LIVE SCORES

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

«Καλύπτω εγώ για Γκαλάς!»





Στο δρόμο που χάραξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όταν είχε προσφερθεί να καλύψει ο ίδιος το ποσό που απαιτούταν για την πρόσληψη του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, δείχνει να βαδίζει ο Νικόλας Πατέρας στην υπόθεση της μεταγραφής του Γουίλιαμ Γκαλάς.
Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Γόντικα και του πρότεινε να καλύψει ο ίδιος το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ ετησίως που είναι και η διαφορά που χωρίζει την προσφορά των «πράσινων» από τις απαιτήσεις του Γάλλου κεντρικού αμυντικού.

Η συγκεκριμένη πρόταση, μάλιστα, επισημοποιήθηκε λίγο αργότερα και γραπτά, αφού ο Πατέρας έστειλε φαξ στα γραφεία της ΠΑΕ, με παραλήπτη τον Αντιπρόεδρό της και στο οποίο επαναλαμβάνει τα όσα είχαν συζητήσει.

Στην επιστολή, ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού τονίζει ότι είναι διατεθειμένος να καλύψει τη διαφορά που χωρίζει την ομάδα από τον Γκαλάς, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν παίκτη για την απόκτηση του οποίου έχουν ενδιαφερθεί και στο παρελθόν οι «πράσινοι», με την προϋπόθεση όμως να μην αποδυναμωθεί η ομάδα με την παραχώρηση κάποιου βασικού ποδοσφαιριστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό που προσφέρει ο Πατέρας για να επιτευχθεί η απόκτηση του Γκαλάς (ενάμισι εκατομμύριο ευρώ σε βάθος τριετίας), είναι περίπου το διπλάσιο από αυτό που θα έδινε, αν έπαιρνε μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ (800 χιλιάδες).

Από εδώ και πέρα, αναμένεται η επίσημη αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσει την έναρξη ενός νέου κύκλου αντιπαραθέσεων και εσωστρέφειας ανάμεσα στους μεγαλομετόχους.