LIVE SCORES

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Ο Λίνας Κλέιζα στους Ράπτορς!





Λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της 15ης Ιουλίου, ο Λίνας Κλέιζα έκλεισε την πόρτα του Ολυμπιακού και άνοιξε εκείνη του ΝΒΑ. Οι Τορόντο Ράπτορς ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους με τον Λιθουανό φόργουορντ για συμβόλαιο 4ετούς διάρκειας και το μόνο που απομένει είναι η κίνηση των Νάγκετς. Αν δηλαδή θα ισοφαρίσουν την προσφορά των Ράπτορς ή όχι.

Ο Κλέιζα είναι restricted free-agent (σ.σ. όπως και ο Τσίλντρες), που σημαίνει ότι οι Νάγκετς εξακολουθούν να έχουν τα δικαιώματά του. Αν η ομάδα του Ντένβερ θέλει να κρατήσει τον διεθνή φόργουορντ στις τάξεις της θα πρέπει απλά να ισοφαρίσει την προσφορά των Ράπτορς. Και για να αποφασίσει αν θα το κάνει ή όχι έχει διορία επτά ημερών. Ο... χρόνος μετρά από το Σάββατο (10/7), αφού η προσφορά των Ράπτορς θα φτάσει στο Ντένβερ την Παρασκευή.

Οι Ράπτορς ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν με τον Κλέιζα χωρίς να ανακοινώσουν το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας. Σύμφωνα πάντως με το ESPN το deal έκλεισε στα 18,8 εκατομμύρια δολάρια, που σημαίνει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ. Αν οι Νάγκετς προσφέρουν τα ίδια στον Κλέιζα, εκείνος γυρνάει στο Ντένβερ. Αν όχι, πάει στο Τορόντο. Στον Πειραιά, πάντως, δε θα γυρίσει.

“Είμαι ενθουσιασμένος, το Τορόντο είναι μια ωραία πόλη, έχει μια νεανική αθλητική ομάδα και θέλω να μείνω. Δε θέλω να “ματσάρει” την προσφορά το Ντένβερ, θέλω να μείνω εδώ”, είπε ο Λίνας Κλέιζα, φορώντας ένα καπέλο της νέας του ομάδας, λίγο αφού υπέγραψε την προσφορά των Ράπτορς. Αποκάλυψε δε ότι οι Ράπτορς δεν ήταν η μοναδική ομάδα με την οποία συζήτησε. Όσο για την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό; “Ήταν μια καλή εμπειρία. Πέρυσι που έκαναν μια πρόταση που δε μπορούσα να αρνηθώ και ήταν ενδιαφέρον να παίξω στην Ευρώπη”.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό για τον Ολυμπιακό; Αφενός μεν “ξεφορτώνεται” ένα παχυλό συμβόλαιο, αφετέρου δε χάνει τον παίκτη-βαρόμετρο της περσινής χρονιάς, τον πρώτο του σκόρερ στην Ευρωλίγκα. Και δημιουργείται πρόβλημα στις θέσεις των ψηλών αν συνυπολογίσουμε ότι ο Σχορτσανίτης θέλει να ζήσει το american dream στους Κλίπερς και ο Γλυνιαδάκης είναι προ την πόρτας της εξόδου.