LIVE SCORES

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

«Πάντσερ» για φίλημα, Αργεντινή για κλάματα!





Οι Γερμανοί είναι εδώ και πλέον είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ! Τα «πάντσερ» φιλοδώρησαν με τέσσερα τέρματα τον Μέσι και την παρέα του και πέρασαν πανηγυρικά στα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Μετά τους Άγγλους και η Αργεντινή υποτάχθηκε στην ομάδα του Γιόακιμ Λεβ που βάζει πλέον «πλώρη» για την κορυφή του κόσμου. Τα «πάντσερ» έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους από την αρχή του παιχνιδιού.

Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Σβαϊνστάιγκερ εκτέλεσε φάουλ από την αριστερή πτέρυγα,, ο Μίλερ έπιασε στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα και βρίσκοντας ίσα-ίσα τη μπάλα

με το κεφάλι πέτυχε το 1-0. Το συγκρότημα του Μαραντόνα παρότι βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, έκανε αισθητή την παρουσία της από το 25ο λεπτό κι έπειτα, απειλώντας με ένα φάουλ του Μέσι και ένα επικίνδυνο σουτ του Ιγκουαΐν μέσα από την περιοχή που δυσκόλεψε τον Νόιερ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Αργεντινοί έδειξαν τα σημάδια ζωής που απαιτούνται όταν ελπίζεις ότι θα ανατρέψεις την κατάσταση. Η Γερμανία όμως τους χάλασε τα σχέδια, αφού ακόμη και όταν δέχθηκε κάποιες «απειλές», είχε τον τρόπο να «αναχαιτίσει» τις προσπάθειες των αντιπάλων.

Στο 68ο λεπτό, ο Μίλερ έβγαλε κάθετη πάσα στον Ποντόλσκι, ο οποίος μέσα από την περιοχή έστρωσε παράλληλα στον Κλόζε και ο έμπειρος επιθετικός ευστόχησε προ κενής εστίας για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Οι Γερμανοί όμως δεν σταμάτησαν εκεί.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Σβαϊνστάιγκερ έκανε άνω- κάτω την άμυνα της Αργεντινής, έστρωσε στον Φρίντριχ και αυτός με πλασέ από την μικρή περιοχή σημείωσε το τρίτο τέρμα της ομάδας του. Η Αργεντινή δεν μπορούσε να αντιδράσει και πλέον όλοι περίμεναν το τελικό σκορ.

Ο Μίροσλαβ Κλόζε έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το τέταρτο της ομάδας του ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση της ομάδας του. Να σημειωθεί ότι ο επιθετικός της Μπάγερν έφτασε τα τέσσερα γκολ στη διοργάνωση, όσα και ο Μίλερ, και τα 14 συνολικά σε Παγκόσμια Κύπελλα φτάνοντας τον Γκερτ Μίλερ στην 2η θέση, ενώ απέχει μόλις ένα από τον Ρονάλντο που είναι στην κορυφή με 15.

Επόμενος «σκόπελος» για την ομάδα του Λεβ θα είναι μία εκ των Ισπανία ή Παραγουάη, οι οποίες θα αναμετρηθούν σε λίγη ώρα(21:30) στο «Ellis Park» του Γιοχάνεσμπουργκ στον αγώνα που θα κλείσει τη φάση των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.