LIVE SCORES

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Το επίσημο «αντίο» του Πέκοβιτς





Ο Νίκολα Πέκοβιτς λέει «αντίο» στον Παναθηναϊκό, «αντίο» και στη χώρα μας και παίρνει τον δρόμο των ΗΠΑ. Ο Μαυροβούνιος άσος φέρεται να δήλωσε στα σερβικά ΜΜΕ (www.vesti-online.com) πως «έπειτα από δυο εκπληκτικές σεζόν στον Παναθηναϊκό», ήρθε η ώρα για το βήμα παραπάνω, το οποίο θα κάνει με τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς.

Ο «Πέκο» θα υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και οι αποδοχές του υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 15 εκατομμύρια δολάρια. Οσο για τον Παναθηναϊκό, θα κερδίσει περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια, επειδή δεν έκλεισε τον δρόμο στον Μαυροβούνιο.

«Θεωρώ ότι ο κάθε παίκτης έχει την επιθυμία και τη φιλοδοξία να κάνει το επιπλέον βήμα στη καριέρα του και για μένα ήρθε αυτή η ώρα. Θέλω να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, το ΝΒΑ» φέρεται να τόνισε ο Πέκοβιτς.

«Πέρασα δύο εκπληκτικές σεζόν στο Παναθηναϊκό. Έμαθα πάρα πολλά και βελτιώθηκα περισσότερο ως παίκτης αλλά θέλω να κάνω ένα βήμα παραπάνω. Η Μινεσότα μου έκανε μια πρόταση που με τίποτα δεν μπορούσα ν' αρνηθώ και την προσεχή σεζόν θα μετακομίσω στο ΝΒΑ», συνέχισε ο πρώην πια «πράσινος», που σύντομα θα πάρει το αεροπλάνο για τις ΗΠΑ, ώστε να υπογράψει.

Ωστόσο ο ίδιος εξήγησε πως «θα επιστρέψω πάρα πολύ σύντομα γιατί θέλω να είμαι παρών στη προετοιμασία της εθνικής μου ομάδας, που ξεκινάει τη Κυριακή. Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα μετακομίσω μόνιμα για να ενσωματωθώ στη νέα μου ομάδα».

Επίσης, λιθουανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρίσκεται στο στόχαστρο και της Αρμάνι Μιλάνο. Πάντως, ο 34χρονος άσος έχει ξεκαθαρίσει πως θα περιμένει την απάντηση του Παναθηναϊκού, προτού πάρει την απόφασή του.