LIVE SCORES

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

GRAND PRIX Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ – Το κρυφτό, το νέο κομμάτι και οι αναβαθμίσεις





Οι ελεύθερες δοκιμές ολοκληρώθηκαν στο Σίλβερστοουν με τη Red Bull να κερδίζει τις εντυπώσεις και να δείχνει ότι έχει τη δύναμη και την ταχύτητα να επιβληθεί των αντιπάλων της. Η McLaren παίζοντας απόλυτα εντός έδρας και με αρκετές αναβαθμίσεις στα μονοθέσιά της απογοήτευσε (ή έπαιξε κρυφτό), ενώ σε καλή θέση φαίνεται να είναι η Ferrari, τουλάχιστον για μια θέση στο βάθρο.

έβαια, τα σπουδαία ξεκινούν από αύριο, αφού στις κατατακτήριες δοκιμές θα σχηματίσουμε σαφή άποψη αναφορικά με τη δυναμική των ομάδων. Πάμε να δούμε τι είπαν κάποιοι από τους μονομάχους της Μεγάλης Βρετανίας.

Μαρκ Γουέμπερ – Red Bull – 1η θέση
«Ήταν μια αρκετά καλή μέρα, εκτός από το ηλεκτρικό πρόβλημα στο τέλος, που ήταν κρίμα γιατί χάσαμε μερικούς γύρους. Το μονοθέσιο φαίνεται να πηγαίνει πολύ καλά εδώ, νομίζω ότι κάποιες άλλες ομάδες έκρυψαν πράγματα, αλλά είμαστε χαρούμενοι με το πρόγραμμά μας και ανυπομονούμε για αύριο. Το νέο κομμάτι της πίστας είναι αρκετά δύσκολο, αλλά το έκαναν σωστά νομίζω, είναι μια καλή πρόκληση για τους οδηγούς».

Σεμπάστιαν Φέτελ - Red Bull – 3η θέση
«Η μέρα ήταν καλή, το απόγευμα είχα ένα σπινάρισμα και χάλασα ένα σετ σκληρών ελαστικών. Επίσης είχαμε και ένα πρόβλημα με το πεντάλ του φρένου, αλλά τίποτα σοβαρό. Ο ρυθμός του μονοθεσίου ήταν καλός. Το νέο κομμάτι της πίστας είναι αρκετά χαμηλής ταχύτητας, αλλά όχι τόσο αργό όσο περιμέναμε και δεν σκοτώνει το ρυθμό. Προσθέτει κάτι νέο και το κάνει περισσότερο πρόκληση. Η πίστα είναι μαγευτική, είναι διασκεδαστική και ανυπομονώ».

Φερνάντο Αλόνσο – Ferrari – 2η θέση
«Νομίζω ότι ο μόνος τρόπος να περιγράψεις τη σημερινή μέρα, είναι ότι ήταν μια Παρασκευή όπως πολλές άλλες. Περίμενα να είμαστε ανταγωνιστικοί γιατί το μονοθέσιό μας είναι πολύ καλύτερο από την Τουρκία, όπου ήταν η τελευταία φορά που βρεθήκαμε σε μια πίστα με παρόμοια χαρακτηριστικά σε αυτή. Όπως αναμενόταν, η Red Bull είναι πολύ δυνατή και άρα μεγάλο φαβορί για τις κατατακτήριες και πίσω τους, θα παλέψουμε με τη McLaren, τη Renault και ίσως τη Mercedes. Σε αυτή την πίστα χρειάζεσαι ένα μονοθέσιο με πολύ αεροδυναμική κάθετη δύναμη και ελαφρώς διαφορετικές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις. Τα νέα κομμάτια που είχαμε στη Βαλένθια και αυτά που έχουμε εδώ, έχουν βελτιώσει το χειρισμό της F10. Μου αρέσει το νέο κομμάτι της πίστας, είναι διασκεδαστικό και ασφαλές και νομίζω ότι βελτιώνει το θέαμα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να πάμε καλύτερα από τους αντιπάλους μας, να προσπαθήσουμε να είμαστε συνεχώς στο βάθρο, αρχής γενομένης από δω».

