LIVE SCORES

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Μπαπτίστα, μύθοι και πραγματικότητα!


Οι Ιταλοί επιμένουν ότι ο Ζούλιο Μπαπτίστα πιάνει… λιμάνι και το gazzetta.gr σε επικοινωνία με το γραφείο του μάνατζερ του παίκτη, Φίγκερ βάζει το θέμα στην πραγματική του βάση

Οι γείτονές μας που δεν φημίζονται για την εγκυρότητα των δημοσιευμάτων τους – ούτε ένα στα δέκα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα- γράφουν και ξαναγράφουν ότι η ομάδα του Πειραιά έχει καταθέσει πρόταση στην Ρόμα για την αγορά του πανύψηλου μεσοεπιθετικού, κάτι το οποίο διαψεύδεται από τον επίσημο Ολυμπιακο.

Ο «Specialist» έψαξε την αλήθεια και πήγε απευθείας στην «πηγή» της πληροφόρησης. Τι πιο έγκυρο από την οικογένεια Φίγκερ που «ελέγχει» τον Ζούλιο Μπαπτίστα εδώ και περίπου μια δεκαετία. Ο επικεφαλής του γραφείου, είναι ο εκ των διασημότερων ατζέντηδων του πλανήτη ονόματι Ζουάν Φίγκερ. Την τελευταία διετία έχει περιορίσει τα ταξίδια λόγω προβλημάτων υγείας –είναι άνω των εβδομήντα ετών- και έχει παραδώσει τα «σκήπτρα» στον γιο του, τον Αντρέ Φίγκερ.

Σε συνομιλία που είχαμε με τον υιό Φίγκερ, μας είπε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για το ενδεχόμενο μεταγραφής του διεθνούς άσου από τους «τζιαλορόσι» στους Πειραιώτες. Ας τα δούμε ένα προς ένα ξεκινώντας από το πιο «καυτό» που είναι βέβαια το κατά πόσο ισχύουν οι αναφορές των ιταλικών ΜΜΕ σχετικά με πρόταση και επικείμενη μεταγραφή στον Ολυμπιακό…


1. «Δε νομίζω να υπάρχει κάποια πρόταση από τον Ολυμπιακό στη Ρόμα. Θα μας είχαν ενημερώσει. Εκτός αν έγινε σήμερα Κυριακή. Τελευταία επικοινωνία που είχαμε με τη Ρόμα ήταν χθες το μεσημέρι και δεν είχαμε τέτοια ενημέρωση».

2. «Ο Ζούλιο παντρεύτηκε στην Ισπανία και βρίσκεται πλέον στο μήνα του μέλιτος σε κάποιον εξωτικό προορισμό με την σύζυγό του. Δεν είναι βέβαια μήνας, αφού την Δευτέρα 2 Αυγούστου πρέπει να παρουσιαστεί στην Τριγκόρια για προπόνηση με τη Ρόμα».

3. «Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα συνεχίσει στη Ρόμα. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο θα ταξιδέψουμε ή εγώ ή ο πατέρας μου στην ιταλική πρωτεύουσα την Παρασκευή και θα συναντηθούμε με τη διοίκηση της Ρόμα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Εκεί θα αποφασιστεί αν θα συνεχίσει ο Ζούλιο στην Ρόμα ή αν θα ψάξουμε για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ενδιαφέρον υπάρχει από αρκετές ομάδες αλλά για την ώρα είναι μονάχα προφορικό. Αν δεν ξεκαθαρίσουμε με τη Ρόμα δεν μπορούμε να δεχτούμε επίσημες προτάσεις. Τόσο εμείς όσο και οι συνεργάτες μας σε Ισπανία και Ιταλία έχουμε κάνει κάποιες επαφές αλλά πρώτα θα ξεκαθαρίσει με τη Ρόμα και μετά θα μπούμε σε πιο ουσιαστικές συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους».

4. «Ξέρουμε ότι έχει αλλάξει η ιδιοκτησία στον Ολυμπιακό. Είχαμε καλές σχέσεις με την προηγούμενη διοίκηση, έχουμε και με τη νέα. Ξέρουμε τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς που ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή. Γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του τον Ντουντού Σεαρένσε, τον Ντιόγκο και πως τις τελευταίες μέρες πήρε σπουδαίους παίκτες από μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Ριέρα, Ρόμενταλ και Ιμπαγάσα προσθέτουν ποιότητα στο ήδη πολύ ποιοτικό ρόστερ. Ελπίζουμε να προχωρήσουμε σε κάποια συνεργασία με τη νέα διοίκηση του Ολυμπιακού, είτε με τον Μπαπτίστα είτε με κάποιον από τους άλλους παίκτες μας».

5. «Δεν έχουμε μιλήσει με τον Ζούλιο για τον Ολυμπιακό. Αν δεν ξεκαθαρίσουμε με τη Ρόμα και αν δεν έχουμε στα χέρια μας κάποια πρόταση δεν μπορούμε να βάζουμε στο κεφάλι του παίκτη πράγματα τα οποία δεν έχουν προχωρήσει. Υπομονή μια εβδομάδα και θα ξέρουμε τι θα γίνει με τον Ζούλιο. Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλο κλαμπ, γνωστό στην Ευρώπη με πολύ καλή παρουσία τα τελευταία χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ».