LIVE SCORES

Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Η επιστροφή του «Κολοσσού»

Οριστικοποιήθηκε η επιστροφή του Τραϊανού Δέλλα στην ΑΕΚ. Ο 34χρονος στόπερ πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ και με συνοπτικές διαδικασίες υπόγραψε μονοετές συμβόλαιο. «Να γίνουμε ξανά μία οικογένεια», ήταν το πρώτο σχόλιο του «Κολοσσού», ως παίκτης της Ενωσης πλέον.

Ο 34χρονος στόπερ έδωσε τα χέρια με τον Σταύρο Αδαμίδη και την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται με την κιτρινόμαυρη φανέλα έναντι 300.000 ευρώ. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Τραϊανό Δέλλα. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με την ομάδα».

«Η αγάπη για την ΑΕΚ με οδήγησε να επιστρέψω. Από εκεί και πέρα, είδα ότι η διοίκηση της ομάδας θέλει να κάνει κάτι καλό και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Πρέπει να δουλέψουμε για να αντεπεξέλθουμε στους στόχους και όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό», σημείωσε αρχικά ο Τραϊανός Δέλλας και συνέχισε προαναγγέλλοντας ότι θα κλείσει την καριέρα του στην Ενωση: «Είναι η τελευταία μου χρονιά και ευελπιστώ να συνδυαστεί με έναν τίτλο. Θα είναι ότι καλύτερο για εμένα. Πιο σημαντική, βέβαια, είναι η ομάδα και η επιστροφή της στους τίτλους. Στόχος μου είναι να βοηθήσω σε αυτό».

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι η διοικητική δυναμική που έχει μια ομάδα παίζει τον πρώτιστο ρόλο για να πάει μια ομάδα καλά: «Νομίζω ότι σε καμία ομάδα τα διοικητικά δεν μπορούν να επηρεάσουν τόσο πολύ τον αγωνιστικό τομέα. Τα πάντα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα. Αυτά βοηθάνε στην ηρεμία. Αν τα αποτελέσματα είναι αυτά που πρέπει, ακόμα και να μην είσαι στην καλύτερη κατάσταση διοικητικά, τότε τα προβλήματα καλύπτονται».

Και κατέληξε αναλύοντας τους στόχους του στην εφετινή ΑΕΚ και το πώς θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους νεότερους ποδοσφαιριστές του ρόστερ: «Η ΑΕΚ για εμένα σημαίνει πολλά. Αυτή την ομάδα την αγάπησα, όπως πιστεύω ότι και ο κόσμος έχει εκτιμήσει κάποια πράγματα. Δεν πρέπει να λέμε πολλά, αλλά να κάνουμε πράγματα για την ομάδα. Θα δουλέψω σκληρά στην προετοιμασία, όπως όλα τα παιδιά, για να βγάλουμε το 100% για την ΑΕΚ. Τώρα αν εγώ θέλω να κάνω κάτι και ο διπλανός δεν θέλει ή δεν μπορεί, δεν θα φταίω εγώ. Πρέπει να γίνουμε μια οικογένεια. Οι εμπειρότεροι θα προσπαθήσουμε με τον χαρακτήρα που έχουμε ως παίκτες και ως άνθρωποι να μεταδώσουμε κάποια πράγματα στους νεότερους. Εξαρτάται από αυτούς εάν θέλουν να μάθουν από εμάς κάποια πράγματα».

Ο «Τράι» χαίρει της εκτίμησης των ανθρώπων της Ενωσης, οι οποίοι πιστεύουν πως στο πρόσωπό του βρίσκουν μια αξιόπιστη λύση για την άμυνα. Σίγουρα υπάρχουν ερωτηματικά για την ηλικία του και το γεγονός ότι είναι σε αγωνιστική απραξία από τα τέλη Φεβρουαρίου όταν αποχώρησε από την Ανόρθωση. Με την Κυρία του κυπριακού ποδοσφαίρου, έγραψε 35 συμμετοχές στις δύο σεζόν που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Μεγαλονήσου.

Να σημειωθεί τέλος πως η επιλογή της διοίκησης να επανεντάξει στο δυναμικό της ΑΕΚ τον Τραϊνό Δέλλα και τον Νίκο Λυμπερόπουλο έχει να κάνει εν πολλοίς και με την ισορροπία που επιθυμεί να επαναφέρει στα αποδυτήρια της ομάδας. Η εμπειρία τους είναι αδιαμφισβήτητη, επομένως θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.