LIVE SCORES

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Ο Σπανούλης στον Πειραιά!





Η «βόμβα» έσκασε! Ο Βασίλης Σπανούλης υπέγραψε τριετές συμβόλαιο στον Ολυμπιακό δίνοντας τέλος στο πιο πολυσυζητημένο σίριαλ του φετινού καλοκαιριού! Ο 28χρονος γκαρντ συναντήθηκε με τη διοίκηση των Ερυθρόλευκων και πήρε τη δυσκολότερη απόφαση της καριέρας του: Να αφήσει τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό για να ηγηθεί της ομάδας του Ντούσαν Ιβκοβιτς!

Το τελευταίο επεισόδιο του πολύκροτου σίριαλ «παίχθηκε» σήμερα (11/7) στα γραφεία, όπου εδρεύουν οι επιχειρήσεις της οικογένειας Αγγελόπουλου στην περιοχή του Συντάγματος. Εχοντας πάρει την απόφασή του ο Λαρισαίος γκαρντ έδωσε τα χέρια με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο υπογράφοντας τριετή συμφωνία, η οποία θα του αποφέρει περισσότερα από 7 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση, πάντως, ήταν περίπλοκη και προτού να ολοκληρωθεί η συμφωνία έγιναν αρκετές ανατροπές, που έκαναν τον Σπανούλη να μοιάζει με... εκκρεμές που πραγματοποιούσε ταλαντώσεις μεταξύ Παναθηναϊκού, της ομάδας στην οποία αγωνίστηκε επί τέσσερα χρόνια και Ολυμπιακού, της ομάδας που έθεσε ως βασική προτεραιότητα στον μεταγραφικό σχεδιασμό της την υπογραφή του σπουδαίου περιφερειακού.

Για την υπόθεση του Σπανούλη έχουν χυθεί... τόνοι μελάνι, ωστόσο «κλειδί» αποδείχθηκε η παρέμβαση του ίδιου του Ντούσαν Ιβκοβιτς. Βλέποντας το θέμα να έχει «παγώσει» επικίνδυνα, ο «Ντούντα» επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διεθνή γκαρντ την περασμένη Πέμπτη (8/7) και αφού τον καθησύχασε ότι όλα θα πάνε καλά, έβαλε τα δυνατά του για να πείσει τους αδελφούς Αγγελόπουλους να ενεργοποιήσουν την προσφορά τους, ώστε το σίριαλ να τελειώσει με την υπογραφή του παίκτη.

Το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του!

Φεύγοντας από τον Παναθηναϊκό, ο Σπανούλης αφήνει πίσω του τέσσερις τίτλους πρωταθλητή Ελλάδος, τρία τρόπαια Κυπελλούχου Ελλάδος και την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ενώ κάνοντας «reset» στην καριέρα του, πηγαίνει στον Ολυμπιακό για να διεκδικήσει αυτό που οι Ερυθρόλευκοι κατέκτησαν για τελευταία φορά το 1997 και έκτοτε τούς έχει γίνει καημός: Το ελληνικό πρωτάθλημα και φυσικά νέες διακρίσεις στην Ευρωλίγκα.

Στα δύσκολα πρώτα βήματά του στον Ολυμπιακό θα έχει τη συμπαράσταση του στενού φίλου του Γιάννη Μπουρούση, με τον οποίο είναι συνοδοιπόροι από το 2005 στην Εθνική Ελλάδος, αλλά αντίπαλοι στο παρκέ του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ στα ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.

Οσον αφορά τη διοίκηση του μπασκετικού Ολυμπιακού; Ελάχιστες ημέρες μετά την αποχώρηση του Λίνας Κλέιζα προχωρεί στην κίνηση – ματ κερδίζοντας το επικοινωνιακό παιχνίδι και (κυρίως) την έξωθεν καλή μαρτυρία, η οποία ακροβατούσε σε τεντωμένο σχοινί. «Τώρα είσαι στον Ολυμπιακό. Βάλε τα δυνατά σου», είπαν τα δύο αδέλφια στον Σπανούλη και έκλεισαν τη συμφωνία αποκτώντας τον έναν εκ των δύο κορυφαίων παικτών του βασικού ανταγωνιστή τους Παναθηναϊκού.