LIVE SCORES

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

«Χιλιόμετρα κάναμε πάλι...»





ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΡΟΖΟΓΛΟΥ

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να παίζει για πρώτη φορά με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ, αλλά για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και γενικά την οικογένεια του «δικέφαλου» η Ολλανδία είναι μία πολύ γνώριμη χώρα

Από τα παιχνίδια με την Αϊντχόφεν στις αρχές των ‘00s, όταν για πρώτη οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βρήκαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το γήπεδο του Αγιαξ, μέχρι τις προετοιμασίες των δύο προηγούμενων ετών που έγιναν στο Αρνεμ, αλλά και το περσινό κάζο με τη Χίρενφεϊν. Στο γνώριμό τους λοιπόν Αμστερνταμ θα βρεθούν απόψε το βράδυ περισσότεροι από 3.000 φίλοι του ΠΑΟΚ.

Ο κύριος όγκος αυτών που κινήθηκαν αεροπορικώς έφτασε χθες στην Ολλανδία, ενώ από το βράδυ άρχισαν να φτάνουν και οι πρώτες οδικές εκδρομές. Επισήμως ο ΠΑΟΚ πήρε 2.800 εισιτήρια, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι στα χέρια των οπαδών του «δικέφαλου» υπάρχουν πολύ περισσότερα, αρκετά εκ των οποίων είναι σε θύρες διαφορετικές από αυτές που είναι στο ένα πέταλο, όπου και θα καθίσουν οι Ελληνες φίλαθλοι.

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι ομογενείς από την Ολλανδία, αλλά και τη Γερμανία, προμηθεύτηκαν εισιτήρια κι αυτό που ανησυχεί τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ είναι να μην τους επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο εάν έχουν μαζί τους διακριτικά. Μα είναι δυνατόν να πάνε σε τέτοιο παιχνίδι χωρίς ένα κασκόλ ή μία μπλούζα της ομάδας;

Η ολλανδική αστυνομία πάντως έχει προειδοποιήσει σχετικά τον ΠΑΟΚ για την αυστηρότητα με την οποία πρόκειται να αντιμετωπίσει όσους δεν συμμορφωθούν. Το θέμα των εξτρά εισιτηρίων, αλλά και της γενικότερης παρουσίας των φιλάθλων του ΠΑΟΚ απασχολεί τη διοίκηση και θα αποτελέσει και θέμα συζήτησης στη σημερινή σύσκεψη με τους ανθρώπους της UEFA, αλλά και του Αγιαξ.

Γεύμα και σύσκεψη

Φουλ είναι το σημερινό πρόγραμμα για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, καθώς από το πρωί θα ξεκινήσουν με την καθιερωμένη σύσκεψη με τους διοργανωτές και την UEFA και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το μεσημεριανό γεύμα που θα παραθέσει η διοίκηση του Αγιαξ. Τον ΠΑΟΚ θα εκπροσωπήσουν μέλη της διοίκησης, αλλά και ο γενικός διευθυντής Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

Εισιτήρια και στη Θεσσαλονίκη

Ελάχιστα είναι πλέον τα εισιτήρια που έχουν απομείνει για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ στο γήπεδο της Τούμπας την επόμενη Τετάρτη 4 Αυγούστου. Και χθες αρκετοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στην Τούμπα και προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους για το μεγάλο παιχνίδι, που θα είναι και το πρώτο επίσημο ματς της φετινής σεζόν στη Θεσσαλονίκη.

Πήραν... γερή δόση από το «Αμστερνταμ Αρένα»

Χθες το είδαν από έξω, αλλά σήμερα πήραν μία πραγματικά γερή δόση από «Αμστερνταμ Αρένα» όλα τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ. Η προπόνηση της ομάδας στο γήπεδο του Αγιαξ έδωσε σε όλους την ευκαιρία να μπουν στο γήπεδο και να το απολαύσουν, ελπίζοντας ότι σήμερα το βράδυ, εκτός από το να θαυμάζουν το στάδιο, θα έχουν λόγο να κάνουν και κάτι ανάλογο με την ομάδα τους.

Πολύ ξενύχτι και κούραση...

Πολλή δουλειά και αρκετό ξενύχτι έπεσε στο τεχνικό επιτελείο του ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες. Τηλέφωνα και dvd πήραν φωτιά, αλλά δεν υπήρχε και άλλη επιλογή. Οι ημέρες που μεσολαβούσαν από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα ήταν ελάχιστες και γι' αυτό έγινε μάχη με το χρόνο προκειμένου να προλάβουν να είναι έτοιμοι για την αποψινή μάχη.

Πρεμιέρα για «Ζαγόρ»

Το σημερινό παιχνίδι είναι πολύ ιδιαίτερο για όλους. Για όλο τον ΠΑΟΚ, που ύστερα από χρόνια θα βρει απέναντί του μία ομάδα με τεράστιο όνομα και ιστορία. Είναι το ντεμπούτο του Παύλου Δερμιτζάκη στον πάγκο της ομάδας, αλλά και ως προπονητή στην Ευρώπη, είναι όμως και το πρώτο πραγματικά μεγάλο παιχνίδι που θα δώσει ο ΠΑΟΚ επί ημερών Θόδωρου Ζαγοράκη (φωτό). Κι αυτή είναι σημαντική ιδιαιτερότητα που ισχύει και για τον Ζήση Βρύζα. Και μαζί μία, ηθική, σε πρώτη φάση, δικαίωση των προσπαθειών τους.