Φελίπε Μάσα – Ferrari – 4η θέση
«Δοκιμάσαμε διάφορα αεροδυναμικά πακέτα και συγκρίναμε τα αποτελέσματα. Στο τέλος το μονοθέσιο ήταν αρκετά καλό με διάφορα φορτία καυσίμου και ελαστικά καινούρια και φθαρμένα. Κάνουμε τόση δουλειά στην εξέλιξη του μονοθεσίου που μπορείς να δεις τη διαφορά. Μετά από αυτή την καλή αρχή, ας ελπίσουμε το διήμερο να συνεχιστεί έτσι. Ειλικρινά περίμενα περισσότερα από το νέο κομμάτι της πίστας όσον αφορά τις ευκαιρίες για προσπέρασμα. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει την κατάσταση πολύ σε σχέση με το παρελθόν».

Νίκο Ρόζμπεργκ – Mercedes GP – 5η θέση
«Ήταν μια καλή αρχή σήμερα και μπορέσαμε να λύσουμε αρκετά από τα προβλήματα που είχαμε στη Βαλένθια. Καταφέραμε να κάνουμε καλή δουλειά στις ρυθμίσεις για να βελτιστοποιήσουμε το αεροδυναμικό μας πακέτο. Δεν είναι εύκολο να καταλάβεις και να βρεις το καλύτερο και ήταν καλό που κάναμε πρόοδο εδώ και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Ο ρυθμός μας το απόγευμα ήταν λογικός και φαίνεται να παίρνουμε το μάξιμουμ από το μονοθέσιο. Μου αρέσουν οι αλλαγές που έκαναν στην πίστα».

Μίκαελ Σουμάχερ - Mercedes GP – 6η θέση
«Η μέρα κύλησε σύμφωνα με τις προσδοκίες μας και φαίνεται ότι οι αναβαθμίσεις μας βοήθησαν. Το νέο κομμάτι της πίστας είναι σίγουρα ενδιαφέρον, με ροή και ταχύτητα, αλλά χωρίς πιθανότητες για προσπέραση, κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι κρίμα. Το σαμαράκι που υπάρχει στην Abbey είναι παγίδα, πολλοί οδηγοί έπρεπε να παλέψουν με το τιμόνι τους και θα έχουμε να πούμε πολλά στην ενημέρωση απόψε».

Λιούις Χάμιλτον – McLaren – 8η θέση
«Είναι φανταστικό το να τρέχεις εντός έδρας. Νομίζεις ότι όλος ο κόσμος στις εξέδρες σε χαιρετάει. Πάντα φτιάχνουν το διήμερο, οι φίλαθλοι στο Σίλβερτσοουν είναι οι καλύτεροι του κόσμου! Δοκιμάσαμε τα νέα μέρη και νιώθω ότι κάναμε πρόοδο από τον προηγούμενο αγώνα. Η πίστα είναι σαν τη Βαρκελώνη, όπου ήμασταν ένα δευτερόλεπτο πίσω από τις Red Bull, αλλά ελπίζω ότι δεν θα δούμε τέτοια εικόνα εδώ. Το νέο κομμάτι της πίστας είναι πολύ γρήγορο και δεν διακόπτει το ρυθμό πολύ. Είναι λίγο περίεργα που στρίβουμε στην Abbey δεξιά αντί για αριστερά και υπάρχει ένα μεγάλο σαμαράκι εκεί, αλλά αυτό το κάνει πιο συναρπαστικό. Δεν πήραμε το αναμενόμενου του μονοθεσίου ακόμη, υπάρχουν κι άλλα».

Τζένσον Μπάτον – McLaren – 13η θέση
«Η ατμόσφαιρα είναι πολύ ιδιαίτερη με τόσο κόσμο να επευφημεί. Το νέο κομμάτι της πίστας είναι καλό, βάζω αυτό το circuit ανάμεσα στα καλύτερα, μαζί με το Σπα και τη Σουζούκα. Η μέρα μας ήταν λίγο πιο περίπλοκη από ότι περιμέναμε. Δεν μπόρεσα να βρω ένα στήσιμο για το νέο πακέτο. Βελτιωθήκαμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά έχουμε ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε και δεν βρήκαμε τη σωστή ισορροπία ακόμη. Όπως πάντα, η Red Bull δείχνει πολύ γρήγορη και θα είναι δύσκολο να την ανταγωνιστούμε. Αλλά είμαι σίγουρα θετικός και θα ήθελα να κερδίσω τον αγώνα στην έδρα μου μπροστά σε όλον αυτόν τον κόσμο».