LIVE SCORES

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Τρελάθηκε και ο Γκατούζο!





Λίγο μετά τις 7.26 μ.μ. το «Ελευθέριος Βενιζέλος» κάηκε Η ατμόσφαιρα θύμιζε Καραϊσκάκη, καθώς έκανε την εμφάνισή του το τζιπ, στο οποίο επέβαινε ο Αλμπερτ Ριέρα που είχε φθάσει στην Αθήνα σχεδόν ένα τέταρτο νωρίτερα με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Εγινε πανζουρλισμός. Η έκσταση των 3.000 και πλέον φίλων του Ολυμπιακού ήταν αδύνατον να συγκρατηθεί. Η χαρά και ο ενθουσιασμός για την υλοποίηση της μεγάλης μεταγραφής του άσου της Λίβερπουλ στον Ολυμπιακό ήταν αδιανόητο να μην εκφραστεί από τους οπαδούς. Με μία φωτογραφική μηχανή στο χέρι, ένα κινητό, ένα κασκόλ, μία σημαία, μία φανέλα, άπαντες προσπαθούσαν να πλησιάσουν το αυτοκίνητο, στο οποίο βρισκόταν ο Ισπανός σταρ.

Με μηχανάκια, προαστιακό και λεωφορεία, άλλωστε, οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» είχαν κατακλύσει την Πύλη 7 στα Cargo του «Ελευθέριος Βενιζέλος» γι’ αυτόν το σκοπό. Να βρεθούν εκεί δίπλα στο νέο ίνδαλμα, να βγάλουν μία φωτογραφία, να τραβήξουν ένα βίντεο και να αποθεώσουν τον νέο άσο των Πειραιωτών, ο οποίος χαμογελούσε και χαιρετούσε το πλήθος φανερά αμήχανος αρχικά και ενθουσιασμένος αργότερα σε μία απόσταση 100 μέτρων που διήρκεσε σχεδόν 20 λεπτά για να τη διασχίσει.

Αυτό, όμως, ήταν το πρώτο ραντεβού των οπαδών του Ολυμπιακού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Γιατί; Διότι το επόμενο θέλουν να πιστεύουν ότι θα είναι με τον έτερο μεταγραφικό τους αυτήν τη χρονική περίοδο πόθο, που ακούει στο όνομα του σκληροτράχηλου Τζενάρο Γκατούζο.

Μετά την άφιξη του Αλμπερτ Ριέρα οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξανανεβούν λίαν συντόμως στα Σπάτα για να αποθεώσουν τον Ρίνο. Ετσι ζήτησαν από τον «είναι τρελός ο πρόεδρος», Βαγγέλη Μαρινάκη, να φέρει τον σταρ που μεγαλούργησε με τη φανέλα της Μίλαν και ευελπιστούν πως θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα τους για την επιστροφή στην κορυφή.

«Δώστε στον Βαγγέλη κι άλλο ούζο, να μας φέρει τον Γκατούζο» ήταν, λοιπόν, το σύνθημα που φώναξαν οι ήδη τρελαμένοι με τον Ριέρα φίλοι των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι απαιτούν, ζητούν, όπως θέλετε πείτε το, την άφιξη και του Ιταλού σταρ στο Καραϊσκάκη.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρο, πασιφανές, πως ποντάρουν στην τρέλα, στην κάψα, στην καψούρα του Μαρινάκη για τον Ολυμπιακό, όπως συνέβαινε και με τον προκάτοχό του, Σωκράτη Κόκκαλη, για να κάνει ακόμα μία μεγάλη υπέρβαση και να φέρει στο λιμάνι τον Ιταλό σούπερ σταρ με ένα χαρακτήρα που ταιριάζει εν πολλοίς και στην «ερυθρόλευκη» νοοτροπία.

Και επειδή σ’ όλα αυτά είναι πολύ λογικό να 'χει λόγο και ο Γκατούζο, αυτός φαίνεται, μάλλον, να συμμαχεί. Κατ' αρχάς, το βέβαιο είναι πως ο πολύπειρος άσος δεν ήταν «μακριά» από τα χθεσινά γεγονότα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Δέχθηκε κλήσεις στο κινητό τηλέφωνο από δικούς του ανθρώπους στην Ελλάδα και ενημερώθηκε εκτενέστατα για το τι συνέβη στην άφιξη του Αλμπερτ Ριέρα στην Αθήνα.

Εμαθε για το σύνθημα που φώναξαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού για τον ίδιο και «τρελάθηκε». Εδειξε ξεκάθαρα τη διάθεσή του να έρθει στους Πειραιώτες, από τη στιγμή που ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα αποφασίσει, αν δεν το ‘χει, ήδη, κάνει, να κινηθεί για να τον φέρει στο λιμάνι.

«Με μένα να δείτε τι θα γίνει» ήταν, λοιπόν, η ατάκα που είπε ο Ρίνο σε άτομο από το στενό του περιβάλλον λέγοντας ακόμα πως στην άφιξή του δεν πρόκειται να μείνει εντός του αυτοκινήτου στο οποίο θα επιβαίνει, αλλά θα βγει στον κόσμο για να γίνει «ένα» μ’ αυτόν. Ο Γκατούζο έδειξε με τον τρόπο που μιλούσε πως θέλει να έρθει κι αυτός στον Ολυμπιακό.

Εδειξε «ζεστός», αν φαίνεται σε κάποιους υπερβολή το «ενθουσιασμένος», στο ενδεχόμενο να φορέσει τα ερυθρόλευκα και να αποτελέσει την επόμενη υπέρβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ετσι, απ’ ό,τι φαίνεται, το επόμενο ραντεβού των φίλων του Ολυμπιακού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν αργεί. Αρκεί ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» να πιει αυτό το ούζο και να φέρει τον Γκατούζο.