LIVE SCORES

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

RED BULL – «Δημοφιλείς οι εξατμίσεις μας…»





Πέρυσι η Red Bull είχε νικήσει στο Σίλβερστοουν με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να είναι πρώτος και τον Μαρκ Γουέμπερ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Στο βάθρο για να παραλάβει το τρόπαιο των κατασκευαστών είχε ανέβει ο Άντριαν Νιούι, ο οποίος με αφορμή τον φετινό αγώνα στις 11 Ιουλίου, μίλησε για την ομάδα, το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας και τα όσα συνέβησαν στη Βαλένθια. Δεν παρέλειψε φυσικά να ρίξει και το… καρφάκι του για την «αντιγραφή» των εξατμίσεων της RB6 από άλλες ομάδες...

Πραγματικά ανυπομονούμε για τον εντός έδρας αγώνα μας στο Σίλβερστοουν. Η Red Bull Racing απέχει μόλις 30 λεπτά από την πίστα και φυσικά μεγάλο μέρος του προσωπικού έχει την ευκαιρία να δει τον αγώνα. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε το πώς θα αποδώσουμε, υπάρχουν πολλές μεταβλητές, όπως οι θερμοκρασίες της πίστας, τόσα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας», ανέφερε αρχικά ο επικεφαλής του τεχνικού τμήματος.

Και συνέχισε: «Δεν θα έχουμε μεγάλες αλλαγές στο μονοθέσιό μας στο Σίλβερστοουν, κυρίως μικρές εξελίξεις στις εμπρός και πίσω πτέρυγες. Κάναμε κάποιες μετατροπές για τη Βαλένθια με νέο διαχύτη και ανανεωμένο F-duct, που δούλεψαν καλά, η ομάδα δούλεψε πολύ σκληρά και ο Φέτελ έκανε έναν σπουδαίο αγώνα. Ήταν μια μεγάλη ανακούφιση που ο Γουέμπερ ήταν εντάξει μετά το μεγάλο του ατύχημα».

Για να προσθέσει: «Είναι πιο δύσκολα τώρα, μετά από ενάμισι χρόνο με τους νέους κανονισμούς, να βρεις μεγάλα κέρδη, αλλά είναι ενδιαφέρον το πως το σύστημα στις εξατμίσεις μας έγινε δημοφιλές στο πιτ λέιν! Ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε το νέο κομμάτι της πίστας του Σίλβερστοουν για πρώτη φορά . Δείχνει καλό και από την εμπειρία μου στον αγώνα του Moto GP εκεί, οι αναβάτες το λάτρεψαν».