LIVE SCORES

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Στον τελικό η Ολλανδία!





Μετά από 32 ολόκληρα χρόνια, η Ολλανδία θα βρεθεί ξανά σε τελικό Παγκοσμίου, με στόχο να το κατακτήσει για πρώτη φορά! Οι «οράνιε» νίκησαν με 3-2 την αξιόμαχη Ουρουγουάη σε ένα χορταστικό παιχνίδι. Ο Φαν Μπρόνκχορστ άνοιξε το σκορ, ο Φορλάν ισοφάρισε όμως τα τέρματα των Σνάιντερ και Ρόμπεν έγειραν την πλάστιγγα. Απλά μείωσε στις καθυστερήσεις ο Περέιρα.

Χωρίς να είναι καλύτερη η Ολλανδία, πήρε το προβάδισμα στο 18' με το καταπληκτικό γκολ του Φαν Μπρόνκορστ, ο οποίος μεταξύ σέντρα και περιοχής των Ουρουγουανών, από πλάγια αριστερά, έπιασε το βολέ κι έστειλε τη μπάλα στο παράθυρο του Μουσλέρα που ήταν αδύνατο να αντιδράσει. Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε. Η ομάδα του Ταμπάρες ήταν εκείνη που ζητούσε περισσότερο το γκολ, απ΄ ότι οι "οράνιε", οι παίκτες της οποίας, τουλάχιστον, στα πρώτα 45 λεπτά δεν ήταν σε καλή βραδιά.

Η Ουρουγουάη έφτασε τελικά στην ισοφάριση στο 41'. Ο Ντιέγκο Φορλάν έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, κάθετα προς την εστία του Στεκέλενμπουργκ, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Βλέποντας την ομάδα του να μην λειτουργεί σωστά στη μεσαία γραμμή, ο Φαν Μάρβικ έριξε στο ματς στην επανάληψη τον Φαν Ντερ Φάαρτ αντί του Ντε Ζέου. Η πρόθεση του Ολλανδού ομοσπονδιακού να παίξει πιο επιθετικά η ομάδα του ήταν σαφής, ωστόσο, η ομάδα που "άγγιξε" πρώτη το γκολ ήταν η Ουρουγουάη. Από λάθος γύρισμα ο Στεκέλενμπουργκ επιχείρησε να διώξει η μπάλα κόντραρε στον Καβάνι και στην άδεια από τερματοφύλακα εστία ο Α. Περέιρα επιχείρησε να σκοράρει. Ο Φαν Μπρόνκχορστ, όμως, ήταν εκεί και έδιωξε σε κόρνερ...

Η μεγάλη ευκαιρία για την Ολλανδία ήρθε στο 68΄ με τον Μουσλέρα να απομακρύνει το σουτ του Φαν Ντερ Φάαρτ και στο "ριμπάουντ" ο Ρόμπεν αστόχησε απελπιστικά. Ο άνθρωπος που πήρε...από το χέρι τους "οράνιε" με τη Βραζιλία, ο Γουέσλι Σνάιντερ "κτύπησε" και πάλι στο 70'. Ο άσος της Ιντερ έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο πόδι Ουρουγουανού, άλλαξε πορεία και κατέλησε στη γωνία του Μουσλέρα (1-2).

Τρία λεπτά αργότερα, από σέντρα του Κάιτ και κεφαλιά του Ρόμπεν η μπάλα βρήκε το δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-3. Το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε με τέρμα του Μ.Περέιρα στις καθυστερήσεις (92').

Στατιστικά
2 Γκολ 3
6 Σουτ στο τέρμα 7
6 Αστοχα σουτ 4
16 Φάουλ (κατά) 15
4 Κόρνερ 5
4 Οφσάιντ 5
2 Κίτρινες 3
0 Κόκκινες 0
47% Κατοχή μπάλας 53%
Θεατές: 62.479

MVP ο Σνάιντερ
Ο Γουέσλι Σνάιντερ πάει να καταρρίψει ένα ασύλληπτο ρεκόρ. Να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που μέσα σε μία χρονιά θα σηκώσει τα 4 κορυφαία τρόπαια. Εχει πάρει ήδη το νταμπλ στην Ιταλία και το Τσάμπιονς Λιγκ με την Ιντερ, ενώ την Κυριακή θα προσπαθήσει να σηκώσει και το βαρύτιμο τρόπαιο του 19ου παγκοσμίου κυπέλλου.

Ο άσος των "νερατζούρι" με το γκολ που πέτυχε απόψε επί της Ουρουγουάης άνοιξε το δρόμο για τη νίκη των "οράνιε", έφτασε τα 5 στη διοργάνωση και απόλυτα δικαιολογημένα αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.