LIVE SCORES

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΑΡΗΣ - Λαζαρίδης: «Η φετινή προετοιμασία ξεχωρίζει»





Τη δυνατότητα να πάρουν πολύτιμες ανάσες, στο διήμερο ρεπό με το οποίο τους επιβράβευσε ο Κούπερ, είχαν οι ποδοσφαιριστές του Άρη μετά το εξαντλητικό πρόγραμμα του πρώτου σταδίου προετοιμασίας.

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, Νίκος Λαζαρίδης, μιλώντας στον «Άρης FM» τόνισε: «Το διήμερο ρεπό ήταν μία πολύ καλή παρένθεση μετά από την τόσο σκληρή προετοιμασία που κάναμε. Η ομάδα τα πήγε πολύ καλά γενικά, αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τη Ρούμπιν Καζάν που ήμασταν εμφανώς καταβεβλημένοι, αλλά γι' αυτό γίνονται αυτά τα παιχνίδια, για να διορθώνεις τα λάθη σου» ανέφερε αρχικά ο 31χρονος ενώ για του επιμέρους τομείς που δούλεψε η ομάδα στην Αυστρία σημείωσε: «Στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας μας ο προπονητής έδωσε βάση στη φυσική κατάσταση, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό, ώστε μετά να έχουμε αντοχές στα παιχνίδια.

Μου άρεσε αυτό το κομμάτι και ο τρόπος που ασκηθήκαμε στη φυσική κατάσταση. Έχω κάνει πολλές προετοιμασίες, αλλά αυτή ήταν διαφορετική και γι' αυτό ο Έκτορ Κούπερ είναι μεγάλος προπονητής και ξεχωρίζει.

Το κλίμα είναι πολύ καλό και είμαστε πραγματικά σαν οικογένεια. Όσο για το πώς θα εγκλιματιστούμε, θεωρώ ότι σταδιακά θα βρούμε την κατάλληλη χημεία και με την πάροδο των ημερών, θα πηγαίνουμε όλο και καλύτερα.

Θεωρώ ότι με τις συνεχείς προπονήσεις, νέοι και παλιοί ποδοσφαιριστές θα γίνουν "ένα". Με την Ομόνοια, για παράδειγμα, η ομάδα έδειξε πως έχει να βγάλει πολλά στη συνέχεια και πως αρχίζει να "δένει"».

Επικεντρώνοντας στην φιλική αναμέτρηση με την Ομόνοια ο Νίκος Λαζαρίδης σχολίασε για την συνολική απόδοση: «Όταν έχεις καλή τακτική σαν ομάδα και προσθέσεις την πίεση, αυτομάτως αλλάζεις επίπεδο. Εμείς πιέσαμε, κλείσαμε όλους τους χώρους, δημιουργήσαμε ευκαιρίες και πετύχαμε γκολ. Θεωρώ ότι σε δέκα ημέρες η ομάδα θα παίζει αυτοματοποιημένο ποδόσφαιρο», για να συμπληρώσει: «Θα είμαστε έτοιμοι για το πρώτο μας παιχνίδι, γι' αυτό άλλωστε ξεκινήσαμε και τόσο νωρίς την προετοιμασία. Πρέπει να περάσουμε νικηφόρα το πρώτο ματς και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στη συνέχεια. Τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες και με τη σκληρή δουλειά που καταβάλλουμε, η ομάδα θα είναι έτοιμη» ενώ σε προσωπικό επίπεδο συμπλήρωσε: «Νιώθω πάρα πολύ καλά που βρίσκομαι στον Άρη. Υπάρχει, βέβαια, μεγάλη κόπωση, αλλά έχω πολλά να δώσω. Θα βρω σταδιακά το πρόσωπό μου, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες».

Για τον Ντανιέλ Τσέζαρεκ τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά από την κοινή τους θητεία στον Αστέρα Τρίπολης τόνισε: «Νομίζω πως σύντομα θα είναι έτοιμος, γιατί ξέρει το ελληνικό Πρωτάθλημα. Όλοι χρειάζονται φυσικά χρόνο προσαρμογής, αλλά δεν νομίζω ότι θα του πάρει πολύ καιρό, γιατί βρίσκεται ήδη επτά χρόνια στην Ελλάδα».

Η υποδοχή της αποστολής στην Κύπερο από μέλη του Super-3 ήταν κάτι για το οποίο ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έκανε ιδιαίτερη αναφορά: «Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα και δεν το περίμενα. Μόλις τους είδα, ανατρίχιασα. Ο Άρης έχει παντού λαό που του δίνει δύναμη για τη συνέχεια».

Με τρεις κλείνει το ρόστερ

Οι τελευταίες «πινελιές» αναμένεται να μπουν στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Οι άνθρωποι του Άρη πραγματοποιούν καθημερινά επαφές ώστε να οριστικοποιήσουν τις κινήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες οι «κίτρινοι» θα κινηθούν για την απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών ώστε να «γεμίσει» το ρόστερ μέχρι την επίσημη πρεμιέρα (29.07). Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έκανε συγκεκριμένες εισηγήσεις για την απόκτηση ενός επιθετικού, ενός μέσου και ενός τερματοφύλακα που θα πλαισιώνει τους υπάρχοντες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα για τις δύο πρώτες περιπτώσεις προβάδισμα φαίνεται να έχουν ο Άρκα και Τζόνσον. Μεταξύ άλλων ως υποψήφιος μεταγραφικός στόχος, σύμφωνα με δημοσίευμα του "football.fr", παρουσιάζεται ο Άγγελος Χαριστέας ο οποίος με πρόσφατες δηλώσεις του διέψευσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναχωρεί για Ελβετία

Στην Ελβετία θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας του Άρη. Οι «κίτρινοι» θα πραγματοποιήσουν μία προπόνηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το απόγευμα του Σαββάτου (10.07), μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας εμφάνισης. Την επόμενη μέρα (Κυριακή 11.07) η αποστολή θα αναχωρήσει με προορισμό την Ελβετία, εκεί που πρόθεση του Έκτορ Κούπερ είναι δώσει δύο φιλικά. Ο Αργεντίνος τεχνικός στο διάστημα μίας εβδομάδας που θα παραμείνει η ομάδα στην κεντρική Ευρώπη, θέλει να δουλέψει στον τομέα της τακτικής. Άλλωστε αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο ζήτησε από την διοίκηση να ολοκληρώσει το δυνατόν συντομότερο τις κινήσεις ώστε να δουλέψει έχοντας όλους τους παίκτες στην διάθεσή του.

Σύμφωνα με την Πορτογαλική "Record" ο Άρης θα τεθεί αντιμέτωπος της Μπενφίκα στις 13.07 στη Νιόν. Οι προσπάθειες για να πραγματοποιηθεί ένα ακόμα δυνατό φιλικό στις 16.07 συνεχίζονται και αναμένεται τις επόμενες μέρες να υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.