LIVE SCORES

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

DUCATI MARLBORO – Να αρχίσει την αντεπίθεση






Μετά την κατάκτηση του πρώτου βάθρου τη φετινή σαιζόν στον προηγούμενο αγώνα στο Άσεν, οι αναβάτες της Ducati είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τα κορυφαία αποτελέσματα, τα οποία θα αντιπροσωπεύουν την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα τον τελευταίο καιρό. Επόμενη στάση για τις κόκκινες μοτοσικλέτες; Ο αγώνας της Καταλονίας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Κέισι Στόνερ ήταν αυτός που χάρισε στην ιταλική ομάδα το πρώτο φετινό πόντιουμ με την τρίτη θέση στην Ολλανδία, με τον Αυστραλό να θέλει πολύ να γίνει… μόνιμος κάτοικος από δω και πέρα. «Έχω κάνει μερικούς φανταστικούς αγώνες στο Μοντμελό στο παρελθόν και άλλους όχι τόσο καλούς, αλλά γενικά έχω καλές αναμνήσεις», σχολίασε ο Στόνερ.

Ο αναβάτης της Ducati κέρδισε το 2007 στη Βαρκελώνη, ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια τερμάτισε τρίτος: «Ελπίζω να καταφέρουμε να λύσουμε τα θέματα που έχουμε συνήθως εκεί και να είμαστε ανταγωνιστικοί, γιατί σταδιακά γινόμαστε καλύτεροι, αλλά πρέπει να αρχίσουμε να μαζεύουμε τα αποτελέσματα για να το δείξουμε. Θα είναι ωραίο να αρχίσουμε να το κάνουμε αυτό εδώ».

Και κατέληξε: «Ο σχεδιασμός είναι πολύ ωραίος, είναι αρκετά κλασσικός, αλλά μερικές φορές με τη μοτοσικλέτα μας έχουμε παλέψει να βρούμε πρόσφυση εκεί. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το λύσουμε αυτό φέτος και ελπίζω να το διασκεδάσουμε γιατί συνήθως έχουμε πολύ ανταγωνισμό εκεί».

Ο team manager της Ducati Βιτοριάνο Γκουαρέσκι πιστεύει ότι το αποτέλεσμα του Στόνερ στο Άσεν ήταν η ώθηση που χρειαζόταν και είναι αισιόδοξος για πρόοδο στην Καταλονία: «Η Βαρκελώνη μας φέρνει στο τέλος τριών διαδοχικών αγώνων, κατά τη διάρκεια των οποίων δουλέψαμε πολύ στο στήσιμο της GP10 και με τους δύο αναβάτες μας».

Για να προσθέσει: «Ειδικά ο Στόνερ χρειαζόταν να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του με το νέο εμπρός μέρος και ήταν ικανοποιημένος με την πρόοδο που κάναμε στο Άσεν. Στην Καταλονία, όπου υπάρχουν αρκετές μακριές, επίπεδες στροφές, θα είναι σημαντικό να χτίσουμε σε αυτό που έχουμε βρει ως τώρα, όπως και να βρούμε και καλή πίσω πρόσφυση».