντως, ότι στο ρωσικό πρωτάθλημα που «τρέχει» ο Μέιρα δεν λογίζεται στις βασικές επιλογές του προπονητή του, ίσως παίξει σημαντικό ρόλο