LIVE SCORES

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Βιτόλο: "Στόχος η διαρκής βελτίωση"





Η διαρκής βελτίωση που θα τον οδηγήσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας όπως του αξίζει είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ, όπως τόνισε ο Βίτορ Βιτόλο στο περιθώριο της προετοιμασίας του Δικεφάλου στο Μπρικενάου.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο Champions League, προειδοποιώντας ότι καμία ομάδα δεν θα έχει εύκολο έργο απέναντι στους θεσσαλονικείς, ενώ μίλησε και για την αλλαγή προπονητή, εξηγώντας ότι ο Μάριο Μπερέτα έχει την ίδια φιλοσοφία με τον Φερνάντο Σάντος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:
Για τους πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη: "Ο ΠΑΟΚ θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, είτε για την Ζενίτ, είτε για την Ντιναμό Κιέβου, είτε για τη Φενερμπαχτσέ, είτε για τον Αγιαξ, είτε για την Μπράγκα. Οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες μπορεί να έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως, πολύ θα ήθελα να δω τι αντίδραση θα έχουν, όταν θα κληθούν να αγωνιστούν εναντίον του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας…".

Για τη δύναμη της έδρας της Τούμπας: "Ο ΠΑΟΚ είναι ευρέως γνωστός, όχι μόνο για τους παίκτες του, αλλά και για τον πολυπληθή κόσμο του. Και όταν η ομάδα δεν έχει μαζί της αυτό τον κόσμο, της είναι πιο δύσκολο να φθάσει στη νίκη. Γιατί ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ συνιστά έναν επιπλέον παίκτη για την ομάδα μας".

Για το στόχο του ΠΑΟΚ την ερχόμενη σεζόν: "Η ομάδα μας συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της Ελλάδας. Συνεπώς, είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε μια από τις πρώτες θέσεις της τελικής βαθμολογίας. Επιπλέον, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κάθε αντίπαλος θα μας αντιμετωπίζει διαφορετικά και θα επιδιώκει να μας κερδίσει.

Στόχος μας ακόμη είναι η διαρκής βελτίωση. Κάθε ματς πρέπει να το βλέπουμε ξεχωριστά και να το κερδίζουμε. Φυσικά και είναι σημαντικό να κερδίζεις όλα τα ματς, ντέρμπι και μη".

Για την αλλαγή προπονητή: "Ο Φερνάντο Σάντος ήταν πολύ σημαντικός για τον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής αποχώρησε, όμως, και αυτό πλέον που είναι σημαντικό, είναι να βοηθήσουμε όλοι εμείς οι παίκτες τον Μάριο Μπερέτα. Κι εκείνος ήρθε στον ΠΑΟΚ για να βοηθήσει την ομάδα να ανέβει ακόμη πιο ψηλά. Και απ’ ότι έχω αντιληφθεί από την εξέλιξη της προετοιμασίας, ο Μπερέτα έχει την ίδια φιλοσοφία με τον Σάντος".

Για την αξία του οικογενειακού κλίματος στην ομάδα: "Οταν ο ΠΑΟΚ δεν έχει το οικογενειακό κλίμα, δεν έχει τίποτα. Δεν θα μπορούσε να κερδίσει έστω ένα παιχνίδι, αν αυτό που τον χαρακτήριζε δεν ήταν το οικογενειακό κλίμα. Αυτό συμβαίνει σε όλες ομάδες, ακόμη και στη Ρεάλ και στην Μπαρτσελόνα".

Για το γεγονός ότι ο ίδιος συμμετέχει από την αρχή της προετοιμασίας: "Είναι σημαντικό να μετέχεις από την αρχή της προετοιμασίας, γιατί γνωρίζεις καλά ποιες είναι ακριβώς οι απαιτήσεις του προπονητή, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Επιπλέον, `δένεσαι` πιο αρμονικά με τους συμπαίκτες σου. Αλλά τα οφέλη είναι ακόμη περισσότερα, αφού εξασφαλίζεις ακόμη περισσότερη ενέργεια και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Και αυτό είναι που προσωπικά χρειάζομαι πολύ, αφού γνωρίζω ότι η νέα αγωνιστική περίοδος που έρχεται, θα είναι ακόμη πιο δύσκολη και πιο απαιτητική από την περασμένη